• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    How Many Images Can You Have in One Lightroom Catalog and Have It Still Perform Well? - Lightroom Killer Tips
    http://lightroomkillertips.com/many-images-can-one-lightroom-catalog-still-perform-well/
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    NEXUS6: Má to super ficury. Na paladixu je o tom článek.
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    PAVELDUFEK: super. tak to musim vyskusat. dik za info
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    C1 je už ve verzi 10
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    SKALARIAK: ja som v CO robil volakedy docela intenzivne.. je to iny mindset ako pri LR, ale opat asi prejdem na CO, lebo v9 ma novy engine a vyzera to zaujimavo. hlavne tethering LR ma hrozne pomaly a nema live view, takze CO je na tethering jasna volba.
    EGGH
    EGGH --- ---
    HUGGI: Díky za potvrzení :))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EGGH: Tak ono už z principu nejde pro Fuji používat presety který máš pro Canon/Nikon/Sony..cokoli..vzhledem k úplně jiný technologii snímače se to chová jinak a minimlně je nutné použít jinej profil..a po jeho aplikace jsou zase potřeba jiný hodnoty úprav..takže ne nelze použít stejný presety..
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: jako zní to vcelku fajn. Nicméně od té doby co používám X-Rite ColorChecker tak mě ty profili až tak moc netrápí. Na většinu normálních věcí, používám camera neutral, a na zbytek si udělám profil vlastní. Na druhou stranu, teoreticky by tohle mohlo sem tam uspořit nějaké minuty práce. Díky za tip!
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    btw. kdyz sme u těch různejch vysněnejch funkcí, tak mě by přišlo úplně super, kdyby bylo nějaký tlačítko, jak do quickcollection dát aktuální fotku na filmstripu a zároveň vyřadit tu co jsem vybral naposledy :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: v podstatě je to tak, ale teda u canonu by mě to asi ennapadlo používat, ale po přechodu na Nikon to využívám, někdy simuluju nějaký canony, ale jinak spíš jiný Nikony... smaozřejmě nevim jak moc je to věrný a zjišťovat to nehodlám, ale rozhodně to ve spoustě případů vypadá líp než camera standard v LR....
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: co to jako je? jako chápu to správně, že díky těmto profilům si budu moci v postprodukci u Canonu "nasimulovat" Nikon?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: několikrát jsem to zkoušel, zvláště po nějaké masáži alá že se to udělá lépe, jinak, ostřejš, lepší barvy atd. A jako musím přiznat, že buď to to v tom lépe, jinak, ostřejš, barevnějš udělat neumím, nebo to prostě se stávajícím foťákem nejde. Měl jsem 5DII a tam byl rozdíl NULA, momentálně vlastním 5DS a to bylo taky plno keců, že tam se ty rawy načítají rychleji, že to ostří jako prase a celkově je výstup 100x lepší a prd. Ve finále jsem koukal na 2 totožný fotky, který vylezli z dvou různých aplikací.

EGGH: ano správně píšeš, teoreticky by tam mohl být kvalitnější výstup... Prakticky mi to přijde stejné a nebo tak podobné, že nemá smysl (alespoň pro mě) přecházet na jiný soft.

Jako dokážu pochopit, že s foťákem Phase One, z toho lezou luxusní výstupy, ale z "běžného" foťáku si myslím, že ten výstup poleze +/- všude stejnej.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MICTECH: mám pocit, že podobnej test se tady už objevil, ale jako dobrý ;)
    EGGH
    EGGH --- ---
    SKALARIAK: Neznám, kouknu na to. Díky za tip
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    HUGGI: jaky pouzivas doostreni u fuji rawu? mel si i xt1? tam to nastaveni je asi jiny nez u xt2
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    EGGH: tohle si zkousel? http://pskiss.com/shop/cross-camera-color-profiles/ ja to pouzivam celkem na nikon, docela zajimava vec... maj tam este jiny edice
    EGGH
    EGGH --- ---
    SKALARIAK: Jiři Turek. Capture One má mít teoreticky kvalitnější výstup, takže na reklamu a na fotky ze kterých se dělají velké printy je lepší ale ta práce s ním mi přijde šílená. Ale jak píšeš, já na něm zkoušel srovnávat výstupy z Canonů a tam byl rozdíl nepatrnej - leda při doostření ale doostřovat by se měly stejně až vyvolaný a upravený fotky. Jedinej rozdíl je v práci s rafy z Fuji, ty prostě LR neumí zpracovat - presety, který běžně používám na rawy z 5D jsou u Fuji naprosto destruktivní :))
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tak jsem úspěšně na Lightroom fóru ohlásil problém a po krátké konverzaci a mém upřesnění zástupce Adobe potvrdil, že se mu to taky děje a dává to výš jako chybu. Takže LR bude snad zase lepší :)

Jde o to, že když přecházíte v Loupe kolečkem myši mezi obrázky (nebo na Macu gestem na Magic mouse), tak se obrázek před vámi změní hned, ale ve film stripu je pořád označený ten předchozí a nový obrázek se označí až asi za sekundu. Zdá se to jako drobnost, jenže pokud v mezičaste zmáčknete třeba "B" pro přidání do Quick collection, tak se tam přidá ten předchozí obrázek (jiný než na který koukáte). Je to dost matoucí.

Pokud se přesouváte mezi obrázky šipkama, tak tam ta prodleva není.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Ani prechod na X-T2 me nesonuti odejit od Lightroomu;)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    EGGH: no nam ho doporucoval Petera, ale spis z uhlu tethered foceni a upravy jednotlivejch kusu, na normalni tridicku reportazni to asi fakt neni.... i kdyz z pomerne laickeho pohledu vsech moznych tocitek a hejblatek na barvy je tam fakt mnohem vic a asi s tim jodu delat dost cool veci.... ale treba obyc reprezentace rawu z d750 co sem ted zkousel je prakticky uplne stejna jako v LR v camera standard....

jakej Turek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam