• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    ten 4. bod mi dělá velké problémy 8) vařím podle oka a většinou pro dva, když pro 4 tak dávám 2x tolik 8) a když ještě pro víc, tak opět to znásobím
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    KRTECKA: jj ta je dobra... byl jsem jen jednou asi v 2004 a super... :)
    POLINA
    POLINA --- ---
    KRTECKA: kamarád tam chodí každý večer na večeři
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KRTECKA: lo, trochu dražší:)
    KRTECKA
    KRTECKA --- ---
    Pokud chcete pravou Itálii, doporučuji pražské Aldente Trattoria Italiana. Je to to nejlepší co jsem v Praze navštívila. (Vězeňská 4, Praha 1)
    Je to malinko dražší, ale stojí to za to. Obsluha je taky skvělá.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Teď už snad nic nechybí:)

    Recept: Špagetthi Bolognese

    1/2 kg mletýho masa
    2-3 cibule
    3 nahrubo nastrouhaný mrkve
    1/2 litru rajčatovýho protlaku
    1x špagety, nebo jiný nudle
    10 dkg sýru, nebo krapet parmazánu
    česnek, bazalka, oregáno, tymián, sůl, pepř, olej

    Nakrájenou cibulku osmahnem na oleji, přidáme maso (přimačkáváme vidličkou- vzniknou pak takový mini kuličky), přitom maso osolíme a opepříme.
    Když je osmahlý, přidáme mrkev, krapet podlejem, přidáme protlak a bylinky a vaříme.
    Nakonec ještě dochutíme uvedeným kořením a mrsknem tam mega česneku.
    Já tam ráda přidávám ještě sambal olejek, páč mám ráda pálivý.
    No a navrch posypat sýrem, ale i bez něj je to gut.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ZUZKAOU: no jasně mrke, na tu sem úlně zapomněla anemohla sem si vzpomenout, co mi na tom nehraje:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NONOBODY: výbořné je k tomu přidat trošku nadromno nakrájené mrkve a případně i řapíkatého celeru. (na to půl kilo tak 2-3 menší mrkve a 1-2 řapíky) Nakrájet na drobno a přidat k zesklovatělé cibulce ještě před masem.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Špagetthi Bolognese

    1/2 kg mletýho masa
    2-3 cibule
    1/2 litru rajčatovýho protlaku
    1x špagety, nebo jiný nudle
    10 dkg sýru, nebo krapet parmazánu
    česnek, bazalka, oregáno, tymián, sůl, pepř, olej

    Nakrájenou cibulku osmahnem na oleji, přidáme maso (přimačkáváme vidličkou- vzniknou pak takový mini kuličky), přitom maso osolíme a opepříme.
    Když je osmahlý, krapet podlejem, přidáme protlak a bylinky a vaříme.
    Nakonec ještě dochutíme uvedeným kořením a mrsknem tam mega česneku.
    Já tam ráda přidávám ještě sambal olejek, páč mám ráda pálivý.
    No a navrch posypat sýrem, ale i bez něj je to gut.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    NONOBODY: ten muj recept recept se da jeste aplikovat s ryzi misto testovin a pripadne se da zamenit s tunakem (a vyuzit olej z nej) misto junior salamu...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Což mi připomíná, že jeden čas sem si tu připravovala, trochu lepší upgrade, tadytoho hnusu.

    Recept:
    Rýžový nudle, zalijeme horkou vodou.
    A po scezení si to vochutíme pestem, nebo drcenou treskou alá losos v oleji.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    já jsem na kolejích měl hluboko do kapsy, jelikož jsem (včetně kolejného) všechno prochlastal...

    takže můj recept

    těstoviny - vrtule albert - 5.90 Kč
    10dkg salám junior vcelku - 7,50 Kč
    Mochovská zelenina mražená - 13,50 Kč
    česnek a cibule - 10,- Kč
    rajče - 5,- Kč

    plus koření různé a olej co se válelo na kolejích , nebo jsem jednou za měsíc nakoupil....

    příprava jasná, výsledek super... (mám nevýhodu že nejím kečup, takže jsme to možná měl susší, ale vždy to bylo dobré a vydatné)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    sem z toho dostala hroznej hlad, trčím v práci nikde nic, takže další recept:

    Vezmeme jeden balíček vietnamské polívky a zalejeme ho horkou vodou.
    A pak si namlouváme, že to je dobrý...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ono se to dá žrát i bez tý smetany, hlavně když je v tom česnek)))
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KUBAN88: anebo slaninu, uzenýho lososa, sýr...
    a dle mí kapsy klidně nic:)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    NONOBODY: jj to je dobre... pri soucasnych cenach doporucuji misto sunky dat kureci prsa... cenove uz je to pomalu na stejno...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Variace na špenát č.1

    1x obyč mraženej špenát
    1x smetana
    lžíce másla
    lžíce mouky
    10 dkg šunky
    těštoviny
    sůl, česnek, oregáno, tymián

    dáme vařit vodu na nudle.
    Rozpustíme máslo, přisypem mouku, zpěníme, zalejem sklenkou vody.
    Hodíme do toho špenát (klidně ještě zmrzlej) a necháme rozpustit.
    Když je špenát vařenej, přilijeme smetanu, přidáme bylinky, sůl.
    Necháme projít varem, vypneme.
    Přidáme čenek (aspoň půl paličky, spíš jednu).
    A nakrájenou šunku.
    Polejem tím nudle a jíme.

    4 porce

    Jen jedna z tisíců variat jak se daj dělat nudle se špenátem...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    mno já ted byla snad v nejlepší pizzerce (a vubec restauraci) co znam, v troji, par stanic autobusu od Zoo směrem k metru holešovice..bohužel mi uplně vypadlo jméno, ale můžu opravdu doporučit, výborná obsluha (usměvavá, schopná doporučit jídlo atd. - prostě tak jak by to mělo být), menší jídelníček (ne 200jídel jako v nekterých restauracích) se sezonní nabídkou - ted právě to byl týden chřestu a musím říct - opravdu lahoda, lepší chřest jsem snad nejedla. Porce jídla akorát, po snědení jsem nebyla přecpaná a měla jsem ještě dost místa na dezert s kafíčkem:)
    Určitě to bude pravidelná zastávka při návštěvě zoo:)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    SAKJA_PANDITA: Dicarlo byla u nas prvni kvalitni pizzerie... kuchari jezdili do italie na uceni apod...

    tata kdyz si otviral pizzerii pred lety, kde nastesti uz svuj podil uspesne prodal, tak si prave dojednal s majitelem dicarlo a pujcil si od nej 2 kuchare, kteri ucili jeho personal jak delat poradne pizzy a pastu...
    a melo to uspech a ma dodneska...

    jinak v Dicarlo maj snad nejlepsi salat ze vsech restauraci co znam a vzdy se jim prejim a pritom je to neco strasne jednoducheho - a to Con Pollo salat... doporucuji...

    jak tady nekdo zminil Lucky Luciano tak v Nuslych docela casto chodime na obed prave sem - bohuzel moc neumi pizzy a je zajimave, ze v Holesovicich ty pizzy delaji velmi dobre a pritom je to jeden a ten samej podnik - (jsem bydlel nad Lucky Luciano prave v tech holesovicich, tak jsem behem roku a pul snedl snad vsechno z jejich jidelnicku :) )...
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    KUBAN88: jóó dicarlo je fakt dobrá.. jednu dobu jsem tam chodívala a s oblibou si dávala těstovinky (tagliatelle) s kuřecími prsíčky na kari-smetanové omáčce - bylo to vynikající. až mě mrzelo, že si to dávám skoro pokaždý:) skvěla obsluha, prvotřídní servis. jo taky mě neplatěj za reklamu :))
    a nejlepší byly přílohy . dušené bejby karotky, bejby kukuřice a všechno bylo tak nějak bejby, že to bylo hezky sladké po tom dušení.:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam