• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BOREC: tak klasicky se říká: cigarety, alkohol, káva + některé saláty, sýry a špatně upravené maso, z kterých člověk může chytit bakterie (listérie) apod. jinak si nemyslím, že se stravování v těhotenství nějak extrémně liší od normálu v tom, čeho se vyvarovat. ale třeba má někdo ještě nějaké jiné informace.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BOREC: věci, u nichž hrozí listerioza - zvlášť ve 3. trimestru skoro vždy způsobuje předčasný porod až smrt dítěte. A těhotné jsou na ni zvlášť háklivé - 30% případů jsou právě těhotné.
    Takže majonézové saláty, nepasterizované sýry a tak podobně radši ne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAYLES: psala si "ORL vyšetření, alergologie, žádné mléčné výrobky. První mám za sebou. "

z toho promiň vyčtu pouze to ORL.

Dále pak doporučuju se soustředit na větu - klidně zkus, jestli ti vynechání mléčných výrobků zabere, ale i kdyby ano, tak není možné z toho generalizovat nic o obecném vztahu hlenů a mléka.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    chtěla jsem vědět, co uvařit pro děti a tady je to samej hlen.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ZUZKAOU: ale dyť jsem to psala

vy se dneska nesoustředíte. Cornele třikrát říkám, že jsem to měla dávno před operací a furt to nevidí. pak tady třikrát píšu o alergii a zas nic. to už má člověk fakt větší důvěru k Lolkovi a Leskovské :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    PATISLAV: na pokousání masa nepotřebuješ oheň ani zbraně, stačí ti zuby. Není to tak měkké jako banán, ale zas takový problém to není. Ztuhlá zvěřina asi bude tužší, ale pro před-paleolitického lovce sběrače nebyl problém s tím chvíli mlátit o kmen stromu, ono to změkne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAYLES: plicní a alergologie?
    BOREC
    BOREC --- ---
    napada vas neco co v tehotenstvi vynechat a moc se o tom nikde nepise, tedy krom klasicky zelenyho caje, kafe a alkoholu ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já mám teda taky pocit, že obě debaty patří někam úplně jinam a ne sem...
    BOREC
    BOREC --- ---
    teda tak sem myslel ze tu najdu nejake zajimave recepty a doporuceni a koukam spis tu jede historicko filozoficka debata o veganstvi a zahlenovani :) ale tak proc ne :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    PATISLAV: doporučuju číst Nicholase Totha, Johna Boardmana, Michaela Lutovského nebo i starého Pavla Dvořáka.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ZUZKAOU: no ale po negativním ORL vyšetření evidentně moc jiných možností nezbývá - to jsem taky říkala. ještě to může souviset s pohybem - ale to se týká ležáků, co už nemůžou pořádně odkašlat (tak často chrčí apod.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nikdo ti nebrání zkusit, jestli pomůže vysadit mléčné výrobky. Ale není odpovídající realitě tvrdit, že mléko automaticky zahleňuje. Viz ten příklad s ponožkama a džínama.
    OTZ
    OTZ --- ---
    CORNELA: vetsina cesky, evropsky nebo svetovy populace? viz ten odkaz..
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ZUZKAOU: a co má teda Lolek zkusit? pořád vidím jen tři věci: ORL vyšetření, alergologie, žádné mléčné výrobky. První mám za sebou. tak zkusím další dvě. na to jsem se tady celou dobu ptala.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAYLES: no a doktoři taky doporučovali nekojit a dávat děti do jestlí a spousta lidí s titulem mudr se živí jako prodejci podvodných přípravků.

Že ty si neklikla na ty studie, které opakovaně neumí nalézt vztah mezi zahleněním a mlékem?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: něco mi říká, že patislav neprezentoval inda coby vegana, protože zaprve mluví o míře konzumace živošišných a rostliných zdrojů a navíc indové nejsou vegani, což jsem si v celku jistá, že Patislav ví. Přirozené civilizace/kultury veganů se tuším vůbec nevyskytují (ovšem možná se pletu), některé osoby zapojené do rituálního chování jsou zbytkem své komunity podporovány natolik, že jim stačí čistě rostlinná strava.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    no a tady jsem našla Lolka a jeho hleny :))

"Lolek:
    Dobrý den, již několik měsíců trpím na hleny v krku. Nejhorší je to večer před spaním, kdy musím neustále polykat. Přesto se pořád cítím, jako bych měl knedlík v krku. Nelze to vykašlat, ani polknout. Nevím co s tím..

Odpověď odborníka:
    Dobrý den, pocit hlenů v krku patří určitě na vyšetření na ORL - navštivte lékaře tohoto oboru a svěřte se mu s potížemi (nemusí jít jen o problémy v krku, ale třeba ve vedlejších nosních dutinách a hlen může stékat z této oblasti) -proto je dobré být podrobně vyšeřen. Pokud by po vyšetření nebylo nic zjištěno, můžete zkusit zlepšit situaci vynecháním mléka a mléčných výrobků, které silně zahlenují organismus. A také si můžete zakoupit lék se schopností rozpouštět hleny - tzv.mukolytika / např. acc long a další, poradte se přímo v lékárně/.
    Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská"

TAPINA
    TAPINA --- ---
    OTZ: Nechceš se už prosímtě přesunout do nějakýho klubu, kde bys nebyl tak OT, třeba [ URBAN LEGENDS - need your experience!!! ] ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OTZ: natta - fermentované soji. Proč properuna operuješ fermentací soji, když vo tom víš prd?

Česnek a tempeh fungují jinak. Opět - hážeš něčím, o čem víš prd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam