MENTOL_: jediný co k tomu mám, je že svět mimo apple je dost velký, ale také dost komplikovaný ;) Abych to uvedl na správnou míru, a možná trochu vnesl více světla do toho proč jsou aplikace pro Apple "lépe napsaný".
Ono je to velmi jednoduché Apple jakožto správný diktátor, dává světu kompletní řešení v podobě předražených strojů. Když si vezmeš jakýkoliv Apple počítač a podíváš se na jeho střeva, tak zjistíš, že za polovičku a možná někdy i méně dokážeš sehnat PC se stejnou/lepší výbavou. Což je prostě fakt. Nicméně politika Apple je taková, že my tady máme vyladěný hardware, který nejde nijak modifikovat a tudíž vývojáři aplikací nemusí brát ohledy na XY grafických karet/proceserů atd. A prostě to napíšou pro konkrétní hardware. Díky tomu je více než jasné, že to poběží lépe, než když musíš zohledňovat XY výrobců různých komponent atd.
Na druhou stranu by bylo smutné (z pohledu Apple uživatele), kdyby to předražené a nablýskané hovno co mi stojí na stole neumělo nic lepšího než "běžné" PC. Jako popravdě tohle je jedna z mála nebo možná jediná věc, které mě zatím drží u této značky. Na druhou stranu, pokud se nestane nějaký zlom v politice Apple, tak je pošlu do háje, protože mě to prostě už dlouhodobě nebaví.