• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      SKALARIAK: no a u nás který ty ovladače a kde koupit? prodance.cz ? nebo kde? :-)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      KARYSLAV: je to delany primarne pro Navation nocturn, k tomu mapujes pres knobroom http://www.knobroom.com/setup-nocturn/ ale jak rikam, na PC sem to rozchodil jen castecne, pak sem na to prestal mit cas a ten sem od ty doby nemel (coz je samozrejme paradoxni, rpotoze cas by to melo ve finale setrit:))
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      KARYSLAV: nevim presne..ma ho SKALARIAK..nejakje zakladni midi controller..
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      KARYSLAV: Ja mam v planu zprovoznit Paddy s virtualnim midi controlerem na iPadu. Jen cekam, az bude hotovej Paddy pro LR5, zatim je jen bugovata beta, ma s tim autor dost potize. Adobe evidentne udelalo hodne zmen pod kapotou.

Vy tu betu nekdo pouzivate?
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      HUGGI: kerej controller to je? KOlik to stoji? zacinam si rikat ze by to bylo racionalnejsi nez to smrdlat mysi..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: vono toho zrovna moc neni :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Si o vikendu o to neco najdu vic..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: jo na macu by to melo chodit lip, na to to ten clovek nativne vyviji...
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Tak zkoušej..nebo mi zo nekdy puč a ja to zkusim na macu;)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: hele v 5ce sem to este nezkousel, moc prace :) ale chystam se na to

HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Uz jsi rozchodil ten midi kontroler?;) chci si ho taky koupit tak jestli to fakt dobre funguje..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      SUN_VU_KUNG: jo minimalne ty korekce perspektivz automaticky a narovnani jsou super....
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      SUN_VU_KUNG: řekl bych že ta práce s korekcí perspektivy, radiální fitry, heal-retuš štětcem a ne jen kolečkem jsou věci, co se fakt hodí.. (teda nebylo to doufám už ve 4?)
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      Má smysl upgradovat, když mám LR 4.1? Jsou nějaké zásadní nebo důležité novinky? Dík.
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      Muj nejvetsi problem s LR 5 je, ze v Navigatoru zustane zobrazena nejaka jina fotka, nez zrovna edituju i kdyz jen prejedu omylem kurzorem pres ni. Dost ho pouzivam k rychlymu presouvani po zvetseny fotce.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Asi to neopravuje chybu, že se občas pracuje s jiným výběrem souborů než je zobrazený. To se mně v posledním měsíci dvakrát objevilo, aniž bych to věděl: Exportoval jsem asi 2000 souborů a procházel jsem dál katalog a díval se na fotky. Pak jsem u jedné resetnul nastavení Develop a než jsem zjistil, že LR interně nezměnil výběr a pořád pracuje s tím exportovaným (a nedává to navenek vůbec nijak vědět), tak se mně resetlo několik set fotek a díky tomu, že se zrovna exportovalo, tak ani nefungovalo Undo (bylo tam spousta "Save History State For Image"...). Řešil jsem to pak ze zálohy.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      LR 5.3 Release Candidate a podle popisu i s opraveným sharpeningem při exportu fotek pod 1/3 originální velikosti:
      Adobe Photoshop Lightroom 5.3 Release Candidate | photo management software beta - Adobe Labs
      http://labs.adobe.com/technologies/lightroom5-3/?tabID=details#tabTop
      FOGH
      FOGH --- ---
      HUGGI: myslim, ze v Ceskem prostredi je to duvod ten soft ukrast a jeste si ho hodit do CZ :-D
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      KOC256: mho to nevi teda, mozna pro starsi generaci...
      KOC256
      KOC256 --- ---
      Zase na základní naučení je čeština lepší... když ty názvy neovládáš v angličtině...
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: jenze treba u filtru se to radilo podle abecedy, takze byl clovek stejnak nahranej....
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam