• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      LEDOFREDO: Muzes si to i vytvorit sam: http://labs.adobe.com/technologies/lensprofile_creator/ Je to free nastroj a nekde je k tomu navod, ale potrebujes vytisknout nejaky testovaci obrazek a pak ho fotit s ruznymi zoomy, v ruznych pozicich atd., coz je spousta fotek... je jednodussi si pockat az to nekdo udela a da to k dispozici :) Akorat to asi nejak jedoduse nejde stahnout... ale zatim jsem to moc nezkoumal. Z mych objektivu tam je vetsina :) - Sigma 30/1.4 a 18-50/2.8 a Canony 85/1.8 a 10-22 tam jsou. Canon 55-250 a 50/1.8 sice ne, ale ty ani nepotrebuji moc korekci.

Jedna spatna zprava: Ted jsem zkousel korekci u Canonu 10-22, ktery ma pri sirokem pohledu v rozich chromatickou vadu, jsou tam viditelne fialove a zelene linie... pri te automaticke korekci se to vylepsi, ale ne dokonale. Manualnimi upravama (ktere sly delat uz v LR2) se to da stahnout prakticky na 0, ale kazde ohnisko vyzaduje trosku jine nastaveni, takze se s tim musi clovek piplat :(
      LEDOFREDO
      LEDOFREDO --- ---
      a ty profily se daj sehnat kde ? .. teda spis jako - kdyz tam neni tak cekat nez bude, nebo jak ? protoze ja sem nasel nejakou referenci na PS CS5, ze tam se ty profily taky pouzivaj, ale nevim jestli si ho tam muze clovek vytvorit, nebo jestli tam jsou treba nejaky dalsi , ktery by se daly prevest do LR
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      TWARR: Tusim, ze v blogu od Toma Hogartyho, tvurce Lightroomu, bylo psano, ze ty profily pro Sigma objektivy dodala Sigma sama... to je dobre, ze se snazi :)
      TWARR
      TWARR --- ---
      GREENTHUMB: tokina tam neni vubec a tamron je jen 28-75/2,8, sony tam ma dve skla, nikon min nez canon a sigma tam ma snad vsechno .D
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      TWARR: jo jestli to bude sviznejsi na mym starsim ntb bude to jenom dobre :)
      GREENTHUMB
      GREENTHUMB --- ---
      je tam prednastavena Tokina 12-24mm mezi tema korekcema u obkejtivu?
      TWARR
      TWARR --- ---
      hlavne se mi to zda jakesi rychlejsi i presto za mam otevreno paralelne zps s peti rawama:))
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Jsem nadsen! :) Nezkousel jsem LR3 Beta, takze mozna neco uz je davno znamo, ale co jsem po par minutach zjistil (LR3 Full v porovnani s LR2.7):

- Zkousel jsem i nektere hodne upravovane fotky prevest z predchoziho rezimu zpracovani na novy (Convert to 2010) a vypada to prakticky stejne takze dalsi plus. Pak muzu pouzivat lepsi redukci sumu, ale i bez prevedeni jsou k dispozici nove featury jako korekce objektivu + perspektivy
      - Korekce objektivu jich zna dost a nektere umi automaticky najit, ale ne vsechny (Sigma 18-50/2.8 zna, ale po zaskrtnuti
      - Ta korekce perspektivy je obzvlast dobra, konecne jde otocit obrazkem a u toho nebyt nucen oriznout okraj ... novy okraj je samozrejme prazdny (sedy), ale bohuzel do nej nejde nic kreslit nebo naklonovat okoli :(( Pro me velka skoda, tohle bych vyuzil
      - Konecne pouzitelne watermarky pri exportu, nemusim mit kvuli tomu LR2/Mogrify
      - (Tone curve se da zadat tahanim bodu jako v PS, ale to uz vim, ze to bylo v Beta verzi)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      WWWNICK: pri jakykoli vetsi praci s adresarema..hlavne mazani, ale i presouvani, kopirovani..atd.. ten levej sloupec s ejakoby kousl a prestal se obnovovat..jediny co pomaha je zapnout, vypnout..(jinak teda kdyz treba bezi na pozadi export a necham to tak v pohode dobehne..)
      WWWNICK
      WWWNICK --- ---
      HUGGI: kdy ti to padalo? ja pouzival obe beta verze a padlo mi to snad jen u te prvni bety
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: ja vim..jen jsem to pridal navic, protoze tu velka cast lidi tu betu ma..
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Ja jsem psal rozdily mezi LR2 a LR3. Betu jsem ani nezkousel.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX:a hlavne stabilia oproti 3b2...v ty se vubec neda pracovat s vice souborama..
      TWARR
      TWARR --- ---
      hm, asi zlegalizuju:))
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      BLACKX: dik za info snad to nebude na mym starsim stroji pomalejsi nez dvojka
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      BLACKX: Uz jen Lens correction, Perspective correction a Noise reduction stoji za upgrade... a to nepocitam vylepseny (snad) cely "renderovaci" system a urcite spoustu malych drobnosti, na ktere clovek prijde az po pul roce prace :)
      TWARR
      TWARR --- ---
      HUGGI: ja prave mam na mysli pouze lr presety, ps nevedu:)) jsem prave stahnul ty dva samply a rikam si, ... sakra, dyt to neni pro lr, ale ps :D
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      HUGGI: ja bych chtel prave neco jednoduchyho do LR abych nemusel PS otevirat vubec :) Tenhle balik se mi libil, ze nemusim nic hledat, ale kouknu po necem jinym
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      TWARR: oni jsou TTR primarne urceny pro PS kde jich je vic a pri ruznejch kombinaci tim jdou velmi snadno udelat uzasny fotky..
      TWARR
      TWARR --- ---
      imho se presetu po netu valej mraky a docela mi 99 babek za to prijde dost, ... co jsem koukal na nejake ty nahledy, tak to neni uplne originalni hitparada:)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam