• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    MINER: Jasný. Tam asi šlo o srovnání podle ceny.
    Já jen že se tu psalo o optimalizaci LR pro Mac.
    MINER
    MINER --- ---
    PAVELDUFEK: Srovnávaj overclocked geek-comp optimalizovaný pro daný test s dvojnásobným počtem jader a paměti se stylovkou pro hipstery s 5K displejem. Naprosto odlišné stroje pro odlišné užití.
    To že je víc než dvakrát rychlejší procesor s víc paměti rychlejší než pomalejší konfigurace vím i bez testu:) Relevantnější by bylo nakonfigurovat podobný Mac Pro. Že bude dražší než custom built hydra je jasné, protože neplatíš jenom za výkon. Spíš by mě zajímalo o kolik dražší bude stejně rychlá konfigurace Mac Pro, protože stejně drahá určitě nebude:) Nebo teda dejme tomu aspoň jak rychlý bude Mac Pro ve stejný ceně když už.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    GIF_242: Já jsem taky dlouho na Apple. Sice mě štve ten přesun na spotřebitelské produkty, ale pracovně mi to vyhovuje.
    Ja teda používám C1 a teď zkouším LR CC. A rychlost v pohodě i na MBP 2012. Rawy 24MPix.
    i5, 16RAM, SSD
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PAVELDUFEK: ač jsem již cca 20 let applista tak se jenom potvrdilo moje dlouhodobé tvrzení, že apple je pozlacené hovno a jestli se něco zásadně nezmění, tak můj další komp bude PC.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Lightroom Mac vs PC Speed Test | $4k iMac vs $4k Custom PC Performance Test
    https://www.slrlounge.com/lightroom-mac-vs-pc-speed-test-4k-imac-vs-4k-custom-pc-performance-test/
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KULA: jestli máš 3 roky staré i7, tak to možná bude chtít nové i7

já jsem přešel z gtx650 na gtx960 a zrychlení v lr jsem nepozoroval.
    můžeš zkusit na chvíli zakázat lr používat grafiku a uvidíš jestli se to zhorší.

otevři si správce úloh, uvidíš kolik to žere RAM. podle mě víc než 8 nežere

SSD je dobré, ale na lr tolik nepomůže

podle mě když má fotak víc megapixelů, je lr prostě pomalé a musí se furt čekat. asi je to optimalizované na mac.?

zkus test rychlosti co je na nástěnce
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KULA: LR má problém, že pokud doděláváš jednotlivý úpravy štětcem apod tak to vždy načítá nějakým způsobem všechny fotky v daným adresáři/nebo ty co máš zobrazený.

Takže pomůže si to rozdělit třeba po 5fotkách na adresáře a vždy dělat jen jeden. Pak překlinout do prázdného adresáře, vypnout LR, zapnout a pokračovat dalším..
    KULA
    KULA --- ---
    REPLIKANT: Ona ta stanice už funguje dva tři roky...Mám tu NV 650Ti Boost, což vůbec nevím, jestli je ideální volba. Krmím s ní hned tři monitory a můj hlavní má 4k rozlišení. Tak si říkám, jestli tak tím někde nedělám bottleneck.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KULA: Tady pomůže hlavně grafická karta a SSD, IMHO lepší než další RAMky.
    KULA
    KULA --- ---
    SKALARIAK: Na PS jsem přešel, spíš mě překvapil ten výkonnostní dropdown, nejdříve pohoda, pak to zatuhne, nepomůže restart nic.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KULA: to bych spis dokoupil 16gb RAM.... a nebo to delal v PS po jedny?
    KULA
    KULA --- ---
    Kolegové, oč bych mohl zrychlit své pc na práci v LR? Mám tu nalitých 36 fotek, každá má 5600x3600 bodů a trochu doupravuju pozadí. Mám na to i7 na 3.6ghz a 16 gb ram a prvních 5-10 fotek, se to ještě hejbe, ale to co se děje potom? Tah štetcem, počkej si 15 sekund uživateli....už mě z toho úplně hrabe a kroutí se palce na nohou.
    Pomůže tomu, když to narvu dalšíma paměťma, nebo spíš SSDčka? teď mám dva hdd v rychlém raidu. Přesto, tragédie.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: jo tak to asi nebude ono, myslim ze touhle rychlosti muj komp nedisponuje :) ale zajimavy je, ze kdyz sem ted zapojil svuj novej monitor pres USB 3 aby fungoval jako USB hub tak mi to zacalo rusit BT dongle od mysi tak moc, ze fungovala max tak na 20cm, tak sem ho musel pichnout do kompu pres starou dvojku... fun fact....
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: byl to jeden z mých na normálním kompu a tím 1 jsem myslel rychlost, resp. pomalost.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: port USB1 je proste jeden z portu na tvym NTB?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: mě se tohle vcelku běžně dělo, když jsem omylem zapojil čtečku karet/usb flashku/disk do portu USB1. Nechal jsem to kopírovat na pozadí, takže jsem nemonitoroval jak dlouho se to kopíruje a když jsem to otevřel tak byla většina poškozená. Naštěstí zdroje byli v pohodě, takže to stačilo jenom znovu zkopírovat.
    NIXX
    NIXX --- ---
    SKALARIAK: Externí disk asi umírá...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: sem prave nejak zil v domeni, ze kopirovani je pomerne spolehliva metoda, takze cumim co to provedlo :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Přímo ve spojitosti s LR jsem se s tím nesetkal, ale jinak to je zjevně poškozený soubor. S těmi jsem dělal různé experimenty a na tuhle chybu stačí změnit i jediný bit a pak záleží na dekodéru, jak se s tím popere. Poškozené to je v každém případě, ale některý dekodér třeba i tak dokáže půlku zachránit a jiný to nezvládne vůbec.

Kromě toho, že je vada v LR, tak může být i vadná RAM (to byl jednou můj případ), disk nebo médium, na kterém to přenášíš... radši bych ty počítače zkontroloval.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    nestekali jste se nekdy s timto ? Fotky byyl po importu v poradku, ale udelal sem preselect a ten sem exportoval na externak s nastavenim "original" a po importu na druhej kokmp, kde jsem to chtel dodelat, se naimporotvalo toto, ovsem treba faststone to zobrazuje celkem o dost mene s tema glitchema, ale zase to je mi celkem k hovnu, kdyz to potrebuju upravit a vyexportovat, pri z LR i faststone to vypada uplne stejne nepouzitelne oboji.....

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam