• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    KAREN
    KAREN --- ---
    VLADUSKA: mne masox pride jako peknej humus, kterej to akorat zkazi, ale to je zrejme vec nazoru) ja radsi ty bylinky;)
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    KAREN: zas nemusíš už přidávat nic dalšího, ten masox to krásně ochutí a niva je slaná sama o sobě... Nevim no, tak jak jsem zvyklá to dělat, mi to moc chutná :o)
    KAREN
    KAREN --- ---
    CMLKA: ja sem to taky parkrat delala v tyhle trojkombinaci, ale vetsinou mixuju smetanu+mliko, a priste zkusim bez jisky, jak psala aether...

jinak VLADUSKA: ten masox mi pride uplne zbytecnej, stacej (idealne cerstvy) zampiony a ten syr... dobrej je do toho tymian a muskatovej orisek nakonec.)
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    CAMELLA: Mňáááááááááám
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Je to teda vyborne i bez slaninky (verze pro nemasožravce).

A kari těstoviny také upřímně miluju:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    já s nivou dělám ještě jednodušší recept:

na másle osmahnu cibulku, slaninku a nasekane vlašske ořechy, sundám pánev, vmíchám testoviny a do nich nastrouhanou (na kostičky nakrajenou) nivu. Chvíli nechám, aby se niva roztekla, podávám:)
    Je to delikatesa:)
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    CMLKA: Aha, já protože nivu miluju, bylo mi líto tu omajdu zkoušet s taveňákem, byť ta kamarádka říkala, že i tak je to dobrý :o)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VLADUSKA: no ja nivu nejim :)) jinak s tavenakem jsem to delala normalne jen s mlekem...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    AETHER: na kari jsou rozhodne my nejoblibenejsi testoviny ;)

s tim ze neprasim moukou, pridavam cesnek a syr do omacky (originalne se ma parmazan, ja ho moc nemusim, nejradsi to mam s ementalem nebo primatorem, jsou sladky), dusim obcas na vine a misto smetany vetsinou mleko, aby to nebylo tak tucne

da se to po uvareni i vyborne zapekat
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    CMLKA: Tak zkus, já nevim, tenhle recept jsem dostala od kamarádky a nenapadlo mě tu omáčku udělat "lehčí", když ji dělám tak třikrát do roka.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VLADUSKA: a neni jiska, smetana a este niva trosku moc? podle me by uplne stacila niva do mlika nebo do smetany....
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    NEELLA: Za deset minut máš hotovo, neni s tim žádný sraní ;)
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    VLADUSKA: zbožňuju nivu 8) díky zkusim
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    NEELLA: Jestli máš ráda Nivu, mám mňamózní recept :o)

Niva (ten trojúhelníček, co prodávaj, stačí)
    malá plechovka žampionů
    smetana
    masox
    hladká mouka
    máslo

V hrnci připravíme jíšku pomocí hl. mouky a másla. Až zhnědne, pomalu přimícháme vodu do požadované hustoty. Rozpustíme kostku masoxu, přidáme na kousky nakrájenou Nivu a na kousky nakrájené žampiony.

odstavíme a za stálého míchání vmícháme smetanu.
    může se místo nivy dát i klasickej taveňák, tak 3, 4 trojúhelníčky.
    Je to fakt výborný, taky jsem jednou přidala zbytek zeleninový směsi, co jsem měla v mrazáku a taky moc dobrý.
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    nemáte někdo tip na dobrou sýrovou omáčku?? 8)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    AETHER: no mnam:)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Tak dneska budou těstoviny ma kari:) když bude čas, tenhle recept mě hodně láká
    AETHER
    AETHER --- ---
    A testoviny na kari uz byly?

kureci prsa - nakrajime na nudlicky, osolime, lehoucce opeprime, posypeme kari, zprudka osmahneme na panvi, pak zalijeme vodou a nechame cca ctvrt hodiny dusit, mezitim uvarime
    testoviny (osobne preferuji penne, farfale nebo spagety)
    podusene kureci nudlicky poprasime hl. moukou (muze se i solamylem), zalijeme smetanou a nechame chvilku lehce varit (do zhoustnuti). Kdo ma rad, muze pridat ananas.
    NINQUE
    NINQUE --- ---
    čtu tady samý dobrý věci :-) až jsem z toho dostala hlad... osobně miluju těstoviny se špenátem v jakýkoli úpravě a ani maso mít nemusim.. :-)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Takže včerjší experiment.

Recept: Smetanová omáčka s hořčicí a kuřecím masem.

1x kuřecí prsíčka
    1x smetana
    1x cibule
    kousíček ang. slaniny (3-4plátky)
    lžíce hořčice (já tam dala francouskou)
    sůl, koření: chilli&šípek (páč nebyl pepř, ale dalo to tomu zajímavou chuť)
    kousek sýru
    1x těstoviny

Nakrájenou cibulku osmahneme se slaninou a okořeněným nakrájeným masem.
    Trošku podlejeme, přilejeme smetanu.
    Přidáme, hořčici, kořeni, povaříme.
    Případně dochutíme.
    Kydnem na nudle, posypem sýrem...a jíme...

Asi 3 porce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam