• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Čínské nudle mojí máti

    1/2 kg kuřecího masa (příp. krůtí, vepřoví, králík)
    1/2 hlávky čínského zelí
    2x papriky
    3x mrkve
    1x porek
    2x vajíčka
    solamyl
    sojová omáčka
    1x nudle, nejlíp fettucie
    sůl, pepř, olej

    Vajíčka romícháme a přimícháme solamyl, tak aby vzniklo řidší těstíčko.
    Maso nakrájímena nudličky, osolíme, opepříme a vmícháme do těstíčka.
    Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, a pak zprudka osmahneme na pánvy.
    Tak aby změkla, ale zůstala zároveň křehká. Při smažení zeleninu osolujem.
    Každý druh zvlášť, aby nám nerozbředla. Osmahlou zeleninu, odkládáme do velké mísy, kam postupně, vložíme všechny ingredience a přiklápíme pokličkou, aby nevystydla.
    Mezitím dáme vařit těstoviny.
    Poslení osmahneme maso. Těstíčko nám je pěkně obalí a vzniknou malé šťavnaté řízečky.
    Nakonec vše smícháme v míse a dochutíme pořádně sojovkou.

    Porce: 6 a více (podle toho, jak moc se budete cpát...)

    Je to dobrý teplý i studený.
    Dle chuti lze přidat žampiony (nebo jiné houby).
    Já občas přidávám celer, taky tenký plátky, dodá takovou zvláštní chuť.
    Výborná je varianta s červenou curry pastou.
    No a vegetariáni, si tam prostě to maso nemusej dávat a je to taky gut.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Děláte si někdo domácí těstoviny?
    Máte někdo zkušenost se strojkem/mlejnkem na nudle?

    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Můj recept:
    Nivová smetanová omáčka:

    15gkg ang. slaniny
    15dkg a více Nivy
    1 smetana (12procent)
    cca. 2 lžíce másla (olej)
    cca. 2 lžíce nejlépe hladké mouky
    česnek, bazalka, oregáno, bílej pepř, muškátoví oříšek
    1 nudle

    Dáme vařit nudle.
    Ropustíme máslo, osmažíme slaninu.
    Zaprášíme moukou, přidáme koření, mícháme - vznikne nám kašička.
    Přilejeme smetanu- vznikne bešamel.
    Do toho nahážeme kostky nivy. Necháme rozpustit.
    Dochutíme, česnek přidáváme nakonec, když omáčka zhoustne a pak již nevaříme.
    Mezitím už by měli bejt těštoviny aldente.
    Takže můžem servírovat.

    Počet porcí: 3-4

    Tak tohohle se můžu užrat já už roky.

    Lze různě kombinovat s jinými sýry, případně, použít jiný než nivu.
    Slanina lze vynechat.
    Uvedená koření měnít dle chuti.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLARYSSA: já si ujíždím na klasických carbonara, zejména, když se dokopu koupit si dobrou slaninu.

    To zahrnuje pouze vypečenou slaniu s opečeným česnekem, to nalít do čerstvě uvařených dobrých špaget a do těch horkých špaget s horkým tukem rozklepnout vajíčka (jedno na osobu). A posypat sýrem na těstoviny, nikoliv českou 30%. Z úsporných důvodů používám Grand Moravii, ale parmezán nebo pecorino by byly o třídu víš.

    Recept třeba tady http://labuznik.com/recipe.php?ID=17020
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KLARYSSA: Tak to zni dobře:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Jo sýrosmetanovy jsou vděčný))
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    KLARYSSA: hmmm dělám to stejně, akorát smetany dávám míň a pak to celý přeliju vajíčkem a zamíchám na pánvi.. zeptej se muže, jestli se to tam u nich ve slunné Francii taky tak dělá, protože se domnívám, že Carbonare se tak dělaj(jakže podle "tradičního" receptu..)..
    KLARYSSA
    KLARYSSA --- ---
    Recept:Testoviny Carbonara od Jean Louise
    Potreba:smetana,slanina cesnek,syr-eidam nebo emental,testoviny
    Slaninu nechame v kastrolku opect,pridame tri strouzky cesneku,rozdrcene,sul,pepr,a zalijeme smetanou-nejlip 33 %,nechame to bublat,az omacka zhoustne,mezitim uvarime testoviny,nejlip cely pytel,a az budou dame je do kastrolu,a pridame do nich syr,cim vic tim lip,a poradne zamichame,aby se syr dostal uplne vsude,potom zalijeme smetanovou omackou,a podavame.....
    Tak tohle je fakt jednoduche,rychle a vyborne jidlo co me naucil muj pritel z Francie,nejlepsi kuchar co znam:)
    Dobrou chut
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Spaghetti aglio, olio peperoncini


    Ingredience: 1/2 balení špaget, 3 stroužky česneku, sušené papričky peperoncini dle chuti, čerstvá popř. sušená petržel dle chuti, 4 lžíce olivového oleje

    Postup přípravy: Špagety vaříme ve značně osolené vodě, až než jsou "al dente" (na zkus). Česnek nahrájíme ostrým nožem na velmi tenké plátky, sušené peperoncini a petržel (máme-li čerstvou) posekáme. Do pánve přidáme olivový olej, plátky česneku, a posekané peperoncini. Na mírném plameni ohřejeme, pozor nesmažíme! Česnek se nesmí zbarvit. Pánev sejmeme z plotny, přidáme scezené špagety, promícháme přidáme petržel, znovu promícháme a podáváme.

    Tipy: petržel lze též ohřivat v oleji, podle toho, co komu chutná lépe. Peperoncini jsou jsou z rodiny pálivých červených papriček, mají ovšem jiný stupeň pálivosti než chilli papričky a jsou menší. Lepší obchody s kořením je mají. V případě nouze lze použít i kořenící směs Piri-Piri, kterou lze zakoupit v hypermarketech. Kdo cítí pořebu, může si hotové jídlo na talíři ještě dosolit.

    Toto tradiční a velmi jednoduché jídlo je známé v celé Itálii, v Neapolské variantě se jí těstoviny Linguine. Oproti různým fámám a české tradici podávání špaget s vidličkou a lžící je spravný způsob jezení špaget omotávání špaget kolem vidličky za současného tlačení proti okraji talíře.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Zadávání recepzů viz záhlaví...
    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    NONOBODY: pro mě jednoznačně http://www.grosseto.cz/ jednou jedinkrát mi tam nechutnalo, je to už pár let dozadu a mám takovej pocit, že to byly gnocchi, ale jinak tam chodím minimálně 10 let a nemohu si stěžovat ;)
    DONALD
    DONALD --- ---
    nebylo by spis lepsi k tem receptum hlavne psat to slovo "recept"? ;)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    NONOBODY: No jasně, přemýšlím že se tam vydam na oběd:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ZUZKAOU: co by to bylo za auditko o nudlích, bez asijských bratří :)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Mám prosbu,
    když budete házet recept, tak prosím, krapet nějákou formu,
    vono to skoro žádnou práci nedá:

    1.) Název (kvůli filtru)
    2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
    3.) Postup
    4.) Zhodnocení

    Díky za pochopení.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    INSEQUI: jo, to máš hned vedle sebe :)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    VERCA_ZABA: to zní chutně, musím vyzkoušet :)


    CRAZYHBO
    CRAZYHBO --- ---
    těstoviny jim po tunách...book...
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    NONOBODY: West znam ten je dobrej mam to kousek z worku a jestě zkusim toho Luciana, díky:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak já hodím náš poslední recept, co sme vykoumali:)
    Zapečený nudle s mletým masem, žampiony a nivovým přelivem
    1. Zesklovatíme nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso (množství je na každým, někdo rád hodně masové, někdo ne), koření na mleté maso, maso opečeme, přidáme žampiony a celý to tak nějak opečeme, ohřejeme, prostě víte co myslím
    2. V rendlíku opečeme taky trochu cibulky, přidáme jeden kelímek smetany a až se smetana začne vařit, tak tam nadrobíme nivu, hoodně nivy.. můžeme dyžtak trochu zředit mlíkem.
    3. Uvaříme těstoviny. Nám to vyšlo, že na půl kila masa, jeden balíček kolínek.
    4. Do zapékací mísy nahážeme těstoviny a masovou směs a zalejeme omáčkou z nivy. Navrch můžeme ještě nasypat nivu nebo nějaký jiný sýr. Všechno dáme zapéct.

    Tenhle recept mi opravdu moc chutná a mohla bych se po těch těstovinách užrat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam