• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MIC
    MIC --- ---
    KRISTY: nahážem jáhly, rýži a ev. nějaký bonusy (trochu pohanky, slunečnice, amarantu...) do vločkovače, párkrát zatočit, šup s tím do hrnce, trochu vody a vařit. Hotovo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    O domácích kaších jsem teda u mimina nikdy ani na minutu nezauvažovala. Jsem vděčná výrobcům za to, že když dítě začne večer prudit, že má hlad, tak mu za pět minut nesu hotovou kaši.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Taky by me zajimalo, jak udelat domaci obilnou mlecnou kasi....:-)
    Jinak ja zacinala mrkvi, pak s bramborem a pak uz vsechno mozny, ditko zbastilo zatim vse bez odmluv.
    MIC
    MIC --- ---
    PETATA: něco takového: (v podstatě to rozmačká zrní/semena, čímž se stanou stravitelné a výživné.. celá nenadrcená semínka jsou dobrá akorát tak na bobík)
    LILY
    LILY --- ---
    PETATA: já jsem začánala rozvařenou rýží, takže v podstatě kaší. Jinak mi přijde ideální dýně hokaido, někdo dává brambory... Mrkev může být teoreticky taky v pohodě, ale spousta dětí na to jak na první potravinu nereaguje moc dobře a je na ni prý i dost alergií.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNNA: O těch tvořítkách jsem tady četla už víckrát. Je to super nápad, jen se bojím, že to tak trošku načichne takovým tím pachem mrazáku. Po odmrazení a vymytí to chvíli vydrží ok, ale pak tam šoupnu rybu nebo něco jiného a prostě to všechno chytí takový divný oder :(

A obecně tedy plánuju, když jí bude něco chutnat, toho udělat více a zamrazit klidně ve skleničkách

ZEMINO: papiňák máme, ale žádný košík v něm tedy není...

MIC: Co to je? :)

Mimochodem, vzhledem k trošku vyšší ceně kupovaných kaší bych ráda časem zavedla (ač to sama nejím, ale třeba začnu :) ) kaše z vloček, pohanky, jáhlů atd atd. Od jakého měsíce je to vhodné?
    Nebo z čeho udělat ty první kaše?

Jak píšu, sama tohle vůbec nejím a nemám s tím jedinou zkušenost, takže jestli si někdo najdete chvíli a pomůžete mi ponořit se do tajů domácí výroby kašiček, budu moc ráda :)

Btw. už jdu shánět nějaký pořádný bryndák nebo rovnou neoprenový obleček :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZEMINO: Papiňák? Ten by mě v životě nenapadlo na příkrmy použít. Na co papiňák na věci, které jsou za deset minut hotové?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    PETATA: pokud máte doma papinak,tak doporučuju. Nic se nespali a je to razdva. Do doby prikrmu jsem ho považovala za zbytečnost. Nahoru do košíku zeleninu,brambor dolů maso,rýži. Nas malý ale jedl hned ze začátku skoro celou skleničku. Cuketa je dobra.
    MIC
    MIC --- ---
    My jsme pořídili vločkovač a na kašičky je to super. Rýže, jáhly, všechno krásně čerstvě rozdrcený, plný těch mastnej esenciálních věcí :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: Střídám vaření ve vodě a vaření v páře. Dýni a brambory beru v páře - šťouchám do uspokojivé hladkosti vidličkou. Mrkev a rýži ve vodě, mixuju tyčákem. Dál jsme se zatím nedostali :)

Takhle na začátku je pruda, jak sní dvě lžičky a konec. Vždycky toho uvařím trochu víc, čerstvé to jí dva dny a ještě namrazím v tvořítkách na led kostky jednotlivých surovin. Na jedno jídlo sní teďka cca 2-4 kostky, takže jedno vaření při střídání surovin vydrží na dva týdny.

Jo, a takové drobné varování - mrkev šíleně barví na vstupu i výstupu :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETATA: Jo, na ty to používám taky. Měli jsme takový ten klasický hliníkový, tak už jsem ho aspoň vyhodila.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PETATA: já vařila jen ve vodě a začínala jsem mrkví:o)
    PETATA
    PETATA --- ---
    LILY: no jeste cekam co rekne dotorka na 4. mesicni kontrole, Naty se narodila trosku prtava, tak mi prijde, ze ma vsechno tak trosku pozdeji...
    a cim tedy?
    a spis se zacina kasema nebo zeleninou?

TAPINA: kdyztak to zustane na knedliky, kdyz se to nevyuzije, ale diky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETATA: Ze začátku jsem vařila v páře, když se dává jen jednodruhová zelenina, tak ať v ní zůstane co nejvíc chuti. A mám tohle http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90112531/
    LILY
    LILY --- ---
    PETATA: já bych vařila ve vodě a pak s trochou té vody rozmixovala. Ale mrkví bych nezačínala.
    PETATA
    PETATA --- ---
    Brzy mě čeká vaření prvních příkrmů. Když začnu třeba mrkví, nebo s jakoukoliv jinou zeleninou, uvaří se ve vodě a rozmixuje? Nebo je lepší vařit ji v páře pomocí něčeho takového? http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/categories/series/11889/ (co z toho by jste si pořídili?)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Při brouzdání Velikonočním kalnedářem ČT jsme narazily na docela fajn recept z vloček. Smíchá se 200 gramů vloček se čtyřmi lžícemi medu, dvěma lžícemi rozpuštěného másla a přidá se pomerančová šťáva. Z hmoty se tvarují vajíčka/kuličky a obalují se v kokosu smíchaném v barevných kuličkách.

Víc tady:
    Můj dům, můj squat: Sladko-barevné vločky
    http://mujdummujsquat.blogspot.cz/2013/04/sladko-barevne-vlocky.html
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    samo vsechny ryby, co jime, jsou od znameho rybare Juana ç)
    KEEE
    KEEE --- ---
    GIO: však já si ho taky ráda dám, jenom mě štve taková ta nadřazenost, my máme známýho, známe původ, nojo, já žádnýho známýho nemám :o) asi začnu v létě obcházet rybníky a seznamovat se...
    GIO
    GIO --- ---
    KEEE: ale to zas prr jako, obcas je i bucek fajn)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam