• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SUN_VU_KUNG: mě se to spíš zdá na artefakt od unsharp masking - viz objektiv
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUN_VU_KUNG: No a nechces si radsi koupit nejaky slusny objektiv, nez se trapit s takovymhle vystupem?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KARYSLAV: díky, ale Defringe je na ladění chromatické aberace, s tímhle si bohužel neporadí :( A Clarity to spíš ještě zhorší - vytáhne ty bílé duchy víc... no, asi s tím lightroom nic nezmůže.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SUN_VU_KUNG: pochopitelně :) vedle Lens correction, je záložka Color, a pak defringe.. to zkus no.. A jinak - možná přidej víc Clarity jestli to neudělá co chceš..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak mám další dotaz - existuje nějaká možnost, jak v LR vylepšit ty bílé duchy (možná halo, není to aberace), když se ztmaví obloha? Kolem těch drátů je to docela znát... samozřejmě je to 1:1 crop...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SUN_VU_KUNG: osobne, když řeším něco takového, tak tam prostě prdnu trochu šumu (mám vyzkoušeno, že stačí třeba jenom 1-2%) a většinou je to ok, gradient je v pohodě a ten šum v tak malém množství mi jednak nevadí a druhak mi vadí o mnoho méně než ten rozpad.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nemate nekdo vysledovany kolik asi zabiraj SmatrPreviews ve vetsim poctu? Treba kdyz by se jednalo o 10GB zdrojovejch fotek?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SUN_VU_KUNG: zkus JuicyFolio, umíme vyladit kvalitu tak, aby ti obrázky nekurvila :-D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KOZEL: myslel jsem různé hrátky s 16bit a pak konverze do 8bit, případně používání PNG... ale už jsem zjistil, proč se to tam děje:

SKALARIAK: jj, oni tam mají takovou záludnost, na kterou ale neupozorní (nebo alespoň ne nějak jasně). Ten jejich systém pracuje s fotkami o velikosti nějak 2040pix. Takže když jsem tam nahrál 1920pix tak je to vzalo, zvětšilo na těch 2040pix a znovu zkomprimovalo a hnusák byl na světě. Prostě se musí nahrávat data větší než 2040pix. No. A možnost změnit soubor nemají, protože by to prý poškozovalo komunitu, že by asi člověk mohl nahrát úplně jinou fotku a komentáře a další atributy by zůstaly... To je pak houby podpora, když si v rámci perfekcionismu všimnete na nahrané fotce nějakého kazu, který jste zapoměli opravit a už to nejde vyměnit s původním souborem :) Takže tahle služba pro mne moc ne-e :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: tak to je proste tim, jakou kompresi voli ten server a pokud tam nejsou nejaky volby kvality, tak s tim asi clovek moc nenadela....
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SUN_VU_KUNG: nevim co tim osetrenim myslis, ale nejak zvlast o gradienty nepecuju. Nahravam to tam v plnym rozliseni.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KOZEL: hm, takhle to u tebe vypadá dost čistě... na jedné další je to trochu vidět, ale pořád lepší než ten hnus, co mi to udělalo... takže nějak speciálně ty gradienty neošetřuješ? A v jakém rozlišení to tam pereš?
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SUN_VU_KUNG: U smugmugu je to imo snesitelny, posud sam: http://galerie.fotohavlin.cz/Cesty/USA/MV-CdCh-PD-PF/i-zpvCZKT/A
    Peru to tam rovnou z LR jejich pluginem.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Je nějaká šance, jak předejít rozpadu gradientů na různých webových službách? Zkouším zrovna 500px.com, nahrál jsem tam fotku v fHD rozlišení a ta potvora mi ji zmenšila a na večerním nebi vykouzlila hnusné škálování. Přitom export byl do 16bit tiffu, korekce, retuš a uložení do JPG s minimální kompresí, takže rozpad gradientu ještě snesitelný.
    FOGH
    FOGH --- ---
    HUGGI: ano, souhlasim... proto pisu nouzovka :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FOGH: To sice pracovat muzes, ale bez LR..prijde mi nesmysl resit jiny workflow kdyz muzu mit snadno stejny
    FOGH
    FOGH --- ---
    HUGGI: ja jsem ten tablet tenkrat hodne resil... vysledek je ten, ze mam Nexus 7, k nemu OTG kabel, ktery ma v sobe zaroven ctecku SDcek. Nexuse jsem bohuzel musel rootnout, jinak to zarizeni neznal, nicmene ted jsem schopny pracovat s fotkami primo na karte.
    Na druhou stranu, je to porad jen nouzovka, koupil jsem si Photo Mate R2, ale vystup z nej mi prijde dost bida :-(
    (ale musim se priznat, ze jsem si to zatim moc neosahal)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Presne ten se mi zatim libi nejvic..nechci na tom fotky upravovat jen třídit, popisovat..delat na cestách takovou tu otravnou praci co jen zdržuje;) a kdyz na to prijde tak to par fotek vyexportovat taky zvladne
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: no treba Lenovo Miix 2 mi prijde ted na tohle desne sympaticky pokud 8" staci, vahou velikosti super, na ze tam jsou plny windows 8 atd., ale nekde jsem zahlidl, ze maji snad problemy s touchscreenem..tak ci onak se tesim, az to bude zabehany v nejaky 2-3 generaci.
    U toho applu bych cekal nejaky pozicovani ceny mezi ipad a macbook, coz i tak muze bejt moc penez.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    zatím jsem to nečetl, ale možná tam bude něco zajímavého

První recenze Adobe Lightroom Mobile pro iOS
    http://www.ilumio.cz/blog/adobe-lightroom/adobe-lightroom-mobile/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam