úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Varime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
XMARGE
---
---
11:01:56 6.11.2011
2 odpovědi
VERONIKA22
: Nechci, aby to znělo jako pruzení, ale zkus se na ty taveňáky vybodnout a zvyknout si na chuť lučiny, tvarohu a nebo žervé. Ony ty taveňáky chutnají kvůli srágorám a koření, které v nich je, bohužel to není nic zdravého a dítěti bych to v žádným případě nedala (asi jako smažený hranolky nebo kupovanou tatarku a podobný lahůdky).
MAKU
---
---
10:48:06 6.11.2011
LILY
: ano, ale Veronika řešila, jak je to konkrétně s taveňáky. Ostatně viz.
VERONIKA22
:
VERONIKA22
---
---
9:44:28 6.11.2011
3 odpovědi
MAKU
: jo lučina je fajn ale chutná mi max. tak 1x za měsíc.
no asi ty taveňáky jsou mňam hlavně kvůli těm srágorám co do toho dávají :o(
no zkusím to Kiri
LILY
---
---
22:35:26 5.11.2011
1 odpověď
+2
MAKU
: ale zase se to dá namazat na chleba místo másla a není to takovej humáč jako tavené sýry, tak to aspoň Veronika může zkusit, no ne? :o)
GAF
---
---
21:49:10 5.11.2011
MAKU
: a jo.
MAKU
---
---
21:41:59 5.11.2011
3 odpovědi
GAF
: jenže Lučina není taveňák, ale čerstvý sýr (=nedávají se do ní ty tavicí soli a podobné ságory) :)
LILY
---
---
21:24:20 5.11.2011
GAF
: no jasný, stará dobrá lučina!
ZEMINO
---
---
21:09:37 5.11.2011
1 odpověď
VERONIKA22
: my mažem Kiri,Lučinu,Žervé nebo čistý tvaroh
GAF
---
---
20:51:09 5.11.2011
2 odpovědi
VERONIKA22
: nebo možná Lučina.
Z čeho je Lučina
http://www.mojelucina.cz/cnt_page.php?menu_id=138&menu_parent=108&menu_page=100&menu_lang=cz&ordr=5&PHPSESSID=NPpu7JVx03eZn62SZwKG5QIucY6
Já jí teda jím často a je mi po ní vysloveně dobře (ale ok, nejsem dítě), kdežto ostatní sýry jsou taková normální až těžší potravina pro mě.
LILY
---
---
20:32:33 5.11.2011
1 odpověď
VERONIKA22
: a co takové ty rádoby tvarohové? Kiri nebo jak se to v dnešní době jmenuje..? (já to nejím, leda v rámci nějakého úletu (namazané na topinky...), tak nemám přehled)
VERONIKA22
---
---
19:07:15 5.11.2011
4 odpovědi
chtěla bych se zeptat na tavený sýry - jejich chuť zbožňuju a ráda je jím - teď jsem dala pořádně ochutnat i dítěti a konečně jsem zjistila, že umí sníst i celý krajíc chleba.
tak bych to ráda mazala na pečivo i dál ale ještě jsem na tavené sýry nečetla nic pozitivního :o( všude zmiňujou jen, že obsahují fosfor a vytahují vápník z kostí :o(
kupujete dětem nějaký ze kterého bych nemusela mít až takové výčitky?
TRISSIE
---
---
11:46:51 3.11.2011
BALAENA
: no Pájovi je teď 10 týdnů a já se budu tím Fuchsem řídit, a to primárně proto, že potom nebudu muset tak pečlivě zkoumat etikety a vylučovat všechno lepkové :-)
BALAENA
---
---
11:45:08 3.11.2011
1 odpověď
TRISSIE
: však říkám, že to TEĎ říkají :)
TRISSIE
---
---
11:43:25 3.11.2011
1 odpověď
BALAENA
: ovšem je otázka, co budou ta velká jména říkat za rok, dva, nebo za pět.
když si vezmu, jak se návody v tom, co s dětmi dělat, mění...
BALAENA
---
---
11:14:20 3.11.2011
1 odpověď
LUBAR
: je, je to dokonce obří změna i proti období proti čtyřmi nebo pěti lety, kdy Fuchs napsal Alergie číhá v jídle a pití.
Fuchs si veřejně sypal popel na hlavu, že prý bude muset připravit nové vydání a tam to hodně tučně opravit
LUBAR
---
---
11:09:47 3.11.2011
1 odpověď
BALAENA
: Ale je to obrovská změna oproti době před sedmi lety, kdy byl lepek na indexu do roka :))
BALAENA
---
---
15:59:43 2.11.2011
1 odpověď
TRISSIE
: takhle to teď říká i Fuchs a Frühauf, a to jsou v tomhle ohledu dost velká jména.
TRISSIE
---
---
14:06:48 2.11.2011
1 odpověď
+1
UMA
: co jsem si googlila, tak podle posledních studií je nejnižší riziko vzniku alergie na lepek, když se začne podávat v 5-7. měsíci při současném kojení.
Tak mi to říkal i pediatr - ale je na to tisíc a sedm názorů.
UMA
---
---
14:04:24 2.11.2011
1 odpověď
holky, mam dotaz, jak a kdy nejlepe zacit s podavanim "lepkovych" potravin?
QUAACA
---
---
14:00:01 2.11.2011
VERONIKA22
: +
MALKE
:dík holky :)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam