• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    EGGH: na prvni probrani rawu pouzivam Faststone (vubec na manipulaci s fotkama, exportama a prohlizeni obecne), nicmene vybiram rawy podle nahledu co vyrobi fotak a do rawu vlozi, tj. raw se negeneruje nejakym non-nikon zpusobem, nezabira to cas a nevypadal by stejne. Ty co si chci nechat ve fulscreenu otaguju klavesou, koleckem mysi cvaknu dalsi a na konci pak odvalim "odpad". To otagovany co zbyde tak teprv do LR. XNView je na to zobrazovani jeste rychlejsi, v podstate okamzity, ale taky je potreba zapnout v menu aby negeneroval raw, ale ukazoval to co v nem je (coz je stejne vlastne zadouci, protoze to vypada tak jak si to pamatuju z LCD), akorat je XNView min prehledny a jinak mi moc nevyhovuje.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HUGGI: co znamená "neskutečně pomalej"? Dá se to nějak změřit? Protože mě to funguje normálně, resp. takovou rychlostí, kterou bych, od práce se stovkami více jak 25MB souborů s nutností z nich generovat náhled v plném rozlišení, očekával. Zoner je určitě kus velmi zajímavého software, některé funkce jsou dál, než u LR, ale v rychlosti je prakticky stejný... alespoň na mém počítači :)
    FTN
    FTN --- ---
    HUGGI: No, LR je náročnej na hardware, ale i tak s ním dělám na pět let starým laptopu s hardwarem, co se dnes dává do smartfounů... :) To generování trvá zlomky vteřiny, nikdy mne to nijak zvlášť neomezovalo. Ten software je udělanej na správu na "vyvolávání". Když chci rychlý náhled, mám ho v systému, na Win určitě je taky nějaká utilitka, která to umí.

A abych jen neflejmoval: spousta lidí používá Bridge.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FTN: kdyz cekas na generovani na pozadi tak stejne ty fotky nemuzes prohlizet full..

Zoner nic nenacita proste zobrazi adresar jako pruzkumnik..okmazite..stejne tak rychli je i projizdeni rawu co maj 50-80MB..teprve pri zobrazeni 1:1 to chvilkou chroupe...a do LR potom nalejes uz jen par fotek co za to stojej a na ty uz muzes aplikovat zakladni presety nez se vygenerujou nahledy..to videt nemusis..
    FTN
    FTN --- ---
    HUGGI: A je pomalejší to když čekáš na generování náhledu v LR (na pozadí), nebo když načteš soubory do Zoneru, uděláš výběr, exportuješ a načítáš do LR?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MYKEZ:
    FTN:
    SUN_VU_KUNG: protoze LR je na tohle neskutecne pomalej..i kdyz jen preskocim nutnost importu a generovani nahledu..v Zoneru nic takovyho neprobuha a nacitani je rychlejsi i nez v LR po vygenerovani nahledu..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    EGGH: stejně jako Mykez a Ftn, všechno v LR...
    FTN
    FTN --- ---
    MYKEZ: Přesně tak! Z karty nebo kamery jdou soubory rovnou do LR.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    EGGH: Já tohle dělám už v LR... Proč k tomu používat něco jinýho?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EGGH: na winech sem se zonerem (12) neml nikdy problem..rychlej byl fakt asi nejvic..a umel v pripade potreby i mnohem vic..

na macu ted podobnej program hledam..zatim pouzival ViewNX, kterej je rychlej, ale zas umi jen NIkon RAWy..
    EGGH
    EGGH --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, jaký prohlížeč RAWů používáte ještě před exportem do LR na edit - výběr fotek? Mám Zonera ale přijde mi pomalý - prohlížení je OK ale pokud chci pžímo z náhledu fotku smazat, tak je pomalá reakční doba. Přitom jsem jej původně bral proto, že byl nejrychlejší z toho, co jsem zkoušel.
    FOGH
    FOGH --- ---
    A pak se lidi divi, ze se narod nedomluvi anglicky, kdyz se prekladaji i veci, u kterych to je naprosto zbytecne...

HUGGI: Presne tak... ja mel Photoshop vzdycky v EN, jen jednou v CZ a nebyl jsem schopny najit nic :) Mam EN vsechno, vcetne mobilu a fotaku (prepnuti do EN byla prvni vec po nakupu), z veci, co pouzivam, mam v cestine asi jen nyx :-D
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GIF_242: ja mam treba problem mezi tema prostredima prechazet..sem zvyklej sice na VZ system, ale anglicky programy a kdyz mam delat potom ve stejnym programu v CZ tak me to docela mate..
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: to mas recht, je to opruz. Na druhou stranu pokud musis pracovat v cz prostredi... tak jsem si časem zvyknul a jak jsem psal, tak nějak mi to vyhovuje. Na druhou stranu díky dlouho leté práci v AJ prostredi mi nedela problem pracovat v tom ci onom. Horsi je to v pripade, kdy nekdo chce poradit a pouziva zrovna drhou verzi nez momentlane ja :D to je jak pises v prvni reakci ;)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: me ta cestina prijde maximalne neprakticka uz jen kdyz chces googlit nejakou vec a ted zjistuj co tim chtel prekladatel/basnik rict... navic si nemuzu pomoct, ale ty cesky prostredi ve me vzbuzujou lehkej usmev
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: tak jako je blbi, kdyz ty lidi neumej aj vubec nebo nikdy v aj prostredi nedelali, to se pak vazne na nicem clovek nedomluvi :D

Na druhou stranu popravde priznavam, ze CZ prostredi mi tak nejak vyhovuje (myslim globalne, toto CZ jsem jeste neistaloval).
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    navic mi pride ze v hornim menu chybjej proti mymu LR na PC naky polozky, ale cert to vem :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKALARIAK: hehe, přesně :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: vzdycky kdyz vola nekdo znamej ze chce poradit s PS nebo LR a ma to v cestine, tak si pak musi myslet ze sem ten program v zivote nevidel :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Čeština pro Lightroom 4.x je zde | Blog Michala Metličky o technologiích, Adobe, atd.
    http://michalmetlicka.cz/2013/04/30/cestina-pro-lightroom-4-x-je-zde/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam