• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      GIF_242: ja mam treba problem mezi tema prostredima prechazet..sem zvyklej sice na VZ system, ale anglicky programy a kdyz mam delat potom ve stejnym programu v CZ tak me to docela mate..
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      SKALARIAK: to mas recht, je to opruz. Na druhou stranu pokud musis pracovat v cz prostredi... tak jsem si časem zvyknul a jak jsem psal, tak nějak mi to vyhovuje. Na druhou stranu díky dlouho leté práci v AJ prostredi mi nedela problem pracovat v tom ci onom. Horsi je to v pripade, kdy nekdo chce poradit a pouziva zrovna drhou verzi nez momentlane ja :D to je jak pises v prvni reakci ;)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      GIF_242: me ta cestina prijde maximalne neprakticka uz jen kdyz chces googlit nejakou vec a ted zjistuj co tim chtel prekladatel/basnik rict... navic si nemuzu pomoct, ale ty cesky prostredi ve me vzbuzujou lehkej usmev
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      SKALARIAK: tak jako je blbi, kdyz ty lidi neumej aj vubec nebo nikdy v aj prostredi nedelali, to se pak vazne na nicem clovek nedomluvi :D

Na druhou stranu popravde priznavam, ze CZ prostredi mi tak nejak vyhovuje (myslim globalne, toto CZ jsem jeste neistaloval).
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      navic mi pride ze v hornim menu chybjej proti mymu LR na PC naky polozky, ale cert to vem :)
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      SKALARIAK: hehe, přesně :)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      GIF_242: vzdycky kdyz vola nekdo znamej ze chce poradit s PS nebo LR a ma to v cestine, tak si pak musi myslet ze sem ten program v zivote nevidel :)
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      Čeština pro Lightroom 4.x je zde | Blog Michala Metličky o technologiích, Adobe, atd.
      http://michalmetlicka.cz/2013/04/30/cestina-pro-lightroom-4-x-je-zde/
      FOGH
      FOGH --- ---
      SUN_VU_KUNG: proc by to nemelo smysl??? Ja si kalibruju vsechny displeje, co doma mam. Predevsim na tech notebookovych to je obrovsky rozdil.
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      MIKEKT: TN panel ani nemá smysl kalibrovat.
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      BLACKX:
      MENTOL_:

mam obyc TN samsung., ale pred casem jsem ho zkousel kalibtovat nejakou sondou z prace, ale moc rozdil v tom nebyl. Mam to tam asi nastaveny pro zobrazovani. V prohlizeci se mi to zobrazuje jako v tom Zoneru. Az budu mit chvili tak si jeste zkusim prohrat s tema profilama.
      MYKEZ
      MYKEZ --- ---
      Soft Proofing in Lightroom 4 | What's New in Lightroom 4 | Adobe TV
      http://tv.adobe.com/watch/whats-new-in-lightroom-4/soft-proofing-images/
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      MIKEKT: jeste je tu moznost, ze mas v systemu nainstalovany ICC profil, ktery Lightroom respektuje, ale po exportu to Zoner zobrazuje bez nej (coz nevim jestli umi nebo ne, spekuluju). Jak se vysledny JPG zobrazi v prohlizecich ? v LR4 vse sedi se Zonerem ?
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      MIKEKT:

Tohle vypadá na problém práce s profilama, většinou to dělaá ProPhoto RGB barevnej prostor, když se někde interpretuje a někde ne.

Nechal bych to možná chvilku na tom, že LR nezvládá správně barevný profily.

Nemáš ty monitory náhodou dva?
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MIKEKT: Udělej ten test (nebo opravu), co jsem psal tady: BLACKX
      A taky: Můžeš sem napsat, jaký přesně máš monitor?
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      Tak jsem koukal na export a mam tam sRGB. Prikladam ukazku vlevo LR vpravo Zoner

MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      MIKEKT: je mozny, ze prave pri exportu JPG neexportujes v sRGB, ale treba AdobeRGB - to se pak hned projevi jak popisujes..
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      BLACKX: Jo to vim, ze jsou tam nejaky jiny profily, ale do ted do verze 4.1 jsem si toho skoro nevsimnul a tady v ty 5beta je to teda hodne znat. Vecer kdyztak poslu nejakou ukazku.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MIKEKT: Pokud mas wide-gamut monitor, tak ty barvy jsou jine spravne - Lightroom jede v ProPhoto RGB, ale exportuje do sRGB. Muzes zkusit, jestli se to zlepsi, kdyz v develop zobrazis tu spodni listu (klavesa T), zapnes na ni Soft Proofing a v novem panelu vpravo nahore vyberes profil sRGB.
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      SKALARIAK: jojo ten jsem znova stahnu a zkusim. Spis nez export celkove ta prace v develops mi prisla sviznejsi, ale ty barvy jsou nejaky uplne mimo. Mozna je to tim jak je to beta. Zkusi stejyn fotky otevrit ve strasi 4.1
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MIKEKT: ohledne rychlosti tu mame vedeckej nastroj, tak muzes otestovat na nem :) a je to zhruba stejny, ne-li pomalejsi....
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam