• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Baretta, Bělehradská 4, Praha 4 - Nusle
    http://www.baretta.cz/menu2.html

podnik, kam chodím hlavně na těstoviny minimálně 3x do měsíce už několik let, spokojenost naprostá, výtečné a lehké jsou i ty bezmasé. Hm, vypadá to jako reklama, ale fakt platím já jim a ne oni mně ,-)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    NONOBODY: misto sojovky bych zkusil neco jineho, ale timhle jsem byl krmenej cele koleje...

jinak uplne jednoduse
    3 kelimky rajcatoveho protlaku
    1 hlavicka cesneku
    bazalka
    olivy nakrajene na pulku
    jeden parek
    spagety
    pepr, sul

- osmahnout cesnek - krajenej, pak parek a olivy nakonec, do toho pridat protlak, podusit a pak kidnout na spagety, posypat eidamem a je to... cim vice cesneku tim lepe...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Codůmdal

1x nudle
    1x balík mražený zeleninový směsi (hrášek, mrkev, kukuřice, nebo co je...)
    kousíček slaniny, nebo něčeho mastnýho
    sojovka
    česnek
    případně sýr

takže uplně prasácky,
    do osolený vody frknem vařít zmrzlou zeleninu.
    až se voda začne vařít přisypem nudle.
    Můžem přidat nějáký koření, chceme-li, třeba karí, nebo co je...
    až sou nudle vařený, všechno scedíme
    když máme tu slaninu, tak ji osmahnem a přidáme do toho, když ne, krapet to omastíme něčím jiným, anebo necháme bejt...
    dochutíme sojovkou, česnekem
    šťastlivec, který někde najde zapadlý kousek sejra, si to může vylepšit posypaným sejrem...

4 porce

Studený je to taky dobrý, když přidáte krapet majolky vznikne docela fajn těstovinovej salát.
    CROAN
    CROAN --- ---
    navic v jakubsky maji okynko a bez cekani mas kousky pizzy, salaty atd...chodim tam tak 3x do tydne a nikdy sem nemela nic spatnyho...doporucuju spagety di angelo a pak s krevetama, nedavaji tam ty maly smucky ale vetsi a lepsi a vubec vsechno je tiptop....
    CROAN
    CROAN --- ---
    www.giallorossa.cz

ceny solidni, kvalita uspokojiva:D
    AETHER
    AETHER --- ---
    KAREN: ja davam jen bazalku a cesnek, tak to ma vegetarian nejradsi;) muze se pridat i kari, ale to pak ma uplne jinou chut...
    KAREN
    KAREN --- ---
    AETHER: .))) ja nivovou prave delam semtam, na testoviny nebo noky (vetsinou smetanovou, nekdy s tymianem a vzdycky s muskatovym oriskem) - a kdyz to masojedlik odvazne ochutnaval, prave rikal, ze na stejk by to bylo super ;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    KAREN: je to mimochodem omacka, ktera je moc dobra i treba ke steakum, ale to asi neocenis... kdyby neco, tak se stav, zaucime, poradime:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    AETHER: aa super, vyzkousim, ja delam vzdycky besamel...
    KLARYSSA
    KLARYSSA --- ---
    WARE: jj,zni to vyborne ,jednoduche a hlavne urcite mnamka,vyzkousim:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: Prima vec, delam dost casto. V Rime jsem levne nakoupil pecorino, tak mam ted casto hody :-)

Ale delam to teda jinak, nez ty. Spagety dam ke slanine na panev, nikoli naopak. A cesnek z toho pred pridanim spaget vyhazuju, fakt je to bez nej lepsi (a to jsem normalne milovnik cesneku).
    WARE
    WARE --- ---
    Moje oblíbené: Do uvařených fusilli přidáme tuhle směs:
    Listový špenát na drobno nakrájený a rozumně přidaný drcený česnek.
    Dosolíme podle chuti a můžeme decentně zalít olivovým olejem.
    Můžeme taky přidat strouhaný parmezán.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    AETHER: taky dělám bez bešamelu, záleží, jak se mi zrovna chce...je fakt, že s moukou se to nesmí přehnat, jinak je to slizblaf:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    VERCA_ZABA: ty zapeceny nudle sou gut))
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    AETHER: no jasný no. uvětšího množstvíí se to snažím skloubit:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    SAKJA_PANDITA: tak u vetsiho mnozstvi uz si holt musis spocitat, jestli jedes na ekonomiku nebo na chut, ale tahle varianta proste chutnejsi je (ja nemam nic proti besamelu, jen proste zrovna v tamtom receptu mi ta mouka prisla byt zbytecne navic)
    KLARYSSA
    KLARYSSA --- ---
    AETHER:presne tak,muj pritel me naucil to same:)
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    AETHER: to je fakt, ale když chceš té omajdy udělat víc, než máš těch "zahušťovadel" v podobě sýrů (já to právě třeba zahustim ještě apetitem nebo matadorem, když mám nedostatek nivy), tak je bešmel k nezaplacení.. když pak vařim pro6 lidí a chci, aby zbylo napřidání, tak bych to musela zahušťovat fakt milionem sýrů a pak ta omᚨčka je taky dost těžká.. protokolikrát místo smetany požiju mléko, protože to tak nezatíží, jako ta tučná smetana. ale chutná to lépe, ale dá se to udělat tak, že se to skorem nepozná:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NONOBODY: jedna (praso)rychla mikrovlnkova varianta, kterou mam rad ja z dob, kdy jsem tenhle pekelny pristroj vlastnil - v podstate trochu chudsi, ale hadal bych se ze minimalne stejne chutna varianta tveho receptu.

Nakrajet dostatek anglicke slaniny, pretavit rychle v mikrovlnce, pridat do misky dostatek (hodne) nivy nakrajene/nadrolene na drobno, posypat hodne cernym peprem, rozpustit trochu, pridat zakysanou smetanu, rozpustit uplne (nadvakrat a mezitim poradne promichat), zalit tim testoviny - hotovo, samozrejme jde delat i bez mikrovlne trouby, ta je na to rozpousteni syru, at ma jinak obecne spoustu nevyhod nesmirne rychla, cista a pohodlna :)

Dobry bonus je taky udelat si spenat s cesnekem, soli a opet trochou pepre a na zaver vmichat.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NONOBODY: besamelova omacka je moc dobra, ale kdyz vynechas mouku a napred na lehce osmahle slanince rozpustis nivu a az pak zalijes smetanou, omacka Ti take zhoustne a bez te mouky to chutna mnohem lepe (uz to ovsem neni besamel) - ja napred taky delala vsechno s besamelem (misto smetany jsem tedy casto davala jen mleko), ale pak jsem potkala jednoho kuchare, ktery mi ukazal tenhle postup a tahle varianta mne i vsem stravnikum chutna podstatne lip:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam