• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZEMINO: moje dítě dlouho nechtělo nic namazaný, ty placky miloval - jedl je suchý, jen pomáslovaný
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    BALAENA: jo jasně..napsala jsem to špatně..vím jaký je mezitím rozdíl.. akorát že u nás cokoliv pomazané sladkým prostě malý nebaští.. bonbony,lizatko,sušenku si dá,ale buchtu,cokoliv s náplní,polevou vezme do ruky..koukne na to,ani to neochutná a s ksichtem to vráti zpátky .. nechápu,ale jsem ráda,že sladké nás zatím míjí ..
    ikdyž občas překvapí,když koupí koblih babička,tak ho sní,když já,tak bude radši o hladu,nebo vytáhne rohlík na strouhanku :)
    MALKE: tak to zase pozor..Mates je popelnice.. sní cokkoliv :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZEMINO: To bych měla mít Matesa doma, Beno zase jí jenom střídu:c)) Mohla bych zužitkovat celý bochník:o))

VERONIKA22: Udělej pudink, nech vychladnout, rozmixuj vaničku tvarohu a přimixuj ten pudink. Podle chuti doslaď. Původně jsem to dělala kvůli Benovi, ale on to ze začátku nejedl, a já si tak zvykla, že to dělám sobě:c)) Třeba s kokosovým pudinkem je to na přesnídávku prima a můžeš si to aspoň osladit podle chuti, ne podle chuti pána z Madety:)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZEMINO: u nás doma se vždycky odlišovaly bramborový placky a bramboráky. bramboráky jsou to, co jsi popsala, a bramborový placky se dělají z vařených brambor, nastrouhat na malý slzy, zpracovat s hrubou moukou a špetičkou soli na tuhý těsto, z něj uplácat placky a péct nasucho na kamnech / litinový plotýnce. po upečení potřít rozp. máslem a podávat s marmeládou - anebo daleko nejlíp se švestkovými povidly
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: já bch řekla,že kůrka jim jede nejvíc.. včea tu Mates běhel s vydlabaným krajícem a jedl jen kůrku .. kor když jim zuby rostou,tak si to prožvýkavají ..

placky.. bud klasika .. nastrouhané brambory,vejce,sůl,česnek,majoránka,hl.mouka
    nebo nedávno ségra dovezla "dávný" recept,když nebylo nic moc doma,tak brambory nastrouháš najemno,sůl,kmín a hl.mouka - těsto rozstíráš na poolejované zelné listy rozložené na plechu.. dáš do trouby na 20-30minut na 180 stupnů
    já si je dost oblíbila,bo na nich není pak tolik oleje..nemusíš u toho stát a byt pak voní po zelí .. každopádně nejsou upečené jak klasické placky..zvrchu jsou sušší a od listu měkčí .. neboj když se listy spálí,není to špatně.. placky pak stáhneš..a dobrou chut
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: jéé bram.placky a můžu se zeptat na postup? já je znám z dětství a nyní jsem se o ně pokoušela jen jednou a sama jsem z výsledku nebyla uchvácená tak už jsem je víckrát nezkoušela.

jinak hlásim úspěch s dnešní večeří - kostičky chleba s okurkovo, tvarohovo ochucenou pomazánkou. snědla tak 70% připravené dávky i s nějakým rajčetem :o)
    ale už jsem si někam chtěla poznamenat, že kostičky chleba s kůrkou jen rozžvejkala a vyndala zpátky. no a pak po večeři jí tchýně dala na hraní patku chleba a ona to snědla úplně celé ač vůbec nechápu čím :oD
    takže ani ta kůrka není překážkou když je mrňouskovi chce.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    u nás třeba na večeři jedou placky..bud cuketové nebo bramborové..ty jdou trhat!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: ááá ano pravda. dnes večer se na to např. chystám. že budou kostičky chleba a něco navrchu.

ZEMINO: křupky jí ale dopoledne i odpoledne na procházce. takže denní množství asi až až :o)

dám pak vědět co dnešní večeře :oD
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: no tak kde je problém? uděláš misku rozhudy a postupně ji namažeš na kousek pečiva, ten pak olízaný sníš sama nebo vyhodíš ;)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: tak hlee když ti jí křupky,tak jí místo pečiva dej křupky .. pokud teda když je uvidi nepřestane jíst ten zbytek :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: no pokud to sní pak z toho prstíku,tak můžeš být ráda.. Mates to teda většinou všechno slízne a pak sní i pečivo..ale taky ne vždy.ale u nás není problém s jídlem.. ba naopak.. jedl by furt :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: no naštěstí nemám doma raubíře takže si docela užíváme klidu s hodnou holčičkou.
    takže seškrábe a strčí do pusy neboť jí lučina apod chutná. ale když jsem jí dala lučinu a lžičku tak to spíš brala jako hru a v puse neskončilo nic :oD
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: seškrábe prstíkem a strčí do pusy, nebo otře do záclony?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: hmm pečivo je u nás zatim scifi. ač už těch zubů má více tak zatím nikdy nevzala do pusy víc než 2 stousta pečiva. no a pokud je to namazaný tak to jenom seškrábe prstíkem a pečivo mi vrátí.
    poslední dny opět propadám skepsím, že to je otřesný nějak to mé dítě nakrmit :o(
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: drahoušek momentálně nejí nic co nejde jíst rukama. takže takový jogurt na lžičce je scifi. dřív to ještě šlo u pohádek ale nyní už nejde ani to. takže ani kaše není jak podávat :o(
    prostě to do toho kroutící ho se a plačícího háděte není jak dostat :o(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZEMINO: to je fakt, rozhuda. pomazánka tvaroh, trocha mléka, krájená pažitka, spetka soli
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: když hodiš tu řepu do papináku,tak ji můžeš dát malé na kousky nakrájenou jen tak,ne?
    VERONIKA22: tvaroh mi malý jí ve formě namazaný na chleba.. "rozředdím" ho s trochou mlíka,aby se dobře mazal a malý ho jí...nebo teda slízává s chleba :) dát mu ho do misky,asi by taky neprotestoval :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: pokud jí v dostatečném množství jogurt, netýrej vás obě s tvarohem. podstatný je příjem mléka, ne přesná forma
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    VERONIKA22: nam to nastesti jedi v pohode mixnuty treba s ovocem nebo trochou dzemu, klidne samotny ke svacine, nebo to davame do palacinek. Ted uz zlikviduji jakykoliv, ale ze zacatku jim jel jen plnotucny v kelimku, je nejjemnejsi a plny energie k rustu;).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    tak zelí z řepy zní zajmavě. tak já to zkusim nastrouhat nějak hodně na hrubo aby se to natálce dobře bralo prstíkama a kmín či máslo tak hodim taktéž :o) moc díky

a ještě jeden hloupej dotaz - já sama nejim měkký tvaroh pokud v něm není aspoň kilo cukru a pak to pro mě stejně není žádnej zázrak. párkrát jsem to zkoušela dítěti strčit s přesnídávkou ale úspěch to nemělo. pokud je tam míň přesnídávky jak 90% tak už tam ten tvaroh pozná a nechutná jí to.
    do čeho nebo s čím to můžu ještě dítěti podstrčit? přece jenom tvaroh je asi dost zdravej. a nebo teď mě napadlo - ředit pribináčky půl na půl s tvarohem.... ale to je jediný co mě napadá :o(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam