• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Nevíte o nějakým garážovým opraváři scooterů? Mám starou hondu sky, vloni to ještě jezdilo, pak to zčista jasna během jízdy zdechlo a ne a ne nastartovat. Rozebral jsem karburátor, checknul svíčku, baterku ale nic. Nechci do toho vrážet moc kapitálu protože je to stará herka co jede 40 km/h. Díky za hinty.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    SAMOUT: Hele my se bavili hlavně o jetých a proto vznikla myšlenka, že když si chce koupit nový PCXko a nevadí mu jetý stroj, je otázkou jestli si nepořídit Forzu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SAMOUT: je snad jeste o vic, ted sme novou koupili do firmy. Ja ale chtel srovnavat jetoi forzu a mit na novy pcx.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JAVESEU: Zlaty voci, nova stoji 80k :-). Ale zas ma bezklicovy startovani, lepsi podvozek, vic prostoru pod sedlem, kdyz das nesmysl za origo kufr za sedlo, tak budes mit zamykani na dalku atd.


    MARASAN: No, Forza stoji o 52k vic, takze mit na PCX, a mit na Forzu, je uz docela rozdil :-). Navic je PCX imho hbitejsi do mestskyho provozu, pri prodirani se zacpou neoceses autum zrcatka. Forza je sirsi, a o cca. 30 kg tezsi.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JAVESEU: Forza 125, SH125 jsou. Yamahy bych se tez nebal.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    MARASAN: Good point, akorat uz nejsou na klasickej ridicak ne?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ROBOTON: jestli mas na novej, tak se divej i na ostatni hondy, Forza je fajn.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    ROBOTON: Je to bestseller no. Já koupil v březnu 2019 PCXko z 2014 za 42k s nájezdem cca 22 000km. Nová stojí +/- 70k. Zatím naprostá spokojenost, kdyby mi nespadl ze stojanu hned asi 3 den a nepoložil bych ho na mokru, vypadal by furt parádně :) Teď je to trošku veterán, ale v zimě vyměním boční plasty a bude zase jak nová. ;)
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    ROBOTON: Nebo si kup jetou a za zbylé peníze pořiď. ;)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    HARVIE: Unas se zadnim kolem vsecko dobry.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    JAKOUBEK: Hele nemas taky problem, ze je zadni kolo nakrivo?

    Me u liberty 125 (podobnej rocnik) pada zadni kolo jakoby doleva za motorem jak je tezkej. Naivne sem minulej tejden vymenil ten velkej silentblok po strane (viz. obrazek) a VUBEC to nepomohlo. Jsou tam jeste ty maly, ale nevim jak se k nim dostat a jestli to vubec pomuze. Treba je tam jeste jinej problem, docela by me zajimalo, jestli s tim tady nema nekdo zkusenost.

    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Ahoj, rád bych manželce přes zimu zařídil konečně repas její Piaggio Liberty 125 r.v. 2001. Ten skútr by si to k dvacátým narozeninám zasloužil.
    Už mi v podstatě chybí jen lakovna a čalouník. Nemáte zkušenost s někým šikovným z Prahy či přilehlého okolí? U lakoven, které jsme poptával, jsem většinou narazil na neochotu crcat se s takovým množstvím malých dílů. :/ Zatím to vypadá, že to budu muset stříknout sám.
    EKIM
    EKIM --- ---
    PAN_MYVAL: Hele svůj ventil jsem prosadil ačkoliv si myslim že tohle už je téma vzdálené, pocitům které mi při používání skůtrů dělá život na pohodu, nejen prakticky ale i zábavou.
    Určitě máme všichni pravdu, když víme co se nesmí dělat a nebo co dodržovat aby se pokud možno nikomu nic nestalo. A pokud už se rozhodnu hazardovat se svím životem, aniž bych nikoho ohrožoval. Beru svou pomíjivou existenci jako hodnotnou záruku, kterou bolí když to položím. Moje ultimátní zpravedlnost, která vychází z nevědomí existence ega. Stotožnění se s tím že jsem dobrý řidič většinou končí nehodou. A myslím že můj komentář, že v itálijí se stává nejvíce doprávních nehod při rozchodu páru, kdy muž sedne do káry a plesk ho. Jak takovým nehodám policie může zabránit? A pokud ne, je to problém zákonů? Odfláklá práce vlády, nebo to hodíme na neschopnost výkonné moci? Nebo to flákaj soudci? Jde o důsledek úžívání drog. Pokaždý když si dám džonta, tak o 100kyláků jinde vznikne nehoda. Netvrdim že ne. Ale co když je to naopak, jsem nucen zhulit celýho špeka, pač to nějakej magor narval do zdi...
    pls nekrmte mé trolí já...

    SADY: nevim jestli jsem tak vtipnej, nebo debilní?
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    EKIM: když píšeš tak zmateně a doslova krypticky, že to nedává žádný ucelený smysl, nediv se že to lidé interpretují tak aby to smysl dávalo.
    SADY
    SADY --- ---
    EKIM: myslim ze ridicak neni hoden tve urovne, uz ho znovu nedelej, stejne je to jen car papiru a kdyz kamos rekne tak vyrazis i bez nej... zkus hrat pocitacove hry, u toho muzes bejt zmastenej, ridit co si zamanes a klidne ty fizly postrilet
    EKIM
    EKIM --- ---
    Tak hlavne ze neni nuda. A to ze si myslej ze jsem debil, odpustim. Kdybych chtel drtit sjetej skutra, tak si nalozim co mi nedetekujou. Ale chapu ze ve vasi realite naprosto normalne mate uplne vymasteny existence. No nic no...
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    BIO23: zase lepší, než kdyby sjetej řídil auto. Na skútru (pokud nemá maxík) by svému okolí nebyl o moc nebezpečnější, než sjetej/ožralej cyklista. A takových je (a ještě se snaží si to legalizovat...)
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    A ja si se svoji zlomenou rukou a nemoznosti jezdit myslel, ze mam problem :-)))
    HAFI
    HAFI --- ---
    to by vysvetlilo ty ridicaky:-D
    BIO23
    BIO23 --- ---
    jestli tomu dobře rozumím, jel si na skutru sjetej, kamarád pro kterýho jsi to dělal tě napráskal a policajti ti to neodpustili...
    no jestli je to tak , tak jsi nejspíš nehoráznej kokot
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam