• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MAKU
    MAKU --- ---
    GAF: jenže Lučina není taveňák, ale čerstvý sýr (=nedávají se do ní ty tavicí soli a podobné ságory) :)
    LILY
    LILY --- ---
    GAF: no jasný, stará dobrá lučina!
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: my mažem Kiri,Lučinu,Žervé nebo čistý tvaroh
    GAF
    GAF --- ---
    VERONIKA22: nebo možná Lučina.

Z čeho je Lučina
    http://www.mojelucina.cz/cnt_page.php?menu_id=138&menu_parent=108&menu_page=100&menu_lang=cz&ordr=5&PHPSESSID=NPpu7JVx03eZn62SZwKG5QIucY6

Já jí teda jím často a je mi po ní vysloveně dobře (ale ok, nejsem dítě), kdežto ostatní sýry jsou taková normální až těžší potravina pro mě.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: a co takové ty rádoby tvarohové? Kiri nebo jak se to v dnešní době jmenuje..? (já to nejím, leda v rámci nějakého úletu (namazané na topinky...), tak nemám přehled)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    chtěla bych se zeptat na tavený sýry - jejich chuť zbožňuju a ráda je jím - teď jsem dala pořádně ochutnat i dítěti a konečně jsem zjistila, že umí sníst i celý krajíc chleba.
    tak bych to ráda mazala na pečivo i dál ale ještě jsem na tavené sýry nečetla nic pozitivního :o( všude zmiňujou jen, že obsahují fosfor a vytahují vápník z kostí :o(

kupujete dětem nějaký ze kterého bych nemusela mít až takové výčitky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: no Pájovi je teď 10 týdnů a já se budu tím Fuchsem řídit, a to primárně proto, že potom nebudu muset tak pečlivě zkoumat etikety a vylučovat všechno lepkové :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: však říkám, že to TEĎ říkají :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: ovšem je otázka, co budou ta velká jména říkat za rok, dva, nebo za pět.

když si vezmu, jak se návody v tom, co s dětmi dělat, mění...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LUBAR: je, je to dokonce obří změna i proti období proti čtyřmi nebo pěti lety, kdy Fuchs napsal Alergie číhá v jídle a pití.
    Fuchs si veřejně sypal popel na hlavu, že prý bude muset připravit nové vydání a tam to hodně tučně opravit
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    BALAENA: Ale je to obrovská změna oproti době před sedmi lety, kdy byl lepek na indexu do roka :))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: takhle to teď říká i Fuchs a Frühauf, a to jsou v tomhle ohledu dost velká jména.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    UMA: co jsem si googlila, tak podle posledních studií je nejnižší riziko vzniku alergie na lepek, když se začne podávat v 5-7. měsíci při současném kojení.
    Tak mi to říkal i pediatr - ale je na to tisíc a sedm názorů.
    UMA
    UMA --- ---
    holky, mam dotaz, jak a kdy nejlepe zacit s podavanim "lepkovych" potravin?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    VERONIKA22: +
    MALKE:dík holky :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    QUAACA: Vynechávám ostrá s papričkama, jinak od roka a půl s námi (on teda moc nejí). Cibule a česnek není vůbec problém, pepř jí taky. Respektive (ne)jí to úplně jako svoje jídlo, tak to neřeším. Jí i jídla s alkoholem (teda zatím jedl asi dvě), pokud je v receptu "přilijte na závěr", prostě to liju dřív, aby se alkohol odvařil. Vyhýbám se uzeninám (nedůsledně) a celým ořechům (důsledně). Jo a tučné vepřové, to taky ještě nikdy neměl (a my asi dvakrát od jeho narození:) ).

Z toho tvého bych se vyhýbala taky jen extraostrým gulášům a Mexiku.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA:
    a)franc. bram vidím jako OK, do hromady těstovin bych masa a hub dala jen krapítek na obarvení, lasagne neumí natálka nabírat a jíst tak jsem tentokrát odlila boloň.omáčku do skleničky a pak dostala kolínka s boloň.omáčkou
    b) tak z guláše odeber naběračku než tam přidáš ostré koření
    c)rizoto je v pohodě :o)
    d)taky vaříme a zase dávám natálce třeba rýži nebo knedlíky na kostičky a jen pokapané touto omáčkou aby jí to chutnalo
    e)nepapá nikdo z nás
    f)všechno úplně super - prostě radši vždycky dám spousta té přílohy aby se dítěti zaplnil žaludek a jen trochu omáčky
    g)natálka to moc nepapá ale třeba v polívce to sní. ale jelikož jí pouze rukama - tak jsem uvařila květák a brokolici co nejvíce v celku a v mističce zalila jen trochou polívky plus maso ze kterého se dělal vývar
    h) ano když jsem líná vařit pořádný oběd a dělám jen polívku tak pak douvařim brambory na velké kusy a zaleju to trochou polívky - uzpůsobeno, že se nenechá krmit
    ch) co je potřeba smažit tak natálce dělám na tefl.pánvi na sucho a nebo tam dám krapítek oleje a pak to zabalim do hromady papír.kuch.utěrek
    i) natálce dávám běžně a vždy teda jen to co je nejvíc libové aby neměla výčitky svědomí - že pečené je nezdravé :o)
    knedlo zelo zatím nedostala ale jedla by to asi ráda, když jsem dělala plněnou papriku tak myslím dostala jen kolínka, rajskou a trochu masa z papriky, z ptáčků jsem odkrojila kus hovězího a to dostala s omáčkou a rýží.
    s pomazánkama ještě velkou zkušenost nemám a jelikož natálce pečivo skoro nejí tak vždy dostane namazané kostičky chleba a prstíkem to sešťourá a olíže
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA: dnes jsme měli rýži, hovězí maso a dostala trochu hnědé omáčky dochucené jen kostičkama nakládaných kyselých okurek.
    jinak miluje lečo ale aby se pořádně najedla tak dostává hromadu kolínek a jen několik lžič leča do toho.
    když třeba jíme bramborový guláš taky - dostane hromadu brambor a do toho krapítek omáčky na ochucení.
    LILY
    LILY --- ---
    QUAACA: uá, dostala jsem hlad :)
    Jinak když máme v jídle česnek, cibuli a lehounce pepř, tak to dítě jí s námi.
    A dnes jsem načapala muže, jak spolu snídají rizoto s hodně pálivým kari od včerejší večeře, mužovi totiž pálivé téměř nepřišlo. :)) Asi budu dnes častěji přebalovat hnusnou mazlavou hmotu, ale jinak snad dobrý.
    MEDOULKA: jo táák.. :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    QUAACA: mates je hrozně polivkový..a pak miluje brambory v různých podobách a těstoviny.. prostě tozatím neřeším.. samozřejmě že zkouším dát i občas z toho co vařím pro nás..ale většinou to skončí tím,že si dá brambor nebo těstovinu samostatně.. nutit ho nebudu.. jíst jí hodně i tak..
    samozřejmě že na návštěvách apod sní všechno..
    chtěla bych to mít jako tvoje kamarádka..protože díky toho,že vařím jemu zvlášt,tak pak nebaví vařit ještě pro mě,tak pak skoro nejím..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam