• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!

    Klub pro milovníky těstovin.
    
    Tipy, triky, rady, recepty, vychytávky, omáčky, doplňky.
    Vrtule, mušličky, špagety, lasagne, kolečka, zvířátka i jiné tvary.
    Vymýšlíme nové chuťové variace.
    Pro všechny nudložrouty a rychlovařiče.


    Zadávání receptu:
    1.) Recept na: Název (kvůli filtru)
    2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
    3.) Postup
    4.) Počet porcí z uvedené dávky surovin
    5.) Zhodnocení
    6.) Případné tipy, variace...


    rozbalit záhlaví
    KAREN
    KAREN --- ---
    MIXXX: ahaa, to mi nedoslo.)
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    KAREN: No vidis, mam to nastaveno na skryvani a nevidel jsem to.... Diky za upozorneni.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MIXXX: ;D viz zahlavi
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    _recept_

    Testoviny s rajcatovou omackou
    - testoviny pro 2 lidi
    - strouzek cesneku
    - vetsi cibule
    - citronova stava
    - sterilovana loupana rajcata v konzerve
    - bazalka
    - olivovy olej (idealne bazalkovy)
    - sunka
    - sul, pepr

    Cibuli nakrajime na kolecka (ne uplne najemno) a hodime na panev spolu s nakrajenou sunkou a trochou oliv. oleje. Az cibule zmekne a sunka lehce opece, pridame rajcata (mozno i protlak ale neni to uplne ono). Dale potom cesnek a citronovou stavu podle chuti, osolime, opeprime a prihodime nakrajenou cerstvou bazalku. S uvarenyma testovinama smichame klidne i na panvi a podavame.

    Osobne se mi moc libi (a chutna) kombinace cibule, rajce, cesnek, citron - je to vazne zvlastni a moc dobre :-)
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    Mam takovy navrh - co vsechny prispevky, kde jsou uvedeny recepty nejak odlisit, aby se dalo lehce vyhledavat?

    Treba na zacatku kazdeho prispevku s receptem uvest treba _recept_ nebo neco podobneho...

    Abych jen tak nekecal, taky neco nahodim :-)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    AETHER: tak sem zkoušela to kari s ananasem...
    kari, smetana dobrý, ale ten ananas už na mě byl asi moc ve spojení s tou smetanou,
    jináč ananas na slano zbožňuju, ale tohle mi hrozně připomínalo nějákej dort:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ZUZKAOU: to zní hodně zajímavě... vyzkouším.

    my jsme dneska měli vcelku obyčejné zapečené těstoviny se zelím, jen s drobnou obměnou:

    osmahnu cibulku, přidám na kostky nakrájenou klobásu (příp. uzené maso, atp.), přisypu kysané zelí, nechám prohřát. Do zapékací misky dám vrstvu uvařených těstovin, vrstvu směsi, vrstvu těstovin. Zalít smetanou, posypat sýrem, zapéct, hotovo.
    Dneska jsem do směsi přimíchala trochu kimchi, do smetany vajíčko a místo eidamu jsem dala parmezán. Chutnalo to překvapivě jinak než obvykle, zatím moje nejlepší variace na téma :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak Tesco celozrné pene jsou moc dobré.
    K obědu byly s tímhle receptem, který je snazší než vypadá a je překvapivě dobrý.

    Kuře Ala Maria.

    recept je určen pro 6 osob(y)

    Ingredience:
    6 kuřecích noh s kůží
    sůl a pepř podle chuti
    3/4 hrnku strouhanky
    4 lžíce nastrouhaného parmesánského sýru, nebo podobného
    1/2 lžičky rozmarýnu, sušeného, umletého
    1/2 lžičky saturejky, sušené, umleté
    1/2 lžičky tymiánu, sušeného, umletého
    1/2 hrnku zelené šalotky, na jemno nakrájené
    2 lžíce másla (30g)
    2 lžíce mouky
    1 hrnek mléka (250ml), může být i 18% sladká smatana
    280g špenátu
    3 stroužky česneky, utřeného
    2 lžíce másla (30g)

    Příprava:
    Smíchat strouhanku, sýr a bylinky. Nakrojit zářezy do masa na obou stranách, osolit a opepřit maso a obalit ho ve strouhance. Poskládat maso do zapékací misky velikosti asi 33cmx23cm a dát stanou. Uschovat zbytek strouhanky.

    V kastrolku na másle usmažit šalotky do měkka. Ke konci přidat česnek. Zamíchat dovnitř mouku a nalít na vše mléko. Přivéct do varu a vařit do husta. Přidat špenát, povařit a nalít směs na maso v zapékací misce. Posypat vše zbytkem ochucené strouhanky. Pokapat rozpuštěným máslem.

    Dát do trouby a péct nepřikryté v předem vyhřáté troubě na 180°C po 40-45min., až je kuře měkké.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    PITRSK: zkoušela sem olivy, kapary zkusím:)
    JELLY
    JELLY --- ---
    aaa.. klub pro me!! .. book:)
    PITRSK
    PITRSK --- ---
    NONOBODY: misto mrkve davam olivy a kapari ;) doporucuju vyzkouset !!!
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    já kupuju celozrné z kauflandu, ale já nejsem moc vybírává, jím i taveňák :)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ani to neni moc drahý koukám:)
    http://www.tv-products.cz/strojek-na-nudle.html

    tak když si člověk naválí na lasagne, tak si vyrobí i ty torteliny s čím bude chtít)))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    test testovin je ted v poslednim Apetitu, nejlip tam vychazej i jako pomer cena/vykon takovy ty Agnesi.

    Jinak vyborny torteliny sem ted koupila v Intersparu, samozrejme ty cerstvy, chlazeny, s houbama a ricottou, ale znacku uz nevim. Celkem mi chutnaj i ty z billy, kdyz neni moc cas varit...
    POLINA
    POLINA --- ---
    NONOBODY: jo, přesně takovej nějakej podobnej máme
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    NONOBODY: no i když to je OT například rejži já žeru i někdy samotnou ....takovou co děláme....a v těstovinách to je taky mega poznat...na tom se prostě nedá no
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    MAD_CADDY: pravdu díš!
    na rejži a nudlích se moc šetřit nedá, jinak je to kentus...
    u nudlí ještě občas se seženou levnější a celkem dobrý, třeba Babiččiny nudle mi přídou celkem cajk.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    mě máti párkrát udělala jako dárek domací lasagne a široký nudle do zásoby.
    obyčejná hladká mouka a vajíčka...
    akorát to válela ručně a to je fakt hrozná dřina:(

    právě přemejšlím o tom strojku
    stačí něco takovýho?

    chtěla bych dělat jen ty nudle a lasagne...
    nějáký zkušenosti?
    POLINA
    POLINA --- ---
    my si někdy domácí těstoviny děláme sami, z mouky de ceccho, italské, + vajíčka. Koupili jsme si ten strojek a děláme tagliatelle, moc dobrý. Jinak i kupovaný těstoviny kupujeme od de ceccho, zrovna jsme nakoupili 3000 g balení radiatorků nebo fusilli nebo něco podobnýho...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale chyběj jim v tom obrázku písmenka. Písmenková polívka je totiž nej :-)

    (kdysi na jednom outdoor závodě po přeplavání tuším že lomu, nebo čeho účastníci dostávali na zahřátí písmenkovou polévku obsahující šifru. (no byla v tom písmenka i z moduritu.)
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    HASHTAMIGA: já tortelíny miluju ale teda ty sýrový fuj.... jinak u nás doma se na těstovinácha rejži vůbec nešetří (na spoustě jinejch věcí jo) páč tam je to opravdu znát
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam