NIKDAS: Koho by to zajímalo:
Vytáhl jsem termostat (teda musel jsem sundat téměř všechny plasty, abych se k němu dostal, konstruktéři to vymysleli opravdu perfekntě).
Vytáhl ho, a manuálně otevřít šel, nebyl zarostlej jen lepkavej, hodil jsem ho do octa, vyčistil, nahřál pistolí na 70°C, a otevřel se v pohodě. (Obrázek 1)
Mezi tím co byl v octu jsem si říkal, že to zkusím znova zapojit, prolejt destilkou (stejně budu systém čistit), jestli se přehřívání projeví. No samozřejmě se mi v při zapojování utrhl šroub!!! Nebyl ještě zašroubovanej celej, ani jsem nějak extra netlačil. Trčí asi dva závity, musím nějak vymyslet, jak ho dostat ven. (Obrázek 2)
Když jsem se ho pokoušel vyšroubovat, všiml jsem si něčeho rozbitýho, po bližším prozkoumání jsem zjistil, že jde o čidlo teploty chladící kapaliny. Nevím, jestli ty problémy způsobovalo jen ono, nebo v kombinaci s termostatem. Prej může způsobit přehřátí, ale proto, že hlásí nízkou teplotu a nespustí se ventilátor, ten já ovšem nemám (i přes to, že v návodu je nakreslenej, ale reálně ho tam ani není kam uchytit).
Koukal jsem, a cena origo čidla 500+poštovné
https://www.scootland.cz/...-predator/?gclid=EAIaIQobChMI0N_s6erl5QIVBofVCh07Mw4ZEAQYASABEgKgMvD_BwE , což se mi nějak extra nechce dávat, vzhledem k tomu, že to není moje, a kdo ví co všechno dalšího se na tom vysere. Neznáte někdo důvěryhodný obchod s neorigo dílama?