• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    JIMMYJAMES
    JIMMYJAMES --- ---
    Mám dotaz k (venkovním) plachtám. Nějak jsem nepochopil jejich rozměry; přijde mi, jako by výrobci nepočítali se zrcátky.

    Když je skútr (NMAX 125) na hlavním stojanu a se zamknutými řídítky, tak od silnice po horní hranu pravého zrcátka naměřím cca 138 cm. Na délku má 195 cm bez kufru, s ním cca 225 cm.

    Když vezmu třeba plachty Oxford Aquatex (ostatní mají +/- stejné proporce), tak dle výšky bych potřeboval tu největší (XL), která je ale o půl metru delší, než potřebuju. A hlavně, ten skútr je relativně malý, takže abych potřeboval XL mi přijde dost divné.
    JIMMYJAMES
    JIMMYJAMES --- ---
    PAN_MYVAL: Moc díky za rady a check listy! Nakonec se mi ozval jeden kámoš, který se vyzná v motorkách, a jel to omrknout se mnou. Vše bylo v pořádku, až na drobnosti, takže už mám skútr doma. :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    Making of futuristic motorcycle - I Modified Scooter to the two-wheeled vehicle
    https://youtu.be/f708GtL6tns
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    JIMMYJAMES: ale hlavní je psychika. Hlavně se necítit pod tlakem koupit.

    Nemít výčitky před prodejcem - udělal jsem jednou blbý kauf protože jsem měl výčitky, že jedu na prohlídku pozdě a prodejce čeká. Takže přijet s předstihem.

    Také dopředu se domluvit na tom, co budeš chtít prohlédnout - aby pak na tom nebyl konflikt, že prodejce s tím nepočítal a je naštvaný, což se přenese i na tebe.

    A rovnou říct, že nejdříve okoukneš pořádně exteriér a nechceš zdržovat, takže u toho nemusí stát, že ho zavoláš až budeš chtít odemknout.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    JIMMYJAMES: můj checklist https://www.motorkari.cz/downloader.php?file=https://img.motofotky.cz/upload/images/forum/2018/31/451337_checklistmotorkapm.jpg

    Nebo přímo na skútr viz https://www.skutrforum.cz/rady-pred-nakupem-skutru-f80/pokus-o-kontrolni-seznam-pred-nakupem-skutru-t14185.html a tam příspěvek který říká:
    kontrolu VIN a typu motoru dle TP, barvy dle TP, kontrolu rozměrů pneumatik a ráfků dle TP, kontrolu stavu pneumatik (popraskání, zpuchření, hloubka dezénu) a zdali číslo osvědčení o TP (malý techničák) je platný a uveden v TP jako poslední (aby ti prodejce nepodstrčil k TP ztracený malý techničák)


    A u mašin s imobilizérem viz taky https://www.skutrforum.cz/rady-pred-nakupem-skutru-f80/nez-koupite-skutr-bez-cerveneho-klice-t14643.html
    JIMMYJAMES
    JIMMYJAMES --- ---
    Ahoj, našel by se tu někdo z Prahy, kdo by byl ochotný mi za úplatu udělat technickou prohlídku před koupí skútru Yamaha NMAX z druhé ruky? Anebo alespoň poradil, na co si dát pozor.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    JAVESEU: pneu na moto přezouvá zdejší nick NYEMI v Řevnicích u Prahy.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    GOZER1: ja chtela loni sem https://www.jokermoto.cz/ , nakonec se mne ujmul nekdo jiny a ten uz pry na skutr nesahne jinak, nez kovovou tyci :D, takze toho nedoporucim, ale joker by byla moje dalsi volba... zkusila bych. mne takhle zdechlo CDI a byla s tim kupa srandy, nez se na to prislo...
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    JAVESEU: Dovezu to třeba 100 km kolem prahy, takže klidně i jinam...
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    GOZER1: Sháníš v Praze? Tady jsem zatím moc štěstí neměl a musím o servisu. AB moto https://www.abmoto.cz/servis-motocyklu/ nebylo to tak drahé a servisák je fajn a dá se s ním domluvit. Kdyby někdo věděl o pneuservisu na moto, za rozumný prachy v Praze, taky sháním. Bohužel zatím jezdím do Bestdrive na Smíchově, nic neopravují jen mění, ale to je možná u moto běžné.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Nevíte o nějakým garážovým opraváři scooterů? Mám starou hondu sky, vloni to ještě jezdilo, pak to zčista jasna během jízdy zdechlo a ne a ne nastartovat. Rozebral jsem karburátor, checknul svíčku, baterku ale nic. Nechci do toho vrážet moc kapitálu protože je to stará herka co jede 40 km/h. Díky za hinty.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    SAMOUT: Hele my se bavili hlavně o jetých a proto vznikla myšlenka, že když si chce koupit nový PCXko a nevadí mu jetý stroj, je otázkou jestli si nepořídit Forzu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SAMOUT: je snad jeste o vic, ted sme novou koupili do firmy. Ja ale chtel srovnavat jetoi forzu a mit na novy pcx.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JAVESEU: Zlaty voci, nova stoji 80k :-). Ale zas ma bezklicovy startovani, lepsi podvozek, vic prostoru pod sedlem, kdyz das nesmysl za origo kufr za sedlo, tak budes mit zamykani na dalku atd.


    MARASAN: No, Forza stoji o 52k vic, takze mit na PCX, a mit na Forzu, je uz docela rozdil :-). Navic je PCX imho hbitejsi do mestskyho provozu, pri prodirani se zacpou neoceses autum zrcatka. Forza je sirsi, a o cca. 30 kg tezsi.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JAVESEU: Forza 125, SH125 jsou. Yamahy bych se tez nebal.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    MARASAN: Good point, akorat uz nejsou na klasickej ridicak ne?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ROBOTON: jestli mas na novej, tak se divej i na ostatni hondy, Forza je fajn.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    ROBOTON: Je to bestseller no. Já koupil v březnu 2019 PCXko z 2014 za 42k s nájezdem cca 22 000km. Nová stojí +/- 70k. Zatím naprostá spokojenost, kdyby mi nespadl ze stojanu hned asi 3 den a nepoložil bych ho na mokru, vypadal by furt parádně :) Teď je to trošku veterán, ale v zimě vyměním boční plasty a bude zase jak nová. ;)
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    ROBOTON: Nebo si kup jetou a za zbylé peníze pořiď. ;)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    HARVIE: Unas se zadnim kolem vsecko dobry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam