• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Zdravím, řeším selekci fotek mezi více lidmi:

1) fotky stáhnu z foťáku
    2) založím folder v LR
    3) teď mám třeba 100 fotek a potřebuju je někomu nasdílet k protřídění a to tak, abych dostal data zpět do LR

Třídění může být klidně pomocí flags/stars.

LRM to umí, ale to zas vyžaduje adobeID (mám placený lr+ps cc) a navíc se do ipadu posílá zdrojový raw, což chápu, je to určeno k "polnímu" vyvolání.

Představuju si to tak, že bych vybraný folder (nebo collection) syncnul s nějakou webovou službou. Poslal bych link zainteresovaným lidem a ti by vybrali fotky, které mají zůstat. Webová služba by se buď pravidelně nebo na klik synchronizovala s mým LR.

V podstatě by stačilo, aby měl http://lightroom.adobe.com/ možnost vložení flags přímo na webu, ale to nemá, nebo jsem slepej?

Jak to řešíte vy?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: to schválně zkusím.

Ještě abych to doplnil, tak on se mi PS otevře, ale už se neotevře ta fotka.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GIF_242: Ještě by to možná šlo nastavit jako alternativní aplikaci, tj. příkaz "Edit in Other Application" ... někde v nastavení zadáš cestu k PS a mohlo by to fungovat (takhle se třeba dá nastavit editace v Gimpu nebo v čemkoliv jiném).
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Mám takový dotaz, mám OS X, ale třeba to někdo spozoroval i na WIN. Jde mi o tohle, vcelku často mi blbne import do PS, tzn. neotevře se mi obrázek. Zkoušel jsem zapnout/vypnout, přeinstalovat obě dvě aplikace, smazat předvolby a stále nic. Zajímavé na tom je to, že někdy se to vzpamatuje a normálně to funguje. Někdy pomůže otevřít fotku jako smart objekt, ale pak to zase v PS nejde uložit, a musím to uložit "jako" s tím, že to pak znovu musím importovat do katalogu což je voser :(. Takže poslední dobou jedu model, EXPORT do TIFF + otevřít v PS což se stane, tam udělám úpravy, uložím a je to v katalogu. Nicméně když třeba den na to chci otevřít tu upravenou fotku, tak to zase nejde a musel bych export atd. takže to řeším přes finder a pak aktualizací montáže.

Netušíte někdo kde by mohl být zakopaný pes? Aplikace mám legální.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: held ve ctvrtek sem mel jedno foceni, v sobotu druhy.. normalni promazavani Xkem, export.. no problem.. nespadlo proste..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Fakt? Tak to si asi zaktualizuju..jsem zatim cekal, ale budu muset kuli podpoře novejch tel;)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    FOGH: jo na OsX to vypadá naprosto stabilně, taky mi to ani jednou nezahaluzilo ani nespadlo..
    FOGH
    FOGH --- ---
    Ja mam 5.5 a zatim jsem nemel zadny problem. LR nikdy nevypinam, jen obcas prepnu na jiny katalog. Mozna verzi pro Mac OS X testuji jinak (lepe) ?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    NIXX: To "2 dny" je datum posledního příspěvku na forums.adobe.com, jinak je jich tam hodně už od roku 2010 nebo kdy. Nějak se jim to nedaří opravit :(
    NIXX
    NIXX --- ---
    BLACKX: Ale relevantní jen ten první, kterej byl zaindexovanej před 2 dny.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    NIXX: Mně to teda ukazuje 12 milionů výskytů:
    LR has encountered a problem with its menus - Hledat Googlem
    https://www.google.cz/search?q=LR+has+encountered+a+problem+with+its+menus

Je to stejný bug jako jsem popisoval tady BLACKX
    NIXX
    NIXX --- ---
    SKALARIAK: zkoušel jsem tu tvoji hlášku googlit a internety mlčí... Asi to nebude moc rozšířenej problém. Zkus LR komplet odebrat a znovu nainstalovat.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: fascinující.. tak se děsím kdy mi to spadne... zatím od rána nespadlo :D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak po par dnech pouzivani rikam velky WTF, pada to jak hrusky, pro prokrestinatory jako sem ja smrtelny, kdyz clovek furt restartuje, strasne me to vzdycky odvede od prace.... a k tomu jeste ta genialni hlaska "LR has encountered problem with menus" :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    V tom novém LR jsou ještě jakési drobné opravy, kterých jsem si nikde v popisech nevšiml. Už jsem narazil na dvě, jednu už jsem stihl zapomenout (možná si ji zase uvědomím) a druhá je, že dřív při zobrazení Gridu a potažení fotky o jeden pixel se hned přepnulo řazení do "Custom order" a musel jsem to dávat zpět na "Capture time". S tabletem se ten jednopixelový posun stává velmi snadno a docela mně to vadilo. A v nové verzi už to nedělá :) Teď je potřeba přesunout fotku na nové místo mezi jiné fotky, tj. dost velkou vzdálenost.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: No nevím, padaní není ideální, ale s tím pokaženým Undo se mně už nechtíc povedlo aplikovat preset na 200 fotek najednou a pak to samozřejmě nešlo vrátit zpět... takže docela ruční otrava (a to byla ještě klika, protože jsem si toho všiml až po exportu - těsně před tím, než jsem klientům málem poslal 200 nečekaně černobílých fotek :) )
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    me to teda padlo dnes uz cca. 6x, bejt vama kdo si to este neupdatoval tak bych to nedelal, to je fakt opruz mnohem vetsi nez to undo....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KOZEL: podle me to vyresili tak, ze kdyz se priblizil tenhle error tak to shodej cely :)) takze vysledek je stejnej, restartujes nekolikrat denne....
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SKALARIAK: u nas po upgradu na 5.5 tak ctyri pady za vecer na jednom kompu a jen jeden na druhym, RAM stejne, zbytek kompu podobnej

Je to bida s tou stabilitou :-(

Ale aspon ze (pry) opravili ten Undo bug, to me dovadelo k silenstvi.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: S tím padáním to taky tak vidím... za dva dny tři pády. To jsem předtím nasbíral tak za čtyři měsíce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam