• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MIKEKT: Kdyz to porovnas s moji sestavou a casem tak bych fakt rekl ze mas nekde neco blbe..
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak jsem zkusil ten test LR co tady bezel
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ami73K3ehWfNdElVNzJEUEpxSGRSLXU1TlJSYVpNSVE#gid=0
    A teda myslel jsem ze na tom budu lip :) poridil jsem rped casem SSD do mSATA slotu. Posledni dobou jsem nejak moc nefotil tak jsem to LR moc nezkousel. Myslel jsem, ze to bude lepsi diky tomu SSD ale nic moc. Nemuze byt nekde neco spatne nastaveny? :)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Porovnani DxO, C1 a LR
    Raw Converter Showdown: Capture One Pro 7, DxO Optics Pro 8 and Lightroom 4: Digital Photography Review
    http://www.dpreview.com/articles/8219582047/raw-converter-showdown-capture-one-pro-7-dxo-optics-pro-8-and-lightroom-4
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: jo tak presuny ok (i kdyz ja spis presouvam HDD do kompu a z kompu :))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: jj dleam to stejne..vetsinou teda mazu cely adresare nebo obsah takze to nemusim prejmenovavat..ale proste mazani je v LR strasne pomaly..

Ale jinak tam normalne presouvam adresare sem tam mezi ruznejma hdd bez problemu a nikdy to chybu neudelalo..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    jinac tady dobrej tip jak smazat rychle velky objemy suboru, LR se stale kdyz mazu vice nez rekneme 500 fotek z katalogu najednou po case proste desne zpomali.... a i kdyz to stornuju, tak treba jeste 5 minut vsech 8 jader jede naplno, coz je fakt divne :)

Lightroom slow to delete rejects? [Archive] - Automotive Photographers Network
    http://community.automotivephoto.net/forums/archive/index.php/t-2823.html
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: pokud si LR porad ty upravy pamatuje (vidis je) tak staci oznacit a ctr+s..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: jo ted uz to ma taky zaply... ale myslel sem na ty minuly, mozna to vygeneruje tez....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK:
    BLACKX:
    SKALARIAK: Ja mam normalne zapnuty nekde v nastaveni aby se to ukladalo samo a stejne kdyz dokoncim praci na nejakym adresari tak dam preventivne ctrl+a, ctr+s..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: super diky!

btw. zpetne videno je fakt asi hrozna blbost si ty soubory nevytvaret, kdyz mi ted jednou za cas vola nekdo komu jsem fotil pred 4ma lety svatbu a prisel o fotky... a ja pochopitelne 4 roky starej katalog nemuzu nikde najit....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Mělo by to jít, když označíš příslušné fotky, pravé tlačítko, Metadata -> Save To File.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    btw. uz se to tu myslim resilo, nevite jak vytvorit sidecar XMP zpetne pro cely adresare, pripadne najednou pro celej katalog? Diky!
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    LAUNCHER: tyjo to zas tak hrotit zase nemusime, on se nekdo najde kdo to testne, ale diky!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: SKALARIAK: Pokud by vam to k necemu bylo - kdyz mi ten soubor rozdelite po ~200MB abych to mohl stahnout (Botswana), tak to mohu zkusit otestovat na Alienware m17x gen3. Intel Core i7 2720QM, 8 GB RAM, Intel 520 Series 480GB (bohuzel system i LR data, protoze druhy disk potrebuji na praci), Win 7 Pro UK.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: se zalohuje samo, google docs ma verzovani.

SKALARIAK: iMaca mam ale jen i5, este sem se k tomu nedostal
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: nope..jde to nejak zapnout v googlu?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    chtelo by to nekoho s macem a taky s nekterou z novejch i7....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: hele zalohujes to nejak? kdbyy to nahodou nekdo zmrsil omylem ten dokument....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Zajimave, az bude vecer chvile casu tak jeste rozepisu ty casy, jinac Add to catalog jsem pouzil poprve, to me ani nikdy nenapadlo, k cemu by mi to mohlo bejt dobry, krom totalniho zaflakani databaze- vsechno exportuju obvykle ve dvou rozlisenich, to by bylo moc toho....
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    HUGGI: Tak jsem u toho dneska slusne vytuh nakonec :-) Cisla kazdopadne zajimavy, hlavne to pretaktovani a paralelni exporty. Bohuzel si nemyslim, ze se z nich da vykoukat moc presne dopad ruznejch operaci na rychlost renderovani. To by musela byt kazda ctverice tvorena uplne stejnejma fotkama. LR totiz dela spoustu operaci adaptivne, t.j. pro kazdou fotku jinak.

BTW: Ja osobne taky nepridavam fotky po exportu do katalogu, nemam pro to duvod. Exporty jdou na web nebo FB a na disku jsou tedy jen jako pracovni data, ktery muzu kdykoliv smazat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam