• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    GHOSTSTALKER: v té době sem nevěděl o téhle diskus. Nehledě na to že to není lightroom pro desktop :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KARYSLAV: Ze to tady nebylo! :-D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    GHOSTSTALKER: Vedel :-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KARYSLAV: No jo, koukam, ale vedel jsi o tom pred tremi roky?:)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    GHOSTSTALKER: "Vytvořena: 27.03.2008".. to je takovy trochu retro ne? :-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: docela dobry veci...
    Photo Editor, Online Photo Editor, Photoshop Express | Photoshop.com
    http://www.photoshop.com/tools
    TWARR
    TWARR --- ---
    Lightroom 3.4 and Camera Raw 6.4 Available on Adobe Labs « Lightroom Journal
    http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2011/03/lightroom-3-4-and-camera-raw-6-4-available-on-adobe-labs.html
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: eh aha..no po pravde..asi jen jedn arada tu slyset nechces...."udelej si v tech fotkach kurva poradek" :D jinak hledani podle exifu by mohlo fungovat...treba datum porizeni napr:)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    no napada me jen hledani z galerie pres nazev souboru.

Kazdopadne to bych rekl ze bude asi hlavne problem ve spatnym katalogizacnim schematu, todle se mi este nestalo :-)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    myslim to tak, ze sem kdysi naimportoval nejaky fotky (zrejme), takze jdyz dam ted po roce import toho adresare,, jsou vsechny zesedly tzn. uz je ma v katalogu, ale ja bych rad vedel v jake collection, abych s nima mohl pracovat, ale po kliku pravym mi to nabidne jedine GO TO FOLDER, coz je mi k nicemu..... protoze to akorat otevre v pruzkumniku..... rozumite mi nekdo? :) a ja nechci importovat duplicitne, pac na tech fotkach mam nejaky upravy a tak....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: jj tak po chvili zbesilyho mackani capslocku to uz funguje normalne :D diky..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Divne, to je presne chovani pri stisknutem Caps Locku nebo Shiftu. U jedne klavesnice se me stavalo, ze se Shift obcas zasekl (ale vypadal normalne)... zkus to pomackat, idealne v Lightroomu, a treba si to uvedomi a zase to zacne fungovat. Pripadne zkus, jestli Shft + barva ty fotky taky prepinan nebo ne.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Ten mam vypnutej..ale nejaka takova blbost to bude protoze sem si to vcer azapnul ani nevim jak..jinak dela to i kdyz hvezdickuju :p
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Caps Lock :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    To me se vcera v LR povedlo nejak zapnout , ze kdzy fotce priradim barvu tak mi to samo preskoci na nasledujici fotku coz je dost debilni..nevi nekdo kde vypnout?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Ja uplne taky ne, ale ma to neco spolecnyho s duplikaci..v LR je nastaveni (nevim jestli jde vypnout) aby neimportoval duplikace..takze mas v jednom adresari dva podadresare a v nich uplne stejnej obsah..LR ti naimportuje jen jeden z tech dvou..

Ale hlida si to velmi dukladne..pravdepodobne na zaklade velikosti souboru aby slo opravdu o duplikace takze se myslim nemuze stat ze by to nahodne neimportovlao nejaky fotky..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: ja asi nechapu dotaz.

Kdyz importujes folder, to co se ti zobrazi potom, je aktualni posledni import. Kdyz vim odkud sem importoval, tak zmacknu G (coz prepne na zobrazeni galerie pokud nejsem) a najdu si v prehledu vlevo slozku, ve ktere to mam.

Kdyz na ni kliknu, mam vsecky fotky v te slozce, stary importovany i novy.

Kdyz chci vic slozek naraz drzim CMD(mac) CTRL (win) a poklikam ty slozky ktery chci videt. Uprostred a dole ve filmovym pasu vidim fotky ze vsech techto slozek.

Nebo kdyz chci, tak si kliknu na nazev cesty nad filmstripem, a tem si vyberu jestli chci "Previous import, konkretni slozku nebo neco dalsiho".

Muzes ten dotaz nejak bliz popsat, protoze ja jsem jako nepochopil co vlastne si zadas :-)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    takovej dotaz - kdyz chcete importovat nejakej folder a u nejakejch fotak vam to vysedi, jako ze uz je importovana, jak zjistite v jake kolekci, respektive v ramci jakeho folderu? na tohle nemuzu prijit, podle jmena mi to tu fotku zahadne nenajde LR....
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    GHOSTSTALKER: říkám to byla odpadní fotka, proto takovej řez to tvoje mi nepřišlo taky jako ostrá reprezentativní věc a ty oficiální ven v plné dát nemůžu.

Jestli to tak neřešíš pořád tak to jo, já myslel že takhle ženeš všechno.

Přeostření je tam asi moc, nekontroloval sem to a někam sem kliknul do posuvníku :-) Kaďopádně na tech chloupkách je odraz softboxu, ale zvýšenej kontrast tam myslím je, ale ten je na obou fotkách stejně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam