• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      KARYSLAV: je to delany primarne pro Navation nocturn, k tomu mapujes pres knobroom http://www.knobroom.com/setup-nocturn/ ale jak rikam, na PC sem to rozchodil jen castecne, pak sem na to prestal mit cas a ten sem od ty doby nemel (coz je samozrejme paradoxni, rpotoze cas by to melo ve finale setrit:))
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      KARYSLAV: nevim presne..ma ho SKALARIAK..nejakje zakladni midi controller..
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      KARYSLAV: Ja mam v planu zprovoznit Paddy s virtualnim midi controlerem na iPadu. Jen cekam, az bude hotovej Paddy pro LR5, zatim je jen bugovata beta, ma s tim autor dost potize. Adobe evidentne udelalo hodne zmen pod kapotou.

Vy tu betu nekdo pouzivate?
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      HUGGI: kerej controller to je? KOlik to stoji? zacinam si rikat ze by to bylo racionalnejsi nez to smrdlat mysi..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: vono toho zrovna moc neni :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Si o vikendu o to neco najdu vic..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: jo na macu by to melo chodit lip, na to to ten clovek nativne vyviji...
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Tak zkoušej..nebo mi zo nekdy puč a ja to zkusim na macu;)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: hele v 5ce sem to este nezkousel, moc prace :) ale chystam se na to

HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Uz jsi rozchodil ten midi kontroler?;) chci si ho taky koupit tak jestli to fakt dobre funguje..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      SUN_VU_KUNG: jo minimalne ty korekce perspektivz automaticky a narovnani jsou super....
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      SUN_VU_KUNG: řekl bych že ta práce s korekcí perspektivy, radiální fitry, heal-retuš štětcem a ne jen kolečkem jsou věci, co se fakt hodí.. (teda nebylo to doufám už ve 4?)
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      Má smysl upgradovat, když mám LR 4.1? Jsou nějaké zásadní nebo důležité novinky? Dík.
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      Muj nejvetsi problem s LR 5 je, ze v Navigatoru zustane zobrazena nejaka jina fotka, nez zrovna edituju i kdyz jen prejedu omylem kurzorem pres ni. Dost ho pouzivam k rychlymu presouvani po zvetseny fotce.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Asi to neopravuje chybu, že se občas pracuje s jiným výběrem souborů než je zobrazený. To se mně v posledním měsíci dvakrát objevilo, aniž bych to věděl: Exportoval jsem asi 2000 souborů a procházel jsem dál katalog a díval se na fotky. Pak jsem u jedné resetnul nastavení Develop a než jsem zjistil, že LR interně nezměnil výběr a pořád pracuje s tím exportovaným (a nedává to navenek vůbec nijak vědět), tak se mně resetlo několik set fotek a díky tomu, že se zrovna exportovalo, tak ani nefungovalo Undo (bylo tam spousta "Save History State For Image"...). Řešil jsem to pak ze zálohy.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      LR 5.3 Release Candidate a podle popisu i s opraveným sharpeningem při exportu fotek pod 1/3 originální velikosti:
      Adobe Photoshop Lightroom 5.3 Release Candidate | photo management software beta - Adobe Labs
      http://labs.adobe.com/technologies/lightroom5-3/?tabID=details#tabTop
      FOGH
      FOGH --- ---
      HUGGI: myslim, ze v Ceskem prostredi je to duvod ten soft ukrast a jeste si ho hodit do CZ :-D
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      KOC256: mho to nevi teda, mozna pro starsi generaci...
      KOC256
      KOC256 --- ---
      Zase na základní naučení je čeština lepší... když ty názvy neovládáš v angličtině...
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: jenze treba u filtru se to radilo podle abecedy, takze byl clovek stejnak nahranej....
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: jj vzpomínam na doby kdy jsem se učil s PS a měl ho v češtině..u každýho tutorialu jsem počítal kolikátej řádek v menu ta funkce vlastně je, protože ten překlad je občas fakt krkolomnej..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: dyk to je jasny, at si tam kazdej da jakej jazyk chce, akorat se vzdycky smeju kdyz vidim nekery ty nazvy v cestine... navic je to objektivne nahovno kdyz pak clovek chce neco googlit ohledne nejaky featury a musi nejdriv zjistovat, jak to je vlastne anglicky...
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Přesně tak! Ja ty český překlady taky nepodporuju, ale vím, že se po tom často někdo shání..pro plno lidi je neexistence češtiny důvod si ten program vůbec nekoupit.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam