NIKDAS: Mám tady pokračování, TL;DR: Asi je v prdeli čerpadlo.
Tak jsem si s tím pohrál, a odstranění toho ulomenýho šroubu bylo nejmenší z mých starostí :D Sehnal jsem závitníky, vrtnul doprostřed malou dírku, začal "šroubovat" a do 5 min bylo hotovo.
Smontoval jsem to bez termostatu, že to otestuju destilkou, naplnil (odvzdušnil pořádně, i chladič všechno bylo plné kapaliny). Nastartoval a téměř okamžitě začala z expanzní nádobky vytékat kapalina. Pak začaly odcházet bubliny páry (zatím co byla voda v nádobce studená), motor při doteku hrozně horkej, chladič a ostatní hadice studené.
Tak jsem to rozmontoval a říkal si, že je asi někde blok. Postupně jsem prolil každou hadici, a vždy vše teklo "naplno".
Říkal jsem si že to může být tím, že tam nebyl termostat (i když teda nevím jak). Strčil jsem ho dovnitř, znova všechno naplnil, a zase se situace opakovala.
Koukal jsem na video výměny čerpadla u nějakýho podobnýho skůtru a museli rozebrat v podstatě celej motor, do toho se mi moc nechce, takže to asi nechám přezimovat rozložený, vyschlý a bez baterky, a na jaře to nějak dopravím do servisu.
Díky za rady a za pozornost :))