Adobe ma odjakziva neuveritelnou schopnost "slepy skvrny" vuci tomu, co pro ne neni "nativni prostredi" - vsechno co delaji tak je primarni a/nebo lepsi na macu, nezavisle na tom jake to ma procento realnych uzivatelu nebo co by to pro ne treba i prineslo vetsi obrat, kdyby to mimo apple svet bylo lepsi. Foti pravdepodobne na Canon, pamatuju si cca 2-3 roly zpet chybu v exportu Nikon RAWu z LR, kterou jsme hned s dalsimi (tusim s prichodem LR5) reportovali do toho jejich fora - oprava trvala skoro rok, jednak to nahodne exportovalo o 1px kratsi fotku a druhak to neaplikovalo NR a ostreni pri exportu pod polovicni velikost fotky (tj klasickej export na web atd), tj. neuveritelne dlouhou dobu "pulka sveta" exportovala klientum horsi fotky kvuli nejakym par radkum kodu u Adobe. Asi by se toho naslo vice, pamatuju si z konce 90let a mozna i pozdeji komplikace a slozitosti se sazbou atd, no proste chtit po nich uplny respekt nejakych klavesovych zvyklosti z windows je proste tresnicka :)
Jinak tedy pres tohle vsechno je to trochu i o tom jak se k tomu clovek postavi - ja jsem za LR nekonecne vdecnej od zacatku, kdyz to clovek zna, tak se s tim da supr pracovat, v kazdy novy verzi je trochu neco navic a porad jeste umi velmi prijemne prekvapit, naposledy pro me treba Guided Upright jako funkce roku, uz bych bez toho nemohl byt, nebo Dehaze predtim.