• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    BOREC
    BOREC --- ---
    TAPINA: pritelkyne maso neji a pokud jo (ted si obcas da) tak ho pripravuju ja, tak to by problem byt nemel, kazdop. diky vsem
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    BOREC: Prava mozzarella
    KRKA
    KRKA --- ---
    TAPINA: Ty brdo to by me zrovna vůbec nenapadlo :)
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    QUAACA: :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    TAPINA: sestřenice pracuje v řeznictví, kde zpracovává syrové maso a okamžitě to muselo ukončit. taky je to rizikový
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A s ohledem na toxoplasmózu bych si dala pozor na létající kapičky šťávy při úpravě masa, což teda nesouvisí přímo s dotazem co vynechat. Řízky radši naklepávat přes fólii (i když to jsem nedělala).
    KRKA
    KRKA --- ---
    BOREC: Změnila jsem černý a zelený čaj za roibos, bylinky radši neuzivala zádné a nejedla tatarak ;) jinak jsem se samozřejmě snažila vyhnout rizikovým potravinám viz Trissie plus salmonela apod ..
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BOREC: možná se to týká spíš aromaterapie: tady toho je docela dost, čemu se v těhotenství vyhnout. ona ta příroda je totiž taky pěkně ošidná :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    BOREC: bakterie a plisne jsou velmi rizikove faktory... i kdyz u tech plisnovych syru porad nejak nevim, tam si to dost protireci, i kdyz mne pred rokem a pul durazne nabadalo nekolikero lekaru vyhnout se jim... taky se nedoporucuje ostre koreni a pak ruzne bylinky jako salvej, ale dal bohuzel nevim, "bezne" doma uzivane by nemel byt problem...
    BOREC
    BOREC --- ---
    aha aha tak ja jdu overovat :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BOREC: asi záleží jaké bylinky. myslím, že třeba jasmín vyvolává porod a tak dále. to musí člověk asi hledat jednotlivě a ověřovat si to
    BOREC
    BOREC --- ---
    syry mame taky radi takze kozi si skrtam :)
    BOREC
    BOREC --- ---
    diky a ty ruzne bylinky, to mame docela radi a mame k nim pristup ... ?
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BOREC: tak klasicky se říká: cigarety, alkohol, káva + některé saláty, sýry a špatně upravené maso, z kterých člověk může chytit bakterie (listérie) apod. jinak si nemyslím, že se stravování v těhotenství nějak extrémně liší od normálu v tom, čeho se vyvarovat. ale třeba má někdo ještě nějaké jiné informace.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BOREC: věci, u nichž hrozí listerioza - zvlášť ve 3. trimestru skoro vždy způsobuje předčasný porod až smrt dítěte. A těhotné jsou na ni zvlášť háklivé - 30% případů jsou právě těhotné.
    Takže majonézové saláty, nepasterizované sýry a tak podobně radši ne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAYLES: psala si "ORL vyšetření, alergologie, žádné mléčné výrobky. První mám za sebou. "

z toho promiň vyčtu pouze to ORL.

Dále pak doporučuju se soustředit na větu - klidně zkus, jestli ti vynechání mléčných výrobků zabere, ale i kdyby ano, tak není možné z toho generalizovat nic o obecném vztahu hlenů a mléka.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    chtěla jsem vědět, co uvařit pro děti a tady je to samej hlen.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ZUZKAOU: ale dyť jsem to psala

vy se dneska nesoustředíte. Cornele třikrát říkám, že jsem to měla dávno před operací a furt to nevidí. pak tady třikrát píšu o alergii a zas nic. to už má člověk fakt větší důvěru k Lolkovi a Leskovské :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    PATISLAV: na pokousání masa nepotřebuješ oheň ani zbraně, stačí ti zuby. Není to tak měkké jako banán, ale zas takový problém to není. Ztuhlá zvěřina asi bude tužší, ale pro před-paleolitického lovce sběrače nebyl problém s tím chvíli mlátit o kmen stromu, ono to změkne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam