• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BOREC: asi záleží jaké bylinky. myslím, že třeba jasmín vyvolává porod a tak dále. to musí člověk asi hledat jednotlivě a ověřovat si to
    BOREC
    BOREC --- ---
    syry mame taky radi takze kozi si skrtam :)
    BOREC
    BOREC --- ---
    diky a ty ruzne bylinky, to mame docela radi a mame k nim pristup ... ?
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BOREC: tak klasicky se říká: cigarety, alkohol, káva + některé saláty, sýry a špatně upravené maso, z kterých člověk může chytit bakterie (listérie) apod. jinak si nemyslím, že se stravování v těhotenství nějak extrémně liší od normálu v tom, čeho se vyvarovat. ale třeba má někdo ještě nějaké jiné informace.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BOREC: věci, u nichž hrozí listerioza - zvlášť ve 3. trimestru skoro vždy způsobuje předčasný porod až smrt dítěte. A těhotné jsou na ni zvlášť háklivé - 30% případů jsou právě těhotné.
    Takže majonézové saláty, nepasterizované sýry a tak podobně radši ne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAYLES: psala si "ORL vyšetření, alergologie, žádné mléčné výrobky. První mám za sebou. "

z toho promiň vyčtu pouze to ORL.

Dále pak doporučuju se soustředit na větu - klidně zkus, jestli ti vynechání mléčných výrobků zabere, ale i kdyby ano, tak není možné z toho generalizovat nic o obecném vztahu hlenů a mléka.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    chtěla jsem vědět, co uvařit pro děti a tady je to samej hlen.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ZUZKAOU: ale dyť jsem to psala

vy se dneska nesoustředíte. Cornele třikrát říkám, že jsem to měla dávno před operací a furt to nevidí. pak tady třikrát píšu o alergii a zas nic. to už má člověk fakt větší důvěru k Lolkovi a Leskovské :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    PATISLAV: na pokousání masa nepotřebuješ oheň ani zbraně, stačí ti zuby. Není to tak měkké jako banán, ale zas takový problém to není. Ztuhlá zvěřina asi bude tužší, ale pro před-paleolitického lovce sběrače nebyl problém s tím chvíli mlátit o kmen stromu, ono to změkne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAYLES: plicní a alergologie?
    BOREC
    BOREC --- ---
    napada vas neco co v tehotenstvi vynechat a moc se o tom nikde nepise, tedy krom klasicky zelenyho caje, kafe a alkoholu ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já mám teda taky pocit, že obě debaty patří někam úplně jinam a ne sem...
    BOREC
    BOREC --- ---
    teda tak sem myslel ze tu najdu nejake zajimave recepty a doporuceni a koukam spis tu jede historicko filozoficka debata o veganstvi a zahlenovani :) ale tak proc ne :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    PATISLAV: doporučuju číst Nicholase Totha, Johna Boardmana, Michaela Lutovského nebo i starého Pavla Dvořáka.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ZUZKAOU: no ale po negativním ORL vyšetření evidentně moc jiných možností nezbývá - to jsem taky říkala. ještě to může souviset s pohybem - ale to se týká ležáků, co už nemůžou pořádně odkašlat (tak často chrčí apod.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nikdo ti nebrání zkusit, jestli pomůže vysadit mléčné výrobky. Ale není odpovídající realitě tvrdit, že mléko automaticky zahleňuje. Viz ten příklad s ponožkama a džínama.
    OTZ
    OTZ --- ---
    CORNELA: vetsina cesky, evropsky nebo svetovy populace? viz ten odkaz..
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ZUZKAOU: a co má teda Lolek zkusit? pořád vidím jen tři věci: ORL vyšetření, alergologie, žádné mléčné výrobky. První mám za sebou. tak zkusím další dvě. na to jsem se tady celou dobu ptala.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAYLES: no a doktoři taky doporučovali nekojit a dávat děti do jestlí a spousta lidí s titulem mudr se živí jako prodejci podvodných přípravků.

Že ty si neklikla na ty studie, které opakovaně neumí nalézt vztah mezi zahleněním a mlékem?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: něco mi říká, že patislav neprezentoval inda coby vegana, protože zaprve mluví o míře konzumace živošišných a rostliných zdrojů a navíc indové nejsou vegani, což jsem si v celku jistá, že Patislav ví. Přirozené civilizace/kultury veganů se tuším vůbec nevyskytují (ovšem možná se pletu), některé osoby zapojené do rituálního chování jsou zbytkem své komunity podporovány natolik, že jim stačí čistě rostlinná strava.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam