GIF_242: To jsem asi napsal závádějící způsobem :) Nemyslím si, že ta kartička je vytištěná, rozhodně to nebudou normální barvy, jak si je představujeme. Spíš to ber, že někdo vyrobil vhodné materiály, ty rozstříhal na čtverečky a z různých čtverečků složil tabulku. V tom dokumentu nejsou definované nějaké tiskové barvy, ale barevné odrazivost těch konkrétních materiálů pod daným světlem (iluminantem). Takže další výrobce musí sehnat nebo vyrobit správné materiály se stejnou charakteristikou.
Takže není to tak, že si namíchá barvu do tiskárny a tou tiskne na nějaký papundekl :)
Že se to časem opotřebuje, to vím, ale nevím jak moc a co všechno to ovlivňuje. Na webu jsou debaty, jestli to má smysl řešit a někde jsem vidět i test staré a nové karty a bylo to hooooodně blízko. Jakási karta (Spyder ColorCheckr?) má vlastní měřič expozice, který počítá čistý čas, jak dlouho to bylo na světle a teď nevím, jestli po týdnu nebo měsící toho času by se měla vyměnit... ale to by u mě v každém případě byly desítky let od koupě :) (Jinak ten Passport co teď mám se ošoupat prakticky nedá, pokud na to člověk přímo nesahá, jinak to má plastový obal.)