• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: ja nevim jestli tohle je to co sem onehdá zkoumal, ale tady to typek testuje a ten rozdil je naprosto mizivej... mezi SSD a HDD....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Normální člověk si koupí 500 GB SSD a stačí mu to. Ale když mám 4 TB dat... :(
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Myslel jsem to tak, že na SSD se vyhradí část nebo celý disk, kde budou duplikovaná data z HDD (čímž tady myslím plotnový disk). Ta se budou samozřejmě číst nebo zapisovat mnohem rychleji a až ve volných chvílích se zapíší na HDD.

Tohle by mělo fungovat zcela transparentně, tj. pro aplikace ten SSD vůbec nebyl vidět jako mezikrok, ty by si myslely, že čtou z HDD, ale mnohem rychleji.

Myslím, že by to mohlo být praktické, protože například by na SSD mohlo být deset posledních zakázek a s těmi by se pak pracovalo mnohem rychleji.

I když teda něco podobného jsem zkoušel, ale přes symbolické linky (vytvořené ručně). Tj. data jsem měl jen na SSD a na HDD byl adresář třeba C:\Fotky\Zakazka385, který nic neobsahoval a byl to link na SSD. Ručně je to otrava, tak přemýšlím o nějaké aplikaci.

Jsou na to aplikace třeba Intel Smart Response Technology (zdarma se správným řadičem) nebo FancyCache a asi další.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: jeste trochu vysvetli?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Nezkoušeli jste někdo použít SSD jako cache pro HDD? Jsou na to aplikace, které by to měly transparentně zpovoznit a my jsme asi ideální cílová skupina.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    EGGH: zkus zapnout capslock a pak mackej delete :) nevim jestli se to da nekde nastavit, ale treba u hvezdicek to tak funguje. Kdyz mam vypnuty caps tak mi pri zmacknuti 3 na numericke klavesnici nepreskoci na dalsi fotku a kdyz caps zapnu tak preskoci .)
    EGGH
    EGGH --- ---
    Mám nové PC s Win 10 a v developu mi nejde mazat dole ty náhledy fotek - musím mazat po jedné a vždycky když jednu smažu, tak na druhou musím kliknout myší - nejde prostě mazat stylem mačnání delete, delete. Setkal se s tím někdo? V nastavení nic nemůžu najít.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    zaalezi na osvetleni, kdyz to osvetluje klasicka sodikova lampa poulicni tak z toho ty barvy dostat defacto nejdou protoze tam de moc nejsou- index CRI to vysvetluje
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MYKEZ: Tak tady beru jako neutralni snih. Ale to pak ta obloha utece v modrejch uz do pryc, tak jsem to gradualem posunul zas zpatky. - dobrej postreh!

Jinak je to samozrejme vec do jisty miry subjektivni.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    IOT_JH: Jak v LR v podobnych pripadech ladis WB? Rucne si s tim hrajes, dokud to nevypada "spravne"? Nekdy mam pocit, ze to u fotek vidim a poznam. Ale specialne u nocnich, kde treba moc neni nejaka neutralni nebo seda plocha, od ktery by se dalo odpichnout, s tim mivam dost problemy. A je tam nejakej WB filtr na obloze, nebo je WB upraveno jen globalne? Diky :)
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    RATTKIN: Tim bylo IMHO mysleno to, jak zacit snimat (proste samospousti na dve vteriny treba), ne jak dlouho snimat a kdy skoncit.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    IOT_JH: jako odpočet? to na moji Sony jde jen do 30 vteřin, pak se musí dát bulb
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    IOT_JH: darktable WB umí, spíš já neumím.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Dovolil jsem si to poladit v LR. Přestože bych měl dělat radši svoje fotky. Ale vlastně jsem tim došel jenom k tomu, že ten Darktable asi moc neumí white balance :)
    RATTKIN: http://www.jakubhrab.cz/misc/A6303939.jpg
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    RATTKIN: To se dělá časovanou spouští.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: ještě přidám pro zájemce původní raw: http://rattkin.info/stuff/A6303939.ARW
    asi to neni žádný zázrak, nejen zpracování, ale i původní raw není nijak dokonalý. začalo to tím, že mi amatérsky došla baterka ve ir spoušti tak jsem to musel odpalovat ručně.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    RATTKIN: tak jako není to špatné, ale jak píše UMIAKI: z těch dvou náhledů je sice ten PO lepší, ale... Ale jestli ti to takhle stačí, tak proč ne ;)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    RATTKIN: Nechceš poslat i ten RAW pro porovnání co s tím jde udělat jinde?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: soubor _01 je před zpracováním, blbě jsem si to pojmenoval
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam