• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAGGIEučíme matematiku - rady, tipy, nápady
    GIO
    GIO --- ---
    nene na CZU, specialni chovy prosim, asi nevi, co nam do tech osnov maji rvat, tak nas trapi technikou z ekonomky ci tech. fakulty, opruz.)

dekuju zkusim to dneska spachat.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    GIO: to je matika na UK PrF s tim brejlatym kniratym chlapem (zapomel jsem jmeno)? To jsem pred lety doucoval asi 15lidi, vsichni s tim bojovali. Vetsinou to skoncilo tim, ze to prvni rok nedali a druhej se se mnou pravidelne schazeli celej semestr nez jsem jim to nacpal do hlavy. Jedna kamoska to dala na poseste za jedna, to byl docela nervak:)

Jestli to chces dat, tak si rychle sezen nekoho kdo tomu dobre rozumi, pokud neumis 2,3,4 tak se to sama tak rychle nikdy nenaucis. Ja bych ti i pomohl ale nemam na to cas a navic ted ani nebydlim v Praze

Kdyz sem posles svoje reseni tak te nejak nasmeruju co delas spatne
    GIO
    GIO --- ---
    vubec neumim bod dva tri ctyri, zbytek jakz takz..
    GIO
    GIO --- ---
    KEJML: no, snaha je, ale nevalna.
    KEJML
    KEJML --- ---
    GIO: Třeba se tu nějaký nudící se počtář najde, ale z toho co píšeš, nebylo by přínosnější, kdybys to zkusila vypočítat a my se ti mrknem, kde děláš ty chyby?
    GIO
    GIO --- ---
    1. Urci definicni obor : f(x) = ln (x2 + 9x -22) - √7x
    2. intervaly monotonie + lok. extremy funkce: f(x)=2eX /3-x
    3. integrujte: 3x . (4-2x2) 10 dx
    4. diferencialni rovnice: x4y'+3y=0
    5. soustava lineárních rovnic:
    x+y-2z=-3
    2x+2y-z+3t=3
    -3x+y+2z=5
    -x+2y+z-2t=-2

6. Cramerovo pravidlo: 3x-y+2z=7
    x-2y+z=0
    2x+y=4

je tu nekdo, kdo by mito nejak zbezne vypocital a poslal postup? je mi jasne, ze v pristi pisemce stejne zadani nechytnu, ale aspon by mi to pomohlo zjistit, v cem sakra furt delam chybu... v utery posledni moznost nenechat se vyhodit ctrnact dni pred statnicema, a asi k tomu bohuzel dojde, chjo:-/ ktery chuj vymyslel matiku na chovatelskych oborech, toho bych chtela potkat:-/
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    GRIGORIJ: Díky :)
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    GRIGORIJ: jo a bod a) kdyz si zadas do googlu "tecna implicitni funkce", tak na tebe vypadne spousta odkazu (mimo jine tenhle)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    CERMINEK: Vážně nikdo neporadí? :( Prosíím...
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    SPLNYX: Hele, kamarád třeba teď řešil gumový trychtýř (pravda na nalévání betonu ale co já vím) a kolik na to bude potřeba gumy, která se prodává ve čtvercích. Máš výšku trychtýře (komolý kužel) horní a dolní průměr.
    FRANKVFX
    FRANKVFX --- ---
    SPLNYX: hmm, nenapsals co za to, kde zijes :D
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj.
    Tak mám zase na stole další semestrálku. Tentokrát jsem ji nenechal na poslední chvíli, ale nejsem si jist správným řešením.

Zadání je následující:
    Je zadána funkce: f (x, y) = x2 + 2x + y3 - 3y2 + 3

a) Nalezněte rovnici tečny k funkci y = g(x) zadané implicitně rovnicí: f (x, y) = 0 a bodem B = [-1;1].
    b) Nalezněte rovnici tečné roviny funkce f (x, y) v bodě T = [1;2;?].
    c) Nalezněte lokální extrémy f (x, y) .
    d) Nalezněte vázané extrémy f (x, y) s vazbovou podmínkou: w(x, y) = 2x + y - 5

U bodu a si myslím, že to bude zadaná funkce položena rovno nule - derivace podle x a podle y a spočtu gradient

U bodu b mám za to, že spočtu derivace podle x a y, dosadím zadaný bod a z něj (nevím jak) získám rovnici roviny

U bodu c lokální extrémy - derivace podle x a y položené rovno nule, získám tak stacionární body a z determinantu druhých derivací zjistím extrémy - zde si nejsem jist

U bodu d si nyní nejsem vůbec jistý...

Díky za každou radu!
    FRANKVFX
    FRANKVFX --- ---
    GRIGORIJ: dik moc. uz se tesim az to budu mit za sebou.. :D
    FRANKVFX
    FRANKVFX --- ---
    ahoj, vysvetlite mi prosim proc:

2 sinx * cosx = sin2x ???

ja mel uz vysledek "2 sinx * cosx" a prej to jde jeste upravit, ale nemam zdani proc. DIK
    MEIKOS
    MEIKOS --- ---
    1.) Jestliže prodejní cena je 39 kč a marže 30% kolik je nákupní cena bez DPH? (DPH 14%) 2.) Jestliže prodejní cena je 45 kč a přírážka je 40% kolik je nákupní cena bez DPH? (DPH 14%). Pozor marže není to samé co přirážka. Nejrychlejší odpověd má u mne pivo. pls SZ včetně postupu. Potřebuju kontrolu :D
    KUBZ
    KUBZ --- ---
    Pokud nekdo vyucujete linearni programovani, nebo teorii her, knizka "Dokonaly strateg", v orginale "Compleat Strategyst". http://uloz.to/xgDQW8i/dokonalystrateg-rar
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Prosím prosím o kontrolu a komentáře... Sice se budu hodně stydět takovýto brak odevzdat, ale co se dá dělat... Když trpí hlava, trpí i klasifikace :/ Termín odevzdávání byl včera...

Semestrální práce Mat2 - Michal Čermák.pdf (183883 B)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam