Jeste jeden, ten delam fakt rada a casto a taky nema nazev, je to takova osobni inspirace italskou kuchyni
Recept na: testoviny s grilovanou zeleninou
pod gril:
paprika aspon dvou barev na vetsi kusy
cibule nejlip cervena nakrajena na mesicky
culeta na kolecka
slanina, jakakoliv prorostla na platky a na prouzky
olivovy olej, sul, pepr
na omacku:
1 cibule
2 strouzky cesneku
provensalske koreni
rajcatovy protlak
nebo/a konzerva rajcat ve stave
3 pulky ancovicek na jemno nasekane (muzete vynechat, ale doda to omacce super chut aniz by byla citit po rybe)
zeleninovy vyvar na dolivani vyvarene vody
strouhany syr
Zacnete omackou, klasika-spenit cibulku, pridat cesnek, ancovicky a susene bylinky, lehce orestovat, pridat rajcata a protlak a zalit vyvarem, ale jenom tochou. Potom bez poklicky varit, obcas promichat nechat uplne vyvarit a znovu podlit vyvarem. Tohle opakovat alespon dvakrat, protoze to z omacky odstrani kyselost z rajcat.
Mezitim vsechnu zeleninu a slaninu dame na plech, polijeme olejem, promichame, osolime a opeprime. Dame pod vyhraty gril a grilujeme az se zacnou okraje barvit do zlatova. Potom udrzujeme v teple.
Vsechno nakonec pridame do hrnce se slitymi testovinami a promychame s omackou a syrem. Muzeme jeste pred podavanim posypat nasekanymi cerstvymi bylinkami
zni to komplikovane, ale netrva to dele nez 45 minut a stoji to za to!