• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ad TEST - o dalších 10 vteřin mi to zrychlilo skoro, když jsem povypínal všechny běžící pluginy, který mi zaplevelily LR, různý ty FB a flicker a tether vecičky...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    design je pěknej, ale ty tlačítka nejsou udělaný nic moc a ty knoflíky jsou taky takový.... no a hlavně mi přijde že to proti tomu nocturnu (kde se to dá hlavně nastavit ve 3 urovních) strašně pomalu mění ty hodnoty, takže tam kde mi na něm stačí čtvrt otočky tlačítka (a to se dá u každýho nastavit zvlášť ty steps), na tom loupedecku otáčim jak kokot několikrát.... to samý ty měniče barev - já potřebuju s tou věcí zahejbat rychle, abych viděl tu změnu v těch většich extrémech a pak to doladil a ne abych jak debil točil 10x dokola a čekal zda z toho něco vyleze.... no ještě to zkusím na nějakém macu a pak to nějak shrnu, ale mo nechápu ty nadšený recenze všude....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    dnska mi z NY privezli ten loupedeck, ale ani na jednom z kompů mi nefunguje knob EXPOSURE :))) tak sem jim napsal jestli to muze bejt necim jinym nez failem toho knoflíku, bojim se že ne ....
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: pak uz me napada jedine jestli to nahodou nestiha uchladit, kdyby se prehrival, tam se sam prubezne zpomaluje ten procesor, aby se neupek.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: turbo jako jestli to jde na tech 4,6GHz pri zatezi? To jde no...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: no tak slava :) ale mel by ses dostat tak na 1:34 nebo lepsi rekl bych, tak uvidis az to pocistis zase. V biosu uz myslim nic, tohle je asi takova nejvic vec, ledaze bys mel vypnuty turbo/speedstep, coz asi nemas.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: hele super, bez toho hyperthreadingu mi to kleslo aniz bych anuloval vsechny ty podivny procesy na 1:53 a u toho druhyho o minutu na 5:15.... tzn je otazka, zda v tom biosu neciha jeste nejako podobna nastraha :) ale i takhle dobry, diky...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: driv to na export mam pocit nemelo vliv, ale pak zmenili na ty paralelni dve fotky a nevim. Jinak obecne LR nejlip vyuzije max 4 jadra, HT bych zatim vzdy vypinal, nemuze to nijak prospet mysli.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: jo ted mi to v process expolreru rika i ukazuje 8 jader logickejch, zkusim...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: jeste me napadlo - mas v biosu zapnutej HyperThreading? jestli jo, tj. 8 logickych procesoru, tak bych zkusil HT vypnout..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Process Explorer je super, ale tu aktivity disků ukazuje Resource Monitor mnohem podrobněji - vidíš tam přesně, které soubory čte/zapisuje který program nebo služba. Odhalí to i problémy, které PE nezobrazuje.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: já to pozoruju přes process explorer, kterej mi přijde takovej přehlednější, ale nic tam nějaký podstatný zdžování neukazuje, niméně jsem povypínal kdejakou službu a je to na 1:59, ale stejně by to mělo být ještě o kus lepší no....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: To je fakt divné. Zkus si spustit Resource Monitor (klávesa Windows, napiš "perfmon" bez uvozovek, Enter - doufám, že je i v Home verzi Windows). Pak nastartuje export a koukej, jestli se neděje něco divného. Zajímavé záložky pro tebe budou CPU a Disk, kde zkus vysledovat, jestli nějaký jiný program nemá během té operace vysokou činnost. Vím, že mně třeba něco velmi rádo četlo CR2 soubory, se kterými jsem pracoval. Tuším, že nějaký antivir scanoval, jestli v tom nejsou viry, ale už si nejsem jistý. Každopádně mně to přišlo zbytečné a zablokoval jsem to.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: hm me ten 4roky starej Asus predjede na tom druhym exportu ten superkomp co sem si sestavil slavne letos, to je na kokot :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: mam na tom notasu taky W10home a dobry, akorat jsou fresh teda. Doma jsem jeste neudelal upgrade na 2015.12, ale udelam, mam tam to starsi i7 ale zase na 4,5ghz, cekam tak 1:40, uvidime.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: no taky me to sere, nevim, musim zapatrat kde je chyba, ale na to neni ted moc cas, rikal sem si jestli to nemuze bejt tema W Home....
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: covece ty bys to mel mit se svym i7-7700K @ 4,2GHz zatim jednoznacne nejrychlejsi - co s tim delas, ze te trhne i moje mobilni 7700HQ? to neni mozny :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: reálná praxe dokazuje, že s jednou instalací si souběžně můžeš hrát na 2 kompech. Když to chceš dát na další, tak to na jednom musíš deaktivovat a to jak na té pracovní stanici, tak i pak v CC účtu na webu. Pokud to neuděláš a třeba jenom smažeš, tak pak to sice jde zpětně deaktivovat, ale budeš se muset na tom kompu, kde s tím nic neděláš, odhlásit a znovu přihlásit.

BLACKX: souběžně to běží úplně na klid.

FOGH: instalovat/deinstalovat se může klidně nonstop ;).
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Celý komp nechávám běžet i týdny (jen se sleepem v noci apod.), ale se LR někdy strašně zpomalí, tak pak restartnu jen tuhle aplikaci a zase to jede.

Každopádně pro zajímavost: Po restartu LR se zrychlily oba testy, první o 28 %, druhý o 12 %.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: tak to je ale snad jasný, že po restartu :) osobně třeba 1-2x denně restartuju celej komp, je to dost trapný, ale je to tak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam