• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    GIO: ježiš, to dělam sobě.)) sorry nějak mi to nedošlo:)
    dítěti ale dávám občas též, moc se smetanou nevařim
    GIO
    GIO --- ---
    PSICHE23: nic ve zlem tedy, ale zas jsem u toho, proc diteti v ceskych koncinach davat probuh soju, nejen ze je to tezky alergen,a le je to podle meho soudu i z hlediska zdalene potraviny naprosto nevhodne, to v tom mnozstvi, ktere sni v polivce, uz je fakt lepsi smetana z mlika imho..
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: mňam, úplně jsem na to dostala chuť :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: a jak jí děláš zapečenou se sýrem?

máma dělá brokolicový nákyp - přesně ten její recept neznám, ale uvařenou brokolici (hodně do měkka) smíchá se žloutky, bílky našlehá, dá je nakonec a ještě do toho přidává anglickou slaninu, strouhanku a trochu mušk.květu či oříšku, sůl, pepř. navch pak strouhá sýr. je to moc dobrý :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: můžeš jí lehce povařit (ne úplně do měkka) rozebranou na růžičky a pak jí přidat na pánev se sklovatělou cibulkou. můžeš přidat třeba do směsi zeleniny (cuketa, lilek, paprika) nebo se smetanou, či bešamelovou omáčkou + těstoviny :)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    brokolice uvařená na cibulce,česneku lehce orestovat, okořenit dle chuti,přidat smetanu, já dávám provamel (sojovou) a těstovinky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: jak upravenou?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a tedy taky musím sebekriticky přiznat, že ke společné večeři radši něco, čím se nedá v nestřežené chvilce znečistit polovina obýváku - v rámci kultury stolování jsme nasadili společné nedělní obědy s polévkou a hlavním jídlem a zatím je to velmi náročné, uhlídat tři talíře na stole :-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: tak do těstovin?
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    QUAACA: je videt, ze to je dobry napad :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    QUAACA: u nás dítě polívky-krémy nejí, takže dělám vývar + spoustu nejrůznější zeleniny
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jsem asi měla říct, že polívku ne, tu dělám taky každou chvíli :-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    FUNTL: :))
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: já jí dávám do polívky třeba :)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    TRISSIE: brokolicova polevka (krem)?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a ještě dotaz - co s brokolicí, aby to bylo vhodné pro dospělé i batole, a nebyla to obligátní zapečená brokolice se sýrem (kterou u nás milují všichni, ale servírovat ji jednou za týden se mi nechce).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TORUVIEL: jojo, když jsem hledala, odkdy se může pepř, taky jsem narazila na takové lahůdky, jako "do šesti měsíců opravdu radši asi ne" :-)
    červenou čočku s masem malej snáší dlouhodobě dobře, ale ta by moc nadýmavá být neměla ani tak. U nás se právě většinou luštěniny s bílkovinami kombinují (manžel třeba miluje rýži s kukuřicí, černými fazolemi a spoustou sýra), tak zkusíme pomalu dát ochutnat i mrněti, jestli to bude OK nebo ne.
    jak se teď seknul, že bude jíst zásadně s námi a totéž co my, tak se mu jídelníček náhle značně rozšířil :-) no ještě že fakt skoro nesolíme, tak aspoň s tímhle si nemusím dělat starosti. A aspoň mě to motivuje, abychom večeřeli v rozumnou hodinu, co jsem těhotná, tak to dost často vypadalo tak, že v půl osmé odm jsme malýho nacpali do postele a já teprve začala vařit pro nás, což se s mou večerkou v devět půl desáté moc neslučuje.
    LILY
    LILY --- ---
    TRISSIE: červenou čočku jsem dávala tak od devíti měsíců několikrát týdně, částečně i proto, že jsem nedávala maso. Cca od roka jsem mu dávala víceméně všechno, pokud to byl ochoten sníst.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam