• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Pouziva/l nekdo stylus v lightroomu? Nejaky feedback? Stale resim ntb ktery si koupit a jestli s touchscreenem, nebo ne.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    UMIAKI: hele mam 4GB a zaplni se cela podle Task Manageru kdyz bezi LR, tak proto bych spis u novy bral rovnou vic, dneska uz to je bezny 6-8GB. Jak to vyuziva samozrejme netusim, ale vzhledem k tomu, ze s normalnim 24mpix RAWem zabiral LR v pameti normalne kolem 3,5-4,5GB co si vybavuju, tak ty 4GB beru spis jako 'minimum' kdyz to ma pomoct a vyhled do budoucna.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    BLACKX: Myslel jsem s ohledem na kupování. Pokud kartu koupíš funkční, s největší pravděpodobností zůstane funkční. Pokud ti přes obývák neproletí kulovej blesk :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    OCTOPUSS: Možná pro druhý úhel pohledu přidám zábavnou historku, jak se mně asi před třemi měsíci zničila grafická karta za 12 tisíc kvůli nějakému výboji na anténě někde v domě :) (Šlo to asi přes TV.) Naštěstí výrobce (EVGA) má svoji tříletou záruku, takže jsem to poslal do Německa a dostal novou.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Na grafický kartě se, pokud nemáš fakt mega smůlu, nemá co pokazit. Použitý bych se nebál.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    UMIAKI: no ja prave koukal, ze starsi 1060 se pohybuje okolo 3500-4000 a dost casto bez zaruky a nova 1050Ti je za 3999 nova, ale vubec se tom nevyznam :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MIKEKT: Jestli novou, tak 2060 nebo 1660. Jestli z druhé ruky, tak je to jedno jestli 50 Ti nebo 60...
    Nemyslím si, že zrovna pro LR hraje roli jestli 4 nebo 6 GB.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MIKEKT: na to v podstate neni odpoved - nejenze Adobe klasicky nedava zadny uzitecny info nebo guideline k tomu co se jak efektivne vyuziva, ale i efekt a vnimani dopadu se dost lisi 'podle kusu a cloveka'. Tj. obecne bych nesetril uplne, aby to melo smysl, ale nelze jasne rict co je lepsi nez neco jinyho specielne na LR. Osobne uz bych nechtel pod 6GB pamet a nesel bych pod GTX1060 jak jsem psal driv. GTX970 se 4GB ma u me pozitivni efekt, ale taky by me zajimalo jestli bych si polepsil s vice pameti a/nebo rychlejsim procesorem GPU a jak moc v kombinaci s normalnim CPU co mam - ale to asi smula :)
    S zadnou grafikou nespekulovat a ukecat nejakyho kamose na rychlej test? :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    SKALARIAK: já spíš přemýšlel jestli vzít tu 1050ti novou nebo starší 1060.vychází to tak nějak na stejno jenom ty starší už většinou nemají záruku
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MIKEKT: kup obe, zkus a tu jednu pak vrat...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MIKEKT: Jde ti o výkon nebo o prachy? 1050 Ti nebo 1060 6GB by měly stačit na LR pohodlně. Ale třeba to chce hlubší zkoumáni...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MIKEKT: Mám pocit, že LR dokáže sežrat hodně grafický paměti. Klidně bych vzal něco s 8GB.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Resil jsem tady nedavno nakup grafiky, kdyz je LR zacal vice podporovat. Jako nejlepsi by asi bylo vzit nekaou gtx 1060 6gb. Do ted jedu na integrovane grafice na desce .) tak si rikam jestli by mi nestacila nejaka gtx 1050 4gb? nebo je tam takovy rozdil ve vykonu? poznam to vubec pri praci? :) vubec se v tom neorientuju. Díky za radu.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    GIF_242: neboli enkoder :-) zkusim maschine nebo twitch :-) nechapu, ze jsem si toho nikdy nevsiml. diky
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BISCUIT13: Jistě ;) osobně používám midi2lr zkoušel jsem namalovat i klasický midi keyboard a funguje to. Jenom je to nepohodlné. Tyhle menší midi kontroly jsou vhodnější. A ideálně, aby to mělo nekonečné potenciometr. Alias endles knob.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    GIF_242: to jdou namapovat i midi kontrolery?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    EGGH: když mám hodně fotek/uprav tak mám taky ten nocturn a za mě efektivita a spkojenost veliká. Sice bych tam ještě pár tlačítek uvítal, ale za ty prachy...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    EGGH: si to vyzkoušej

loupedeck - konzola pro editaci v fotografií v Adobe Lightroom - Půjčovnafototechniky.cz
    https://www.pujcovnafototechniky.cz/loupedeck-konzola-pro-editaci-v-fotografii-v-adobe-lightroom
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    EGGH: zas sem ho vratil onehdá, kroutítka kroutily hrozně pomalu a nešlo to přenastavit a mělo to takovej plastovej feel levnej ty tlačítka, namapoval sem si novation nocturn a mnohem lepší asi za 1/3 penez....
    EGGH
    EGGH --- ---
    Používáte tu někdo Loupedeck? Je na něm i listování mezi fotkama ve developu + mazání fotek? Jak jste s ním spokojení, je tam nějaká úspora času? Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam