• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: no naštěstí nemám doma raubíře takže si docela užíváme klidu s hodnou holčičkou.
    takže seškrábe a strčí do pusy neboť jí lučina apod chutná. ale když jsem jí dala lučinu a lžičku tak to spíš brala jako hru a v puse neskončilo nic :oD
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: seškrábe prstíkem a strčí do pusy, nebo otře do záclony?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: hmm pečivo je u nás zatim scifi. ač už těch zubů má více tak zatím nikdy nevzala do pusy víc než 2 stousta pečiva. no a pokud je to namazaný tak to jenom seškrábe prstíkem a pečivo mi vrátí.
    poslední dny opět propadám skepsím, že to je otřesný nějak to mé dítě nakrmit :o(
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: drahoušek momentálně nejí nic co nejde jíst rukama. takže takový jogurt na lžičce je scifi. dřív to ještě šlo u pohádek ale nyní už nejde ani to. takže ani kaše není jak podávat :o(
    prostě to do toho kroutící ho se a plačícího háděte není jak dostat :o(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZEMINO: to je fakt, rozhuda. pomazánka tvaroh, trocha mléka, krájená pažitka, spetka soli
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: když hodiš tu řepu do papináku,tak ji můžeš dát malé na kousky nakrájenou jen tak,ne?
    VERONIKA22: tvaroh mi malý jí ve formě namazaný na chleba.. "rozředdím" ho s trochou mlíka,aby se dobře mazal a malý ho jí...nebo teda slízává s chleba :) dát mu ho do misky,asi by taky neprotestoval :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: pokud jí v dostatečném množství jogurt, netýrej vás obě s tvarohem. podstatný je příjem mléka, ne přesná forma
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    VERONIKA22: nam to nastesti jedi v pohode mixnuty treba s ovocem nebo trochou dzemu, klidne samotny ke svacine, nebo to davame do palacinek. Ted uz zlikviduji jakykoliv, ale ze zacatku jim jel jen plnotucny v kelimku, je nejjemnejsi a plny energie k rustu;).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    tak zelí z řepy zní zajmavě. tak já to zkusim nastrouhat nějak hodně na hrubo aby se to natálce dobře bralo prstíkama a kmín či máslo tak hodim taktéž :o) moc díky

a ještě jeden hloupej dotaz - já sama nejim měkký tvaroh pokud v něm není aspoň kilo cukru a pak to pro mě stejně není žádnej zázrak. párkrát jsem to zkoušela dítěti strčit s přesnídávkou ale úspěch to nemělo. pokud je tam míň přesnídávky jak 90% tak už tam ten tvaroh pozná a nechutná jí to.
    do čeho nebo s čím to můžu ještě dítěti podstrčit? přece jenom tvaroh je asi dost zdravej. a nebo teď mě napadlo - ředit pribináčky půl na půl s tvarohem.... ale to je jediný co mě napadá :o(
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: dá se hodit i do vývaru, pokud máš třeba hovězí. Potřebuje akorát dýl vařit, jinak je to normální zelenina... Občas ji nastrouhám a uvařím místo zelí (na másle, s fenyklem a kmínem), nebo nastruhám, podusím na spoustě másla, hojně osolím, přidám římský kmín a kapku rýžového octa, rozmixuju a namažu na chleba. Taky dělám "růžovou svíčkovou", kde kromě cibule není na mase žádná jiná zelenina, zato řepy víc než dost: klasické libovolné "maso na šťávě" právě s cibulí a řepou, po uvaření maso vyndám, zeleninu rozmixuju a rozředím smetanou na omáčku.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    VERONIKA22: tak to soupni do papinaku do paracku...

Jeste k te repe, nevim jestli to tu padlo, ale to ze je tak sladoucka, za to muze pribuznost s repou cukrovkou a obsazena sacharoza (klasicky zly bily cukr).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    hmm tak koukám, že to hlavně pečete a žádné vaření :o(
    tak to nevim k čemu to hodim. neboť my v troubě děláme max. buchty jinak všechno v vařim.
    no hraje tam roli ten čas. nejsem milovník vaření a tak raději i tu zeleninu dělám na sporáku - uplyne 8min a jde se jíst :o)
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: nakrájím řepu na měsíčky, potřu olejem, mírně posolím, dám do pekáče, mírně podliju, přikryju alobalem a peču na 200°C asi hodinu a půl. Průběžně mírně podlejvám, aby se úplně nevařila, ale ani nepřipalovala. Pak alobal sundám a nechám cca čtvrt hodiny doopéct. Je to dobré, je to sladké, je to jako med :). Nebo ji hážu k libovolnému masu, které hodlám péct dýl, třeba vepřovému.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    VERONIKA22: vetsinou ji peceme spolu s dalsi zeleninou vedle masa (rozpict kureci stehna a kdyz jsou tak v pulce tak prisypat zeleninu na kousky, co se kolem vejde. minus je ze docela dlouho trva nez se upece) pripadne pridavame k dusenymu masu (postup podobny jen misto kurete hovezi a misto trouby papinak:). Btw pokud je dite vetsi a prozradis mu, ze z toho pak bude mit oranzovy curani, tak to nadseni jeste vzroste;)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    potřebovala bych poradit ohledně vaření:
    1) vůbec doma nevaříme červenou řepu ( jíme jen naloženou v octu ) a všude slyším jak to dětem v jídle chutná a líbí se jim ta barva. Tak bych potřebovala poradit do čeho ji dáváte vy?jen tak k bramborům a kuř. masu? uvařenou ve slané vodě na kousky? mě to totiž vůbec neláká k jídlu tak se na to chystám poprvé.

2) vůbec doma nepoužíme zakysanou smetanu ( kromě vaření kulajdy ) a dnes mi opět docvaklo, že se dětem přidává do jídla. tak bych to ráda někam přidala. ale opět mě to samotnou moc neláká, a tak netušim do čeho to mám kydnout?

řepa i smetana by se měla přidávat do něčeho co se může jíst rukama ( takže žádná polévka :o(

předem všem díky :o)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    AYUNTAMIENTO: no tak to je nejlepší, když to takhle zmizí.. díky za recept!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA: popř. s kokosem a hrubým cukrem. senzace!!!!
    jinak ještě babička nudle smíchaný s oslazeným tvarohem a rozinkama zapejká v remosce. booože to je dobrota!
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MEDOULKA: teda tohle jídlo jsem neměla tak 15 let! to musím někdy udělat :) u nás doma se dělaly nudle s ořechama, ale s mákem bych si sama dala :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    nudle s makem z mamina taliře u nas velka obliba, právě:) tak jsem si jen řikala, abych ji třeba nezfetovala, hehe:))
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    SINSEMILLA: no byla tak luxusní, že i když jí bylo opravdu hoooodně, nemusím už řešit jestli se dá zamrazit... VYSUBLIMOVALA!
    kdybys chtěla recept http://chicalocakim.blogspot.com/2011/10/dyne-s-lilkem-na-chleba.html
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QASHQAI: ale opatrně, mák stojí v hitparádě alergenů taky celkem vysoko
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam