• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK:
      BLACKX:
      SKALARIAK: Ja mam normalne zapnuty nekde v nastaveni aby se to ukladalo samo a stejne kdyz dokoncim praci na nejakym adresari tak dam preventivne ctrl+a, ctr+s..
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Mělo by to jít, když označíš příslušné fotky, pravé tlačítko, Metadata -> Save To File.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      btw. uz se to tu myslim resilo, nevite jak vytvorit sidecar XMP zpetne pro cely adresare, pripadne najednou pro celej katalog? Diky!
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      LAUNCHER: tyjo to zas tak hrotit zase nemusime, on se nekdo najde kdo to testne, ale diky!
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      HUGGI: SKALARIAK: Pokud by vam to k necemu bylo - kdyz mi ten soubor rozdelite po ~200MB abych to mohl stahnout (Botswana), tak to mohu zkusit otestovat na Alienware m17x gen3. Intel Core i7 2720QM, 8 GB RAM, Intel 520 Series 480GB (bohuzel system i LR data, protoze druhy disk potrebuji na praci), Win 7 Pro UK.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      SKALARIAK: se zalohuje samo, google docs ma verzovani.

SKALARIAK: iMaca mam ale jen i5, este sem se k tomu nedostal
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: nope..jde to nejak zapnout v googlu?
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      chtelo by to nekoho s macem a taky s nekterou z novejch i7....
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: hele zalohujes to nejak? kdbyy to nahodou nekdo zmrsil omylem ten dokument....
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      Zajimave, az bude vecer chvile casu tak jeste rozepisu ty casy, jinac Add to catalog jsem pouzil poprve, to me ani nikdy nenapadlo, k cemu by mi to mohlo bejt dobry, krom totalniho zaflakani databaze- vsechno exportuju obvykle ve dvou rozlisenich, to by bylo moc toho....
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      HUGGI: Tak jsem u toho dneska slusne vytuh nakonec :-) Cisla kazdopadne zajimavy, hlavne to pretaktovani a paralelni exporty. Bohuzel si nemyslim, ze se z nich da vykoukat moc presne dopad ruznejch operaci na rychlost renderovani. To by musela byt kazda ctverice tvorena uplne stejnejma fotkama. LR totiz dela spoustu operaci adaptivne, t.j. pro kazdou fotku jinak.

BTW: Ja osobne taky nepridavam fotky po exportu do katalogu, nemam pro to duvod. Exporty jdou na web nebo FB a na disku jsou tedy jen jako pracovni data, ktery muzu kdykoliv smazat.
      TWARR
      TWARR --- ---
      color efex je vadnej ;)
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      LAUNCHER: jo sory ja jsem nejak zapomnel.. ale myslim ze mel NIK i neco barevnyho.
      TWARR
      TWARR --- ---
      jeste je zajimavej exposure od alien skinu, kterej ma v posledni verzi suprkul efekt light leaku a podobnejvh kokotin pro frikuliny ...
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      KARYSLAV: Silver Efex Pro slouzi pro prevod do BW, pripadne simulaci BW filmovych technik (ale nikoliv konkretnich filmu, coz mi osobne vubec nevadi). V tomto ohledu je jeden z tech povedenych. Pokud bys mel zajem, skoro vsechny pluginy od vsech moznych vyrobcu maji zkusebni verzi na hodne dnu. Pro Nik jsem se rozhodnul jednak proste proto ze se mi libi vystup, druhak mi velmi sedlo jejich ovladani pomoci control points - ne vsechny jejich pluginy to maji, ale zrovna SEP2 je ma. Prosim brat s rezervou, mam to na hrani a do nejakych velmi serioznich srovnani jsem se nepoustel.

Ted bych akorat sehnal jeste nejaky zajimavy balicek presetu, ne vzdy je nalada, cas a chut na pluginy :-) V tom smeru je samozrejme problem s tim, ze preset do LR ti tezko nekdo da jako demo :-)
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      LAUNCHER: Trochu mimo dotaz, ale co vim, tak Silvereffex od NIKu jsou asi nejlepsi v obrazovych vysledcich. Nebo se pletu?
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MENTOL_: no, ale prave kdyz to poustis jednotlive tak to udela jinej vysledek..
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      Mate prosim nekdo zkusenost s VSCO Film Pack pro LR4? Nejde mi toliko o presnou simulaci filmu, spis me to zajima z pohledu takove rychle zajimave "Instagramoviny". Mam skoro vsechno od Nik, ale nebavi me to exportovat :-) Pouzival bych to na RAW z Fujifilm X-E1. Pripadne kdyby nekdo vedel o lepsich nebo jinych zajimavych presetech...
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      Pustit export v nejakou celou hodinu presne podle rozkliknutejch hodin ve windows a pak podle casu modifikace konkretnich fotek ve vlastnostech, tj. Pustim treba ve 20:00 a v pruzkumniku pak kliknu pravym na posledni foto, vlastnosti, a nejvyssi cas je v minutach to ono. Obdobne lze zjistit jednoduse ty jednotlivy faze, ale je potreba fotky po importu pred exportem seradit podle nazvu.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MIKEKT: mobil se stopkama a exportovat po 4fotkach podle nazvu jak je to rozdeleny
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      HUGGI: jak zmerim ty casy presne? zkusim to vecer
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: jj, vím, že se to tu psalo, jen jsem chtěl vidět o kolik se to zlepší.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam