• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    DAVVID: Ale jenom u pár funkcí... Jinak ja upravuju tak ze kliknu na cislo parametru a sipkama na klavesnici upravuju hodnoty, postup jak popisuje Mentol, bud jenom cvakam po cislech nebo podrzim a rozjede se to rychleji a sem na desitkach a vic.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    MENTOL_: Na desktopovym LR mas tlacitka v library u quick develop modulu, to nevyhovuje?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    GIF_242: Mam to v supliku. Vzdycky jsem to rozchodil namapoval a bylo to dobry. Pak jsem druhej den prisel a cely se to rozjebalo. Hodiny, ktery jsem vlozil do toho nastavovani se mi nikdy nevratily v usetrenym case pri editaci.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: njn, proste Adobe nema dost penez dotahnout aspon jeden LR k 'dokonalosti' ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: tuhle jednoduchou metodu jsem uvažoval nahradit větším množstvím připravených přesetu pro jednotlivé kroky, ale mobilní LR má tak blbou práci s presety že to nemá smysl
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DAVVID: v tom mobilnim LR funguji soupatka daleko lip nez na desktopovym z hlediska ovladani prstem. Ale je jich tam dost a clovek se na nej musi trefit, tahnout sem a tam a ne vzdycky je to idealne jemny nebo naopak hruby.
    Kdyz budu na windows tabletu editovat prstem v plnym LR, tak se nepotrebuju trefovat na nejakou neoptimalizovanou carecku a tahat sem a tam, radeji bych rozumne 3x tlacitko na plus a 3x na minus v nejakym odstupnovani. Vidis fotku, je tmava, tuknes parkrat na +0,1EV a jdes dal. Kdyz je hodne tmava, pridas po 0,5EV, u WB treba po 50, 150, 300 K atd. Jednoduse se clovek trefi, vi kolik to udela, nejakej odhad uz ma. A jeste kdyby si clovek mohl i vybrat poradi a jaky nastroje jenom chce, u 90% sady z akce treba staci do 10ti nastroju plus crop a stetec.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    SANTUS: Dělám asi 2-3 roky na iPhone s mobilním LR a kromě absence lepení HDR/panorama sem spokojený. iPad bude to samé.

(Ono obecně, za ty 3 roky jsem začal s telefonem fotit mnohem víc. Na to co to je se daji udělat fakt super fotky.)

Photoshop už skoro nepoužívám ale na iPadu je affinity photo který má par retardovaných věci oproti PS ale asi se s tím dá naučit. PS přímo na iPad jsem ještě nezkoušel.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    MENTOL_: Alternativně by mohl mít LR tlačítka místo soupatek...? :)? Kde a jaký funkce jsou lepší jako tlačítka?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SANTUS: Taky jse konecne nahradil XPS15 za Surface Pro 7. Neni to rychlejsi, i diky grafice (Dell mel GTX1050 a LR z toho umel tezit v poslednich verzich), ale ten SP7 ma cca 1kg i s klavesnici.
    Normalne na tom jedu plnohodnotnej desktop LR v poho pouzitelnej (odsum a doostreni az na konci pred exportem hromadne/preset). Ma to super LCD, idealni rozliseni a "sklo", vsechno vypada hezky ;)
    Co je trochu blby je, ze to sice ma touchscreen, ale adobe a vlastne ani moc microsoft na windows nezvladaj mit nejaky dotykovy rozhrani. LR na mobilu nebo tabletu s Androidem se rukama ovlada super, na tom SP7 proste vyndam vetsinou mys a "jako doma". Samozrejme na probirani fotek atd to neni potreba, clovek hejbe sem tam a nahoru dolu Flaguje (po vygenerovani nahledu, mam nastaveny low quality HD tusim jen, at se to neupece hned na zacatku :) Vlastne na vsechno krome LR a PS bych radeji Android tablet jako Samsung S6, ale na seriozni LR PS se tem oknum clovek nevyhne. Bohuzel Apple porad nema neco jako MacPad, plnej system na touchscreenu, takze Adobe nechape, ze by treba desktop LR mohl mit alternativne tlacitka na obrazovce misto soupatek apod, frustrace ;)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    SANTUS: Už pár měsíců mám surface a jedu na něm ps a lr. ps je o dost svižnější než lr, ale i lr je perfektně použitelné.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    V září se tady řešila otázka LR+PS na nějakým mobilním kvazi tabletu typu MS Surface Pro....
    Ma s tim nekdo uz realnou zkusenost? Prozatímní využívání LR na Android tabletu je takový jako jo, ale žádná sláva vzhledem ke HW a displeji současného Samsung A Tabu. Takže pokud by někdo mohl poskytnout reálnou zkušenost tak bych určo nebyl proti. Jde mi o to využívat zařízení zejména na cestách a zároveň mít něco menšího než notebook a všestrannější jak nějakej tablet (psaní textů, čtení PDF apod). LR + PS by však zůstalo primárním důvodem pořízení, zbytek by byl jen jako "bonus navíc"
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Z toho co je uvedeno v kompatibilitě pro MIDI2LR mi vycházeli tyto jako vhodné:
    Samson Graphite MF8
    Korg nanoKONTROL (original)
    Faderfox LC2
    Behringer X-touch mini
    Arturia Beatstep
    Akai LPD8

Ale zatím jsem se nekoukal dále po podrobnostech.
    Popravdě mě nejvíc zaujal ten MOnogram tím zpracováním a minimalistickým přístupem, ale ta cena..
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: zkus tohle, dle všeho by to mělo makat

Arturia Beatstep Set - Muziker CZ
    https://www.muziker.cz/...IsAIW53B90bOks6SFTnriB6d7DpcRLms5rM6Q6z8bJFgbV85bW0I6tDWsmNNEaAvswEALw_wcB
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    HUGGI: jako je no :) ale zase to opravdu vsichni moc chvali a i design a provedeni je moc hezky. V tom kickstarteru to bylo i docela levny. Ale prvni verze nebyla takle hezky provedena, byla plastova a mela svy mouchy, ktery by v tyhle druhy mely byt uz vyreseny.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MERTLAS: to je strašně pěkný, ale ta cena je ujetá:)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: spis ten+ to ct co sem koukal je debilni, pac ma jen 6 cudlu amusis furt prepinat na tom touchscreenu.... coz je nahovno tez
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: tak jako na hovno to není,pořád lepší s tím čudlíkem hnout a on se prostě chytí. Jako je to lepší než myšovat. Ale uznávám, že endless má své kouzlo ;)

A ta "nová" tím myslíš Loupedeck+ nebo Loupedeck CT ?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Ja delsi dobu pokukuju po https://monogramcc.com uz od dob, kdy s timvysli na kuckstarteru. Ted uz je druha verze a docela to vypada dobre :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: tak bez endless knobu je to ale total nahovno :)

GIF_242: no me by zjaimala ta nova vrze, pac ta stara byla hrozna, je to strasnej plastak, ale to by treba ani tak nevadilo, ale ty knoby kroutej silene pomalu...... nicmene mam PC, takze me jede ten nocturn no....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam