lasagne
česnek, cibule, mražený špenát, rajčata (4 velká), bazalka (popř. oregáno, tymián, provensál), lasagne, mléko, kečup nebo protlak, eidam (30 deka)
na osmahlou cibulku přidámě rozmražený špenát, provaříme, dáme česnek, sůl a zalijeme trochu mlékem (může být i smetana). na osmahlou cibulku dáme na kousíčky nakrájená rajčata, podusíme, až rajčata trochu změknou přidáme protlak (kečup)bylinky, česnek, sůl.
na pekáč dáme nejdřív první vrstu lasagní, dáme bud špenát nebo rajčata, a potom vrstvýme lasagne a střídáme náplně.nejdůležitější je nechat navrchu rajčatovou omáčku!!(asi až po 20. lasagní sem měla tu poslední vrstvu měkkou 8) podlijeme vodou (0,5 hrnečku) a dáme na vrch alobal. 10 minut před dopečením přidáme nastrouhaný sýr. podle návodu na lasagní pečeme
celý balík lasagní je tak pro 5 lidí, tuto zde porci máme většinou pro dva na dva dny 8)
než sem vychytala, aby lasagne nebyli tvrdé (nikdo je v mém okolí nedělá, krom mého kamaráda, co má remosku) docela mi to trvalo. nejdražší jsou na tomto receptu ty lasagne
pro masožrouty jsou výborné s mletým masem, namísto špenátové náplně mleté maso na cibulce, přidat protlak, majoránku česnek a střídat to s rajčatovou omáčkou