• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ok, díky, asi se ještě neodhodlám :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: těžko soudit nějak konkrétněji, ale pracuju spíš na 2/3 monitoru nebo na úplně celej a tam ten rozdíl docela poznat je..

Ovšem pořád má LR zpoždění při "aktualizaci" náhledu když dělám v library dost hromadnejch změn..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: A je třeba hodně poznat, když pracuješ přes celou obrazovku versus, když by sis okno zmenšil na čtvrtinu obrazovky? (Tj. oproti 2K monitoru)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    btw jen tak jsem si zkusil aktuální test export 4x12fotek najednou a trvalo to déle než 1x48..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Myslím že v tomhle bude dost rozhodující ta grafická karta (a netuším jak moc se projeví jaká konkrétně) ale aktuálně na 5K monitoru (OSX) poznám subjektivně rozdíl při práci když mám zapnutou podporu grafiky a když ne.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Kdo používáte 4K monitor na Windows: Dá se s tím v LR rozumně rychle pracovat? Zatím si jen tak přemýšlím :) Teď mám 30" monitor 2560x1600 pixelů.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    funguje vám s těma novejma Lightroomama tethering s nikonem (D750/D800)? Me to enjak prestalo fungovat, vubec to nedetekuje fotak....
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Tak jsem udělal test, výsledky v tabulce.

"staré" železo + nejnovější OS + nejnovější C CC = lehké zrychlení, ale imho nic zásadního, kvůli čemu bych slavil. Každopádně momentálně mi poměr cena/výkon přijde pro mě adekvátní. Ale jak je vidět, kdyby mě to hodně sralo a měl nazbyt XY tisíc, tak by to mohlo lítat o svižněji ;)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: tak jsem včera potřeboval doma dělat nějaké věci v LR vše až na HW je nejnovější verze, a tak nějak se mi zdálo, že to běží opravdu rychleji, až bude čas, tak zkusím test, třeba se to vážně nějak zrychlilo, nehledě na HW...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GIF_242: Ja bohuzel netestoval na novym se starym LR ani bez HighSierra, vse jsem rovnou aktualizoval, ale ta rychlost me dost prekvapila(zvlast s tim ze bezna prace v Library porad nejaky zpozdeni ve vypoctu i vetsi hromady fotek ma..)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: zkoušel jsem to hned jak C CC vyšlo, ale ten rozdíl byl tak malej, že jsem to ani nezmiňoval. Až nahodím HighSieru tak se chystám na nový test a předpokládám, že by to mohlo být o dost lepší.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    samotné windows už mají všechny problémy vyřešené a viděl jsem servery, které běží měsíc nonstop zcela bez problémů. Plno aplikací to ale nedokáže.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Neustále v LR bojuju s tím, že když exportuju fotky a potřebuju pracovat v nějakým adresáři s filtrama, tak s emi po každý vyexporotvaný fotce filtry vypnou..netušíte někdo jak to obejít?

HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Pokud vím je to chyba v LR, ale pouze na Win. Na Macu jsem nikdy nepozoroval zpomalení s dobou spuštění (PC restartuju jednou za několik týdnů jen když si to vynutí nějaká aktualizace, jinak je včetně LR stále zapnuté)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: "Souvisí s pamětí", to je dost obecné. Něco jako, že ta chyba souvisí s jedničkami a nulami :) Je to rozhodně problém v LR, dochází tam k nějakým memory leak-ům, protože to zabírá čím dál víc paměti, ale to samo o sobě nezpomaluje. Pravděpodobně tam zůstávají živé nějaké objekty, o které se LR musí pořád starat a aktualizovat je. Ale byl bych ochoten uznat, že to možná není chyba vývojářů Adobe, ale autora nějakého plug-inu, používám jich dost (momentálně mně jich tam běží 10).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: s tím restartem to myslím nesouvisí s LR, ale s pamětí (takže problém Windows) - na macu to má na čas nulovej vliv
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Otestováno a je to rychlejší:

Full se zlepšilo: 3:48 -> 3:23
    1000px: 1:36 -> 1:23

A schválně jsem 1000px zkusil ještě než jsem restartoval Lightroom, takže asi po 1-2 dnech běhu LR. Pak byl čas strašně pomalý - 2:21. Napsal jsem sem do pokynů jako bod 0, že je potřeba restartovat LR, kdyby někdo chtěl zapomenout. Pokyny v tabulce jsem neměnil - na zvážení, jestli to tam nacpat taky?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nezkoušeli jste někdo náš LR test na novým LR Classic CC?
    Chtěl jsem dnes otestovat nové PC a dosaženej čas (2:46 na full) mi přijde až moc dobrej na to aby za to mohl jen HW..
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SKALARIAK: mam, funguje, nic jinyho jsem nezkousel
    SKALARIAK: me to skvele teda nefunguje ani v uplne idealnich podminkach, nad auto upright jsem zlomil hul
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    mate zkusenosti nekdo s Detekci obliceju a tagovanim podle toho? Zkousim to ted v LR na starej archiv a jako nejak to funguje, ale zajimalo by me, jestli treba na to neni nejakej vyrazne lepsi SW.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam