• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KRKA: takže s něčím jiným brambory, jdou, super, v té polévce je také mám..
    KRKA
    KRKA --- ---
    LILY: aha, tak ty sem zrovna jeste nevarila :-)


    SINSEMILLA: brambory normalne zamrazuju, kdyz sou teda uvareny a smichany s necim jinym, ale syrovy se nesmeji, to vim...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: já spíš myslela, že bramborám to nedělá dobře..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: tak špenát asi ne, když se prodávají ty hlubokozmražené špenáty..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LILY: není na to háklivý ještě špenát, nebo si to s něčím pletu?
    LILY
    LILY --- ---
    KRKA: kedlubny..? Ty by se totiž neměly po uvaření znovu ohřívat, takže spíš proto. Jinak mě nic nenapadá. Kdysi jsem si myslela, že mlíko, ale tomu to taky nevadí.
    KRKA
    KRKA --- ---
    prosim vas, je neco, co by se vylozene nemelo zamrazovat? Myslim po uvareni .. :) Ja totiz varim uplne vsechno co me napadne a jen me to tak napadlo, jak to tady ctu s tou polivkou :)


    SINSEMILLA: polivku bych v klidu zamrazila :-)
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: jasný, já myslím, že to účel splní :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: tak aspoň bude mít tekutinový efekt.. díky!
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: určitě, polívku můžeš nechat bez obav zmrznout, jen pak prý už nemá po rozmrznutí ten prohřívací efekt (i kdybys ji znova ohřívala).
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mám dotaz, uvařila jsem dneska zeleninovou polívku (dokonce taky bio, protože tchýně donesla biobedýnku včetně kuřete, takže je polívka z vývaru). erik je teď nachcípanej, kašle smrká, tak bych právě ráda, aby jedl, co nejvíc teplého a zároveň v tom dostal tekutiny, na což je ta polívka ideální. teď večer jí s potěšením snědl. a můj dotaz, můžu zamrazit i polívku? hodí se to na to?
    IORETH
    IORETH --- ---
    KRKA: a imho od dvou let bych se taky nebála, kuřecí srdíčko je skvělé maso.
    IORETH
    IORETH --- ---
    KRKA: jíst ne, ale do vývaru klidně, když je to bio.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: ja sem prave bio kure zatim nikde nevidela a normalni kure mu davat nechci, takze zatim davam jen krutu a hovezi .. ale ted mi mama sehnala nekde u nich na vesnici nejakou eko farmu, kde maji kruty, takze mam ekokrutu :))

    .. a ten vyvar bych osobne pro malyhou udelala pouze z toho libovyho, nevim proc teda :-)

    A ptala sem se doktorky, jestli muzou deti vnitrnosti a pry v zadnym pripade nedavat. Rikala tak do 3 let
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: jinak s tou kůží - je tučnější, takže bude tučný i ten vývar, proto bych ji odstranila. Nebo teda pak z vychlazeného vývaru sebrala tuk, jako to dělám se slepičí polívkou pro nás.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: v Bille na Podbabě. Měli kuřecí půlky i celá bio kuřata.

    Ale ve dvou dalších Billách, kde jsem byla (Budějovická, Pankrác) neměli pomalu ani bio hovězí, takže je to spíš náhoda než pravidlo, mi přijde.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: to si sehnala kde to kure prosim te?
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE: Nenapadá mě jediný důvod, snad jen kůže by mohla obsahovat nějaké svinstvo z okolí, ale v případě biokuřete by to neměl být problém. Za stošedesát? Za podobnou cenu jsem výjimečně koupila kuřecí prsa v Bille (Vocílka) a byla plná vody :/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: já bych to nevyhodila, udělala bych ze skeletu vývar pro sebe, za 160/kilo bude muset bejt zlatej :-)

    spíš mi šlo o to, že ve všech receptech čtu "uvařte kousek libového masa", tak jestli je za tím nějaký důvod.
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE: na vývar můžeš použít sakum prdum všechno, včetně jedlých vnitřností, vyhodit to by byla škoda :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam