• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    IVNA: tak to zní úžasně letně...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    kousek historie



    IVNA
    IVNA --- ---
    Tak a ted neco lehkeho a letniho a taky snad rychleho:

    Recept na: Pesto

    strouzek cesneku
    1/2 dcl olivoveho oleje
    sul, pepr
    poradna kytice cerstve bazalky
    hrst prazenych piniovych jader
    2 hrsti strouhaneho parmesanu
    trocha citronove stavy

    vsechno dame do mixeru a rozmixujeme na kasi, vmichame do cerstve uvarenych spaget

    da se ruzne obmenovat, misto bazalky treba rucola a misto pinii vlasske orechy...jenom na syru bych trvala, pouzijete-li cihlu, udela se vam z toho v mixeru velka koule :)


    Recept na: Bylinkove letni testoviny

    nema presny seznam ingredienci, v pdstate cokoliv ze zahradky:
    jarni cibulka
    pazitka
    bazalka
    petrzel
    koryandr (nat)
    fenykl (nat)
    K tomu na jemno nasekana citronova kura
    citronova stava
    olivovy olej
    cesnek na jemno nasekany (pro zjemneni ho jeste nevyloupnuty dam na 10 sekund do mikrovlnky)
    strouhany syr, pokud mozno italskeho typu
    sul, pepr

    bylinky nasekam a vse smicham s uvarenymi testovinami

    pro obmenu se da prihodit trocha orisku, susenych rajcat, ancovicek, oliv nebo slaniny
    LEBOWSKI
    LEBOWSKI --- ---
    cesnek se samozrejme hodi do vseho :)
    ale sem ho nedavam aby to bylo takovy lehky
    LEBOWSKI
    LEBOWSKI --- ---
    jeste se to v tom hrnci trochu opepri
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    LEBOWSKI: to bude asi moc dobré...musím vykoušet...ještě mě napadlo doplnit česnekem možná
    LEBOWSKI
    LEBOWSKI --- ---
    S ricotou mam jeste jeden oblibenej, pac je to rychly a jednoduchy, kdyz treba delam testoviny jen jako predkrm

    ricota
    cerstava bazalka
    oliv. olej
    sůl, pepr, chili
    testoviny

    Uvari se testoviny, slejou se, a rovnou k nim do hrnce se prileje trochu oleje, prida se ricota (cerstvy syr), posili se, prida se trochu chili, ale zase jen tak aby to jen drazdilo, nalozi se na talir a posype listkama cerstve bazalky.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Tak jsem zkusil ten rozvoz jídla z Pizzerie GIALLA ROSSA a byla to docela bída, nevim jak jsou na tom s jídlem v restauraci ale rozvoz fakt špatnej.
    LEBOWSKI
    LEBOWSKI --- ---
    ono to ma konzistenci jako asi jako tvaroh, ja to na to vzdycky nahazim kdyz uz je to nalozeny na taliri a pak si to tam kazdej zamicha.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LEBOWSKI: to zní dobře - jen teda mám dotaz - ta ricota nebo čerstvý sýr se na to nasype, nebo zamíchá dovnitř, nebo jak?
    LEBOWSKI
    LEBOWSKI --- ---
    Fajn klub, testoviny muzu porad. Pridavam svuj oblibeny:

    Pasta alla Norma:

    lilek 1 vetsi pro 2 lidi staci, ale klidne 2
    cesnek
    oliv. olej
    ricota (nebo cerstvy syr bez prichute)
    vinny ocet
    cerstva i susena bazalka, sul, pepr, cili
    sugo
    spageti, nebo nejaky jiny dlouhy testoviny

    lilek se nakraji na platky a postupne se vsechen osmazi na oleji s bazalkou, pak se vsechen hodi na panev prida se na tenky platky nakrajeny cesnek, za chvili sugo a zakapne se trochou octa, pak se to posoli, opepri a prida se trochu cili, ale tak aby to nebylo uplne palivy, jen aby to tak trochu drazdilo. Pak se k tomu prihodi testoviny, poradne se to zamicha a na konec ta ricota a cerstva bazalka.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    MIXXX: ZÁHLAVÍ NO :)

    jinak recept zní dobře)))
    KAREN
    KAREN --- ---
    MIXXX: ahaa, to mi nedoslo.)
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    KAREN: No vidis, mam to nastaveno na skryvani a nevidel jsem to.... Diky za upozorneni.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MIXXX: ;D viz zahlavi
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    _recept_

    Testoviny s rajcatovou omackou
    - testoviny pro 2 lidi
    - strouzek cesneku
    - vetsi cibule
    - citronova stava
    - sterilovana loupana rajcata v konzerve
    - bazalka
    - olivovy olej (idealne bazalkovy)
    - sunka
    - sul, pepr

    Cibuli nakrajime na kolecka (ne uplne najemno) a hodime na panev spolu s nakrajenou sunkou a trochou oliv. oleje. Az cibule zmekne a sunka lehce opece, pridame rajcata (mozno i protlak ale neni to uplne ono). Dale potom cesnek a citronovou stavu podle chuti, osolime, opeprime a prihodime nakrajenou cerstvou bazalku. S uvarenyma testovinama smichame klidne i na panvi a podavame.

    Osobne se mi moc libi (a chutna) kombinace cibule, rajce, cesnek, citron - je to vazne zvlastni a moc dobre :-)
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    Mam takovy navrh - co vsechny prispevky, kde jsou uvedeny recepty nejak odlisit, aby se dalo lehce vyhledavat?

    Treba na zacatku kazdeho prispevku s receptem uvest treba _recept_ nebo neco podobneho...

    Abych jen tak nekecal, taky neco nahodim :-)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    AETHER: tak sem zkoušela to kari s ananasem...
    kari, smetana dobrý, ale ten ananas už na mě byl asi moc ve spojení s tou smetanou,
    jináč ananas na slano zbožňuju, ale tohle mi hrozně připomínalo nějákej dort:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ZUZKAOU: to zní hodně zajímavě... vyzkouším.

    my jsme dneska měli vcelku obyčejné zapečené těstoviny se zelím, jen s drobnou obměnou:

    osmahnu cibulku, přidám na kostky nakrájenou klobásu (příp. uzené maso, atp.), přisypu kysané zelí, nechám prohřát. Do zapékací misky dám vrstvu uvařených těstovin, vrstvu směsi, vrstvu těstovin. Zalít smetanou, posypat sýrem, zapéct, hotovo.
    Dneska jsem do směsi přimíchala trochu kimchi, do smetany vajíčko a místo eidamu jsem dala parmezán. Chutnalo to překvapivě jinak než obvykle, zatím moje nejlepší variace na téma :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak Tesco celozrné pene jsou moc dobré.
    K obědu byly s tímhle receptem, který je snazší než vypadá a je překvapivě dobrý.

    Kuře Ala Maria.

    recept je určen pro 6 osob(y)

    Ingredience:
    6 kuřecích noh s kůží
    sůl a pepř podle chuti
    3/4 hrnku strouhanky
    4 lžíce nastrouhaného parmesánského sýru, nebo podobného
    1/2 lžičky rozmarýnu, sušeného, umletého
    1/2 lžičky saturejky, sušené, umleté
    1/2 lžičky tymiánu, sušeného, umletého
    1/2 hrnku zelené šalotky, na jemno nakrájené
    2 lžíce másla (30g)
    2 lžíce mouky
    1 hrnek mléka (250ml), může být i 18% sladká smatana
    280g špenátu
    3 stroužky česneky, utřeného
    2 lžíce másla (30g)

    Příprava:
    Smíchat strouhanku, sýr a bylinky. Nakrojit zářezy do masa na obou stranách, osolit a opepřit maso a obalit ho ve strouhance. Poskládat maso do zapékací misky velikosti asi 33cmx23cm a dát stanou. Uschovat zbytek strouhanky.

    V kastrolku na másle usmažit šalotky do měkka. Ke konci přidat česnek. Zamíchat dovnitř mouku a nalít na vše mléko. Přivéct do varu a vařit do husta. Přidat špenát, povařit a nalít směs na maso v zapékací misce. Posypat vše zbytkem ochucené strouhanky. Pokapat rozpuštěným máslem.

    Dát do trouby a péct nepřikryté v předem vyhřáté troubě na 180°C po 40-45min., až je kuře měkké.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam