• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    RACHEL: to vypadá zajímavě a poučně :-)
    Osobně si myslím, že dítě líp jí, když se kolem jídla nedělá divadlo, když je u stolu víc dětí (konkurence), když se dětem nedávají mezi jídly sladkosti, když mají dost pohybu a když jí rodina dohromady.
    Francouzi tvrdí, že funguje, když dítě prostě musí od každého jídla sníst aspoň pár soust (oni mají víc chodů). Protože chutě jsou taky dost často otázka zvyku (to zase testoval jeden americký gurmán sám na sobě). A podávat stejnou potravinu třeba na různý způsob.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Přednáška
    (st) 30.1.2013 / Trucování dětí při jídle
    Máte doma malé dítě a z vašeho jídelního stolu se stalo bojiště na život a na smrt?
    Naučíme, jak dostat do dítěte leccos zdravé a nezbláznit se při tom

    dozvíte se:

    jak u stolu přemýšlejí děti ve věku 2 - 4 roky a proč trucují
    proč konflikty vznikají právě při jídle?
    jaké celoživotní problémy hrozí ze špatně zvládnutých konfliktů
    jak si u dítěte zachovat respekt a zároveň sebeúctu
    jak zvládat kritické situace
    jak si ve stravování dítěte nastavit správné cíle a jak jich dosáhnout
    a další tipy a rady, které vám pomohou dostat do dítěte leccos zdravé
    a nezbláznit se při tom


    Dále se můžete těšit na:
    autogramiádu
    knihy za zvýhodněnou cenu


    Vstupné:
    Na místě 100,- Kč
    Při rezervaci do 28.1. zaplatíte pouze 50,- Kč
    Rezervace vstupenek ZDE a na tel: 734 792 598

    Společenské centrum
    Za Brumlovkou 4, Praha 4

    O přednášejícím:
    Igor Bukovský
    MUDr.Igor Bukovský, PhD.

    Působí jako lékař Ambulancie klineckej výživy
    na Slovensku.

    Zabývá se využitím výživy na podporu zdraví
    v prevenci i podpůrné léčbě.


    Je autorem mnohých knih:
    "Návod na přežití pro muže"
    "Hubnutí bez blbnutí"
    "Miniencyklopedie přírodní léčby"


    Přednášky Igora Bukovského s diskuzí - SPOLEČENSKÉ CENTRUM
    http://spolecenskecentrum.cz/aktualne/prednasky-igora-bukovskeho/
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    To já mám doma občas i jedlika,ale oblozit mu takhle chleba,tak pokud by to jedl,musel by všechno z toho sundat . Většinu by sundal,že je to zelenina . Že zeleniny ji jen rajče ,hlavní jídlo musíme zamíchat vše dohromady. Nevyberes si,ale jí,tak to neresim :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FILOMENA: závidím děti které jedí :o). kéž bych tak mohla někomu taky hezky servírovat chleby a jiné. za nechutenství a odmítání už bych fakt zabíjela.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    VERONIKA22: az na ty priserne salamy je to hezke. taky se snazim detem jidlo alespon trohu ozdobit, at je to vabive oku...tam totiz zacina dobre traveni..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    FILOMENA: no tchyně hodně vaří ty celozrnný věci, protože má pocit, že je to děsně zdravý - mě to ale nafukuje teď v době kojení, takže to moc nechci. No a dítěti chtěla uvařit tu rýži natural, že prý je perfektní, když se hodně rozvaří. To jsem jí rozmluvila. Problém je v tom, když někdo začne považovat určitý typ potravin za spásný a použitelný vždy a všude :-)

    Jj, rýžovou kaši máme, jáhlovou možná zkusím
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    LISTICKA: potraviny bohate na vlakninu snizuji prijem vapniku, zinku a zeleza. deti by si na vlakninu mely zvykat pozvolna, takze ryzi doporucuji spis bilou. dle obecnych doporuceni je to od skolkoveho veku ...vek ditete + 5g vlakniny / den = takze treba triletakovi je doporucovnao 8g vlakniny denne. na netu jsou potravinove tabulky, tak si tam zkus treba pro predstavu zadat nejake potraviny, at vis baj voko. ja to teda na vahu nehrotim, jime tak nejak vsechno. no a odpoved na tvou otazku...zpocatku nedavat ryzi natural, nevim, pak kolem roka, az budes pomalu prechazet na stravu, co jite i vy, tak uz bych mu ji sem tam dala. pohanka se detem taky nedoporucuje, ale to zase z pohledu energii...takze ja ji varim, ale male ji davam velmi obcas, treba jako zavarku v polivce... jahly jsou uplne v pohode, kukuricne testoviny ok. ale me ten ctvrty mesic prijde strasne brzo. to bych zkusila jen kdyz to opravdu nepujde nejakou kasi. ryzovou, jahlovou..
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    FILOMENA: Asi to budeš vědět - od kdy můžu dát dítěti rozvařenou rýži natural? A můžu od 4 měsíců už dávat pohanku, proso atd.? Zatím má mimino na noc rýžovou kaši.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    FILOMENA: jo, to jídlo vypadá dobře. Nejsem makrobiotik, ale občas do takových zařízení zavítám. Teda spíš chodila jsem, než jsem šla na mateřskou. Když si chce člověk zajít na zdravý a cenově přijatelný jídlo, tak má v českých hospodách docela problém.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    GIO: jeste se mi nestalo, abych se neoblizovala, kdyz tam jdu na obed. a to uz jsem tam jedla nespocetnekrat. honza lodzin (chef) dela pravidelne kurzy vareni (taky jsem ho absolvovala) a mel by dostat minimalne rad zlate varecky. vystupoval jiz Xkrat v poradu "sama doma". ne ze bych to sledovala, ale tusim ze na jeho strankach jsou odkazy..
    GIO
    GIO --- ---
    FILOMENA: diky, je to zajimave, je videt, ze i lecktery makrobiotik /kolem mne) o tom moc nevi, protoze toho moc neji a moh by.)
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    Ráda bych vám představila Institut pro bezbolestné porody - nyní chystáme i spoustu přednášek - strava pro těhotné a děti je součastí členské sekce:
    Institut pro bezbolestné porody | Bezbolestný porod; Učíme maminky, jak to udělat, aby prožily porod jako nejkrásnější zážitek ve svém životě a umožnily tak svým dětem se začít rozvíjet hned od začátku.
    http://www.bezbolestnyporod.cz/
    Můžete nás sledovat i na facebooku:
    http://www.facebook.com/bezbolestnyporod
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ECLECTICA: Neviděla Byl jednou jeden život, to je jasný :o)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TAPINA: tak například mé bývalé kolegyni (pravda, do školy chodila v US) jsem v jejích pětatřiceti letech nesmírně rozšířila obzory, když jsem ji zpravila o existenci krevních destiček a jejich funkci.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LISTICKA: No, lidi mají obecně o fungování vlastního těla dost zoufalý přehled.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    TAPINA: mně to právě přijde jako magorárna, ale zjišťuju, že dost lidí tomu věří. Je to proto, že nemají základní znalosti z fyziologie? Studovali humanitní obor nebo průmyslovku? Fakt nevím.
    Myslím, že nevhodně zvolenými potravinami může člověk tělo zbytečně zatěžovat. Ale takové ty teorie, že rakovina je z překyselení, ty mě nějak vytáčejí, nemůžu si pomoct. A to jsem celkem kliďas :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Čili, nic objevného...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Mám na mysli spíš to, že nevhodnou stravou může docházet k drobným změnám, které se časem nasčítají a to může vést ke zhoršení fungování těla. Ale jestli je to nevhodnou životosprávou ve smyslu níže uvedené tabulky, to fakt netuším. Spíše hádám, že bude-li člověk mít dobrou životosprávu, ta bude automaticky zahrnovat široké spektrum potravin a tudíž nebude problém s jednostranností jídelníčku (a tudíž nebude hrozit ani žádné "překyselení", jestli něco takového existuje).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TORUVIEL: Není to pro něho obtížnější. Stejně jako není nikdy obtížné udržet srdce v chodu, pokud není člověk na smrt nemocný. Základní životní funkce se udržují samovolně. Ta kompenzace probíhá vydýcháváním do vzduchu a vylučováním do moči, nic, co by tělo běžně nedělalo a nezvládalo.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Nic o tom nevim, o tohle se nezajímám, ale napadlo mě, že třeba pokud člověk jí nevhodnou stravu, může být pro tělo obtížnější to pH udržovat na té požadované úrovni, což by mohlo být bráno jako to "překyselení". Tedy nejde o to, že by pH krve kolísalo v tom rozmezí, ale že musí kompenzovat následky nevhodné stravy. To je jen takovej nápad, klidně mi to vyvraťte.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam