• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLARYSSA: já si ujíždím na klasických carbonara, zejména, když se dokopu koupit si dobrou slaninu.

    To zahrnuje pouze vypečenou slaniu s opečeným česnekem, to nalít do čerstvě uvařených dobrých špaget a do těch horkých špaget s horkým tukem rozklepnout vajíčka (jedno na osobu). A posypat sýrem na těstoviny, nikoliv českou 30%. Z úsporných důvodů používám Grand Moravii, ale parmezán nebo pecorino by byly o třídu víš.

    Recept třeba tady http://labuznik.com/recipe.php?ID=17020
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KLARYSSA: Tak to zni dobře:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Jo sýrosmetanovy jsou vděčný))
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    KLARYSSA: hmmm dělám to stejně, akorát smetany dávám míň a pak to celý přeliju vajíčkem a zamíchám na pánvi.. zeptej se muže, jestli se to tam u nich ve slunné Francii taky tak dělá, protože se domnívám, že Carbonare se tak dělaj(jakže podle "tradičního" receptu..)..
    KLARYSSA
    KLARYSSA --- ---
    Recept:Testoviny Carbonara od Jean Louise
    Potreba:smetana,slanina cesnek,syr-eidam nebo emental,testoviny
    Slaninu nechame v kastrolku opect,pridame tri strouzky cesneku,rozdrcene,sul,pepr,a zalijeme smetanou-nejlip 33 %,nechame to bublat,az omacka zhoustne,mezitim uvarime testoviny,nejlip cely pytel,a az budou dame je do kastrolu,a pridame do nich syr,cim vic tim lip,a poradne zamichame,aby se syr dostal uplne vsude,potom zalijeme smetanovou omackou,a podavame.....
    Tak tohle je fakt jednoduche,rychle a vyborne jidlo co me naucil muj pritel z Francie,nejlepsi kuchar co znam:)
    Dobrou chut
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Spaghetti aglio, olio peperoncini


    Ingredience: 1/2 balení špaget, 3 stroužky česneku, sušené papričky peperoncini dle chuti, čerstvá popř. sušená petržel dle chuti, 4 lžíce olivového oleje

    Postup přípravy: Špagety vaříme ve značně osolené vodě, až než jsou "al dente" (na zkus). Česnek nahrájíme ostrým nožem na velmi tenké plátky, sušené peperoncini a petržel (máme-li čerstvou) posekáme. Do pánve přidáme olivový olej, plátky česneku, a posekané peperoncini. Na mírném plameni ohřejeme, pozor nesmažíme! Česnek se nesmí zbarvit. Pánev sejmeme z plotny, přidáme scezené špagety, promícháme přidáme petržel, znovu promícháme a podáváme.

    Tipy: petržel lze též ohřivat v oleji, podle toho, co komu chutná lépe. Peperoncini jsou jsou z rodiny pálivých červených papriček, mají ovšem jiný stupeň pálivosti než chilli papričky a jsou menší. Lepší obchody s kořením je mají. V případě nouze lze použít i kořenící směs Piri-Piri, kterou lze zakoupit v hypermarketech. Kdo cítí pořebu, může si hotové jídlo na talíři ještě dosolit.

    Toto tradiční a velmi jednoduché jídlo je známé v celé Itálii, v Neapolské variantě se jí těstoviny Linguine. Oproti různým fámám a české tradici podávání špaget s vidličkou a lžící je spravný způsob jezení špaget omotávání špaget kolem vidličky za současného tlačení proti okraji talíře.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Zadávání recepzů viz záhlaví...
    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    NONOBODY: pro mě jednoznačně http://www.grosseto.cz/ jednou jedinkrát mi tam nechutnalo, je to už pár let dozadu a mám takovej pocit, že to byly gnocchi, ale jinak tam chodím minimálně 10 let a nemohu si stěžovat ;)
    DONALD
    DONALD --- ---
    nebylo by spis lepsi k tem receptum hlavne psat to slovo "recept"? ;)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    NONOBODY: No jasně, přemýšlím že se tam vydam na oběd:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ZUZKAOU: co by to bylo za auditko o nudlích, bez asijských bratří :)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Mám prosbu,
    když budete házet recept, tak prosím, krapet nějákou formu,
    vono to skoro žádnou práci nedá:

    1.) Název (kvůli filtru)
    2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
    3.) Postup
    4.) Zhodnocení

    Díky za pochopení.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    INSEQUI: jo, to máš hned vedle sebe :)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    VERCA_ZABA: to zní chutně, musím vyzkoušet :)


    CRAZYHBO
    CRAZYHBO --- ---
    těstoviny jim po tunách...book...
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    NONOBODY: West znam ten je dobrej mam to kousek z worku a jestě zkusim toho Luciana, díky:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak já hodím náš poslední recept, co sme vykoumali:)
    Zapečený nudle s mletým masem, žampiony a nivovým přelivem
    1. Zesklovatíme nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso (množství je na každým, někdo rád hodně masové, někdo ne), koření na mleté maso, maso opečeme, přidáme žampiony a celý to tak nějak opečeme, ohřejeme, prostě víte co myslím
    2. V rendlíku opečeme taky trochu cibulky, přidáme jeden kelímek smetany a až se smetana začne vařit, tak tam nadrobíme nivu, hoodně nivy.. můžeme dyžtak trochu zředit mlíkem.
    3. Uvaříme těstoviny. Nám to vyšlo, že na půl kila masa, jeden balíček kolínek.
    4. Do zapékací mísy nahážeme těstoviny a masovou směs a zalejeme omáčkou z nivy. Navrch můžeme ještě nasypat nivu nebo nějaký jiný sýr. Všechno dáme zapéct.

    Tenhle recept mi opravdu moc chutná a mohla bych se po těch těstovinách užrat
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Brokolicová majda na nudle
    1 brokolice
    2 cibule
    tak 20 dkg anglický slaniny
    olej
    sůl
    pepř (čerstvě umletej, nebo bílej sou lepší...)
    bazalka

    Nakrájíme cibuli, slaninu a brokolici (celou, radši na menší kousky ať se rychlejc vaří).
    Rozpálíme olej, osmahnem cibulku - necháme zesklovaťět,
    příhodíme slaninu – tu pečem do křupava.
    Pak na to hodíme brokolici, podlejeme, tak aby brokolice byla ponořená a pěkně se dusila.
    Přidáme bazalku.
    Necháme dusit pod pokličkou.
    Mezitím, dáme vařit nudle, tvar dle nálady...
    Omáčku vaříme tak dlouho, dokud brokolice nezměkne a nevznikne nám z toho taková omáčková kejda
    (většinou mi to vyjde, že mezitím, jsou přesně hotový nudle).
    Dochutíme solí a pepřem.
    A jíme...


    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NONOBODY: http://www.noodle.cz/
    ale to jsou nudle povětšinou asijské.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Kdo máte tip na to, kde dělaj skvělí nudle, hoďte odkaz, dám je na nástěnku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam