• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HASHTAMIGA: jaké kupuješ? Protože většina co jsem potkala mi prostě nechutnala, byly takové pilinovité. Jedině teďka jsem dojedla celozrné Tagliatelle a ty byly moc dobré a mám balíček celozrných tesco penne, ale nějak jsem se ještě neodhodlala je uvařit.

    Domácí nudle jsem zkoušela kdysi dávno, ale bez strojku na nudle se poměr námaha/chuť nevyplatila. Ale když ještě fungovala Delvita, tak jejich čerstvé těstoviny bývaly super.

    Jinak na anglické wiki jsou snad všechny druhy těstovin, co jde vymyslet.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pasta
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pasta
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    NEELLA: no přesně a ještě hnusné pro jendoho :)

    zkoušeli jste někdy domácí nudle? pamatuju si jako dneska když otec válel ty velké pláty a sušil je pak na postelích na ručníkách,vždycky v neděli dopoledne domácí nudle do polívky,,,miam..asi se k tomu vrátím, trochu hrubší pláty a daly by se použít jako takové ty klubíčka co se prodávají
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    HASHTAMIGA: taky s tim sýrem nic moc, navíc mi to přijde jak normální těstovina zbytečně drahá, naposled jsem je koupila v bille asi za 29 kč to jedno balení pro jednoho
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    NONOBODY: no a mám hrozně ráda ty celozrné těstoviny, takové ty tmavé, a nemusí být ani bio.. jsou ale fakt dobré, jen je nesmíš rozvařit
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    HASHTAMIGA: tortelini miluju, s tim sejrem sou hnusny vetsinou...
    rada bych zkusila vyrobit domaci.

    mate nekdo nejaky tipy?
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    jo sem si rikala, ze by byla dobra naketa, jakej druh testovin preferujete, ale ja vetsinou kupuju jen ty levnejsi, tak se v tom az tolik nevyznam...
    tak, ja to hodim na nastenku, a na co zapomenu, mi pripomente tady a ja to doplnim...
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    no mě by třeba zajímalo co říkáte na tortelíny, jaké kupovat a jaké ne... když si koupím ty plnéné sýrem, příjde mi právě ten sýr vevnitř hrozně hnusný, takový práškový, umělý...
    ale jinak tedy mám ráda torteliny se špenátem a kuřecím masem
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    POLINA: ja myslím, že se tu řeší a může řešit všechno.
    někoho zajímá cena, někoho kvalita...

    takže pokud chce někdo nadhodit něco propracovanýho, budu jen ráda.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Mě přijde, že v tomhle auditku se ve většině případů řeší hrozně levný a ne moc propracovaný recepty na těstoviny.....s Itálií a její lehkostí to nemá moc společnýho
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    fuj, ale jako taveňáky fakt nemusim, když sem byla malá, tak nás tím máti ládovala, ale musim říct, že tenkrát to nějákou chuť mělo...
    ono hlavně dřív to byl fakt tavenej sýr, kdežto teď se to dělá všechno jen z prášků,
    všem milovníkům taveňáku doporučuju si projít nějákou sýrárnu...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    HASHTAMIGA: v dobe chudoby stacilou kousek eidamu, a na olivy sem enměla ani pomyšlení:)
    takže každej dle chuti a kapsy...
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    v době studentské chudoby a nedostatku času byly taveňáky mojí oblíbenou stravou... třeba špagety a jen tak na to čvereček taveňáku, doplněné olivama a nebo steril hráškem, super... ještě teď někdy na to mám chuť a udělám si to... ale je pravda že to není moc zdravé
    KAREN
    KAREN --- ---
    NONOBODY: ja se taky tavenakum branim, to uz mi pride lepsi koupit eidam neboco... mam obecne zkusenost, ze kdyz se pouzijou dobry ingredience, bylinky, dobry koreni, tak nejaky masoxy, vegety a tavenaky nemaj sanci;))
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    tak teda masox, mi příde taky jako zbytečnost...je tam niva
    a přesně bylinky, muškátovej oříšek, čerstvej pepř, a takovýhle drobnosti vám to úplně chuťově vybrousej.
    masox to jen přebije, dle mýho...

    a jako taveňákový majdy sem dělala a docela hnus, vono to chutná po ničem, stejně jako taveňáky, páč, jsou dost krutě šizený
    (přečtěte si obsah, pokud vás chuťiví buňky náhodou neupozorněj)

    no a s tím mlíkem je to takový moc sladký-fádní,
    já, když to chci lehčí, tak tu smetanu říznu s mlíkem, ale většínou to ředím jen vodou...
    a smetany tím pádem dám jen půl.
    ale ta smetana ladí ke všemu, míko mi to párkrát zkazilo, tak už na něj dlabu...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tip na testoviny s krabim masem? samo myslim tycinky...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KAREN: ale určitě by to bylo super s vývarem místo masoxu, ňam:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VLADUSKA: mne masox pride jako peknej humus, kterej to akorat zkazi, ale to je zrejme vec nazoru) ja radsi ty bylinky;)
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    KAREN: zas nemusíš už přidávat nic dalšího, ten masox to krásně ochutí a niva je slaná sama o sobě... Nevim no, tak jak jsem zvyklá to dělat, mi to moc chutná :o)
    KAREN
    KAREN --- ---
    CMLKA: ja sem to taky parkrat delala v tyhle trojkombinaci, ale vetsinou mixuju smetanu+mliko, a priste zkusim bez jisky, jak psala aether...

    jinak VLADUSKA: ten masox mi pride uplne zbytecnej, stacej (idealne cerstvy) zampiony a ten syr... dobrej je do toho tymian a muskatovej orisek nakonec.)
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    CAMELLA: Mňáááááááááám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam