• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    AETHER
    AETHER --- ---
    A testoviny na kari uz byly?

    kureci prsa - nakrajime na nudlicky, osolime, lehoucce opeprime, posypeme kari, zprudka osmahneme na panvi, pak zalijeme vodou a nechame cca ctvrt hodiny dusit, mezitim uvarime
    testoviny (osobne preferuji penne, farfale nebo spagety)
    podusene kureci nudlicky poprasime hl. moukou (muze se i solamylem), zalijeme smetanou a nechame chvilku lehce varit (do zhoustnuti). Kdo ma rad, muze pridat ananas.
    NINQUE
    NINQUE --- ---
    čtu tady samý dobrý věci :-) až jsem z toho dostala hlad... osobně miluju těstoviny se špenátem v jakýkoli úpravě a ani maso mít nemusim.. :-)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Takže včerjší experiment.

    Recept: Smetanová omáčka s hořčicí a kuřecím masem.

    1x kuřecí prsíčka
    1x smetana
    1x cibule
    kousíček ang. slaniny (3-4plátky)
    lžíce hořčice (já tam dala francouskou)
    sůl, koření: chilli&šípek (páč nebyl pepř, ale dalo to tomu zajímavou chuť)
    kousek sýru
    1x těstoviny

    Nakrájenou cibulku osmahneme se slaninou a okořeněným nakrájeným masem.
    Trošku podlejeme, přilejeme smetanu.
    Přidáme, hořčici, kořeni, povaříme.
    Případně dochutíme.
    Kydnem na nudle, posypem sýrem...a jíme...

    Asi 3 porce.
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    KLARYSSA: to jsem onedha dělala ve velké nouzi se špagetama a kupodivu to bylo fakt dobré :) myslím že se tomu žíká "žebrák"
    KLARYSSA
    KLARYSSA --- ---
    Recept:Testoviny s kyselym zelim
    Cibule,kys.zeli,anglicka slanina,sul,pepr,testoviny
    Na panvi osmazime cibulku se slaninou,pridame zeli i s nalevem a dusime az je zeli mekke.
    Uvarime testoviny-neé dute(kolinka apod),no a smichame se zelim....
    Jednoduche,dobre!
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    NEELLA: no vidíš jak ti to jde:)
    a ještě ke všemu lasagne, to musím zkusit...

    moje máti dává dycky vrstvu lasagni, vrstvu bešamelu a vrstvu omáčky, furt dokola
    já to tak dělala taky a s tím bešamelem, ty lasagne měknou pěkně.
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    ZUZKAOU: mnam!!

    nebo klasický těstovinový tunákový salát, nejlépe rio mare tunáka s kukuřicí, fazolema, mrkví...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    od mé slovenské učitelky na gymlpu
    (množství prostě nejsem vymyslet)

    recept: Těstoviny s bryndzou
    ingredience: těstoviny (špagety, vrtule, mašličky nebo tak něco, ne duté), bryndza, slanina, cibule, česnek, sůl, pepř.
    postup - uvařit těstoviny dle chuti. Vyškvařit slaninu nakrájenou na kostičky a na tom sádle osmažit cibulku, nechat na pánvi rozpustit bryndzu a zalít troškou mléka (v originále je smetana) aby vznikla hustá omáčka. PO vypnutní sporáku do omáčky přimíchat utřený česnek se solí.

    Promícháme těstviny s omáčkou a podáváme - super je posypání naťovou cibulkou, neobo pažitkou, nebo osmaženou slaninou a cibulkou.
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    lasagne

    česnek, cibule, mražený špenát, rajčata (4 velká), bazalka (popř. oregáno, tymián, provensál), lasagne, mléko, kečup nebo protlak, eidam (30 deka)

    na osmahlou cibulku přidámě rozmražený špenát, provaříme, dáme česnek, sůl a zalijeme trochu mlékem (může být i smetana). na osmahlou cibulku dáme na kousíčky nakrájená rajčata, podusíme, až rajčata trochu změknou přidáme protlak (kečup)bylinky, česnek, sůl.
    na pekáč dáme nejdřív první vrstu lasagní, dáme bud špenát nebo rajčata, a potom vrstvýme lasagne a střídáme náplně.nejdůležitější je nechat navrchu rajčatovou omáčku!!(asi až po 20. lasagní sem měla tu poslední vrstvu měkkou 8) podlijeme vodou (0,5 hrnečku) a dáme na vrch alobal. 10 minut před dopečením přidáme nastrouhaný sýr. podle návodu na lasagní pečeme

    celý balík lasagní je tak pro 5 lidí, tuto zde porci máme většinou pro dva na dva dny 8)

    než sem vychytala, aby lasagne nebyli tvrdé (nikdo je v mém okolí nedělá, krom mého kamaráda, co má remosku) docela mi to trvalo. nejdražší jsou na tomto receptu ty lasagne

    pro masožrouty jsou výborné s mletým masem, namísto špenátové náplně mleté maso na cibulce, přidat protlak, majoránku česnek a střídat to s rajčatovou omáčkou
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    NONOBODY: zkusim teda ty svoje recepty interpretovat 8)
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    SHEILA_B: tak čerstvou bazalku jsem zrovna koupila ve čtvrtek
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    NEELLA: taky vařím od oka pro dva, ale většinou to vyjde na dvakrát, takže čtyry porce:)
    a množsvý si bajvoko pamatuju)

    4 bod, je orientacny, aby člověk nebyl překvapenej, že je toho malo nebo moc...
    ono stejne kazdej si dava jinak velky porce, žejo...

    no a množství surovin, to snad odhaneš ne?
    on si to podle mýho stejně každej poupraví podle svýho...
    SHEILA_B
    SHEILA_B --- ---
    Muj oblibeny vege testovinovy salat, akorat ho jdu udelat k obedu :)
    http://recepty.vareni.cz/salat-z-testovin-s-bazalkou/


    NEELLA
    NEELLA --- ---
    ten 4. bod mi dělá velké problémy 8) vařím podle oka a většinou pro dva, když pro 4 tak dávám 2x tolik 8) a když ještě pro víc, tak opět to znásobím
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    KRTECKA: jj ta je dobra... byl jsem jen jednou asi v 2004 a super... :)
    POLINA
    POLINA --- ---
    KRTECKA: kamarád tam chodí každý večer na večeři
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KRTECKA: lo, trochu dražší:)
    KRTECKA
    KRTECKA --- ---
    Pokud chcete pravou Itálii, doporučuji pražské Aldente Trattoria Italiana. Je to to nejlepší co jsem v Praze navštívila. (Vězeňská 4, Praha 1)
    Je to malinko dražší, ale stojí to za to. Obsluha je taky skvělá.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Teď už snad nic nechybí:)

    Recept: Špagetthi Bolognese

    1/2 kg mletýho masa
    2-3 cibule
    3 nahrubo nastrouhaný mrkve
    1/2 litru rajčatovýho protlaku
    1x špagety, nebo jiný nudle
    10 dkg sýru, nebo krapet parmazánu
    česnek, bazalka, oregáno, tymián, sůl, pepř, olej

    Nakrájenou cibulku osmahnem na oleji, přidáme maso (přimačkáváme vidličkou- vzniknou pak takový mini kuličky), přitom maso osolíme a opepříme.
    Když je osmahlý, přidáme mrkev, krapet podlejem, přidáme protlak a bylinky a vaříme.
    Nakonec ještě dochutíme uvedeným kořením a mrsknem tam mega česneku.
    Já tam ráda přidávám ještě sambal olejek, páč mám ráda pálivý.
    No a navrch posypat sýrem, ale i bez něj je to gut.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ZUZKAOU: no jasně mrke, na tu sem úlně zapomněla anemohla sem si vzpomenout, co mi na tom nehraje:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam