LAUNCHER: no nevím, na APSC moc lepších objektivů než je EFS 17-55 2.8 IS nekoupím :) Na clony od 4 do 8 v závislosti na ohnisku podává fakt skvělou kresbu... Navíc tenhle crop je z okraje, ale i u středu se to po ztmavení oblohy objevuje.
RATTKIN: to je crop před doostřením, ostření necháno na defaultu, ani jsem nehýbal s maskováním, prostě čistý výsledek jen po ztmavení oblohy.
ALDRICK: přesně jak píšeš - Highlights jsou stažené na minimum (v obloze) a potom na HSL panelu jsem stáhnul modrou (Luminance) a Aqua (Luminance). Taky už vím, že se to nedá moc přehánět, záleží dost na fotce, někde se dá jít jen třeba -15-25 některé snesou i -50. Ale tady to mi přijde ideální na nějaký algoritmus, protože se to objevuje na specifických místech. Jako v nejhorším se to dá poslat do Tiffu a pak ručně jít v Photoshopu se štětcem a toho bílého ducha zlikvidovat... ale zrovna v Birkenau jsou ty dráty fakt všude, to by mne jeblo :) Nik pluginy mají nějaké podobné stahování konkrétních barev? Kdysi jsem je měl instalované na zkoušku, ale nějak si nevybavuji, že by tam tohle bylo.