• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    RACHEL: no pokud je takový "drobek",tak by snad nemuselo vadit,že se občas nenají ne?
    nemyslím to špatně.
    Náš Maty je na svůj věk taky větší a těžší,jí někdy za dva,někdy za polovinu!když nehcce jíst nenutím ho,on je sice už starší,tak se s ním jde domluvit,že pokud nebude jíst tohle,tak nic jiného nebude.. remcaní kolem jídla,že tohle a tohle nepapá moc netoleruju..nedávám mu nic,co by mu nechutnalo nebo nejedl.Každopádně kdyby mohl tak jí jen přílohy v jakémkoliv množství.
    Když byl "mimino" tak jedl zeleninu bez problémů,ted je schopný vybrat i mrkev z polivky.. takže občas mixnu do omačky k těstovinám nějakou zeleninu.. maso jí podle nálady,rybu neodmítne většinou nikdy!
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    RACHEL: nase prvni dite tim taky proslo. jime hodne "makrobioticky styl" jidel (ale i klasiku). prvni rok od zavedeni prikrmu snedl vzdy a vsechno, takze opravdu vsechnu moznou zeleninu, lusteniny, obiloviny a tak. najednou jak kdyz utne. vofrnoval temer u kazdeho jidla. kde se najedl spolehlive byly babicky. vzdy to byla klasika typu svickova, rizek+brambor, kralik se zelim a knedlikem... ja to resila tak, ze jsem mu stale nabizela ta mnou varena jidla. je fakt, ze jsem v te dobe tu klasiku zarazovala casteji, aby se vubec najedl, ale vyber zeleniny byl vzdycky. s ovocem jsme problem nemeli, to jedl stale a rad. dalsi vetsi zlom k dobremu nastal defakto az s materskou skolkou. ji vse co mu na talir dame (samozrejme ze ne vzdy ve stejnem mnozstvi) a hlavne (coz byl u nas dlouho problem) nevyzaduje jakoukoliv asistenci pri jidle samotnem. ale klasicka jidla mu smakujou dosti do ted ;)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    zdravím, není to přímo o vaření, ale tenhle klub je mi sympatický, tak se ptám tady. naše 19 měsíční batole o velikosti tříletého dítěte (92 cm a 14,5 kg) poslední týdny moc nechce jíst. doteď miloval špenát, mrkev s krůtím a bramborem a podobná jídla a najednou to odstrkuje. k snídani dá jogurt nebo pribiňáka a kousne si jednou do rohlíku. ovoce nechce vůbec, občas ke svačině přesnídávku.
    ale sunar mu jede.

co jsem vyčetla tady, je to asi normální, ale spíš mi vadí, že má málo masa a hlavně skoro žádnou zeleninu. je zvědavej, chce to, co máme my dospělí - když mám špagety nebo polévku či rizoto, tak to jíme všichni, ale jsou dny, kdy nechce ani polévku od mě, z mého talíře.

mám ho nechat hladovět a nenabízet nic jiného, když nechce zeleninu? a mám mu dávat sunar jako doposud? akorát se bojím, že se bude v noci budit hlady a chci se taky přeci jen vyspat. předem díky.
    ČPZP - Když batole nechce jíst
    http://www.cpzp.cz/clanek/1223-0-Kdyz-batole-nechce-jist.html

SMAROWA
    SMAROWA --- ---
    TRISSIE: tak třeba čerstvou rybu, nebo maso s ryzí by mohl zvládnout uvařit. nebo do mrazáku udělat směs na sekanou/ karbanátek s pohankou on jen upeče. k tomu brambor kaše. něco takového. na paprice taky dobrá omáčka s testovinou či rýže. hovězí dušené s mrkvickou _ on udělá jen opet brambor bo kaše bo rýže. co něco sladkého ji to malej?
    KRKA
    KRKA --- ---
    LOMILOMI: to delam taky, akorat misto ryze davam brambory :)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Cervena cocka+strouhana mrkev (varena)+ryze. Vyborne stravitelne, vyvazene, a dokonce to i ji muj muz.

Podle me mrazit jde vsechno, ale musi se davat pozor pri rozmrazovani-kdyz bude rozmrazovat v mikrovlnce, neni to tak dobre. Lepsi nechat pomalu rozmrazit v lednici, pripadne zabalene v igelitaku to soupnout do misky studene (!) vody.
    LILY
    LILY --- ---
    Co červená čočka? Je to syté, rychle hotové a dá se z toho dělat spousta variací.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    a guláš (jen základní, bez kupy ostrého koření).
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: koprová omáčka (dovařit jen brambor a vejce natvrdo, případně hodit hovězí maso), boloňská (nevařená z vína ale jen z vody, což ale je dost podobné jako to zelenino-masové ragů), vepřové v mrkvi (to vařím a mrazím pro sebe).
    KRKA
    KRKA --- ---
    KRKA: jezis ja koprovku miluju, jak bych si ji ted dala!
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: jo tak to nevim.. :-) ale nejakou smetanovou polivku jsem myslim mrazila a nikdy nicemu pak nic nebylo, tak by to mohlo bejt dobry i u koprovky snad
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: a mrzne dobře?
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: koprovka :) s bramborama teda, abys mu necpala knedliky :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: tak tak, a třeba někdo přijde ještě s něčím podobným!
    KRKA
    KRKA --- ---
    a nebo treba kuskus ze zeleninou, to by taky zvladl, nejakou mrazenou zeleninu na panvi a tomu jen kuskus, kterej zalije vodou a je to :-) a muze mu to udelat cerstve
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: no a k tomu mu jen tata dovari kolinka a je to :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: nene, buď polívka, nebo hlavní jídlo, zas takovej žrout ještě není :-)
    a když to nebude každej den, tak se taky nic nestane, když to nebude masozelenina, ale třeba něco jako ty kuřecí srdíčka, ty jsou taky bez zeleniny. Dopoledne má jogurt s ovocným pyré a odpoledne taky ovoce, takže bez vitamínů nebude. Kuře na paprice je dobrej nápad, to by mu určitě taky hrozně chutnalo, ulítává na všem s hodně omáčky.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: a on ma kazdej den tu zeleninovou polivku a k tomu jeste hlavni jidlo? Nebo jedno nebo druhy? Ptam se proto, jestli to hlavni jidlo musi obsahovat hodne zeleniny :-)) protoze kdyby ji mel v ty polivce, tak uz to asi neni tak uplne nutne (treba kure na paprice) :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: no tohle určitě navařím, ale hledám další inspiraci, co ještě můžu nachystat. Přeci jen já to ještě střídávám s dalšíma čerstvě vařenýma věcma. A se skleničkama jako poslední záchranou počítám, ještě že malýmu tak jedou, to byla moje spása v prvním trimestru, kdy jsem blila i jen z představy, že bych měla něco vařit :-)
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: a proc to nemuzes tocit dal a on mu k tomu vzdy jen uvari prilohy? Ja bych navarila to na co jsem zvykla, dala na mrazak a oni jen uvarej prilohu.. nebo chces neco vylozene uplne jinyho jo? A k tomu bych nakoupila nejake sklenicky a at to stridaji s varenym.. blby?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam