• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LITTLE_SISTER: a docenilo to to dítě?
    podle mých zkušeností (uznávám, malý vzorek, osobně jen syn a dva synovci, z pozorování asi dvacet dětí kamarádek) takhle malé děti dávají přednost tomu, aby to, co vypadá stejně, i stejně chutnalo. v zásadě vůbec chtějí po světě hlavně to, aby se na něj dalo spolehnout. nevadí jim, když jedí pořád "stejnou chuť", naopak tomu dávají přednost. a největší zrady se na nich dopustíš, když umožníš, aby třeba koberec, který vždycky byl suchý a teplý, byl najednou mokrý a studený. většinou neřvou kvůli tomu, že je studený, ale že se chová jinak, než se slušně vychované koberce chovat mají.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    FILOMENA: přidala jsem dvě lžíce do zeleninový kaše, aby to mělo trochu jinou chuť...
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    LITTLE_SISTER: jako nic mu tim asi neudelas, ale prvoplanove bych mu ho tam nedavala. preci jen je to exotika..
    PETATA
    PETATA --- ---
    Tak kůzlátko je hodně luxusní maso! Úplně jemné, výborné, fakt super. Kus jsem nechala pro nás a udělám s tím rozmarýnem a česnekem :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: Teoreticky se s kozou vaří stejně, jako se skopovým/jehněčím. Praxi nemám :) Pro mimino bych to hodila tak na hodinu vysokého tlaku do papiňáku, pro dospěláky tak na 3 hodiny do trouby s česnekem a rozmarýnem :) Ale uvidíš, jak rychle to bude...
    PETATA
    PETATA --- ---
    KRKA: fakt jo :) byli jsme o vikendu na Sumave a jeli kolem biofarmy, tak jsem chtela nejake maso Naty do prikrmu, jehne uz nemeli, tak jsme koupili kuzle :)
    plus jsme si vcera dali nejake kozi syry a jeste jsem N koupila prvni jogurt a tem je kozoovci :) ale teda mnam!
    KRKA
    KRKA --- ---
    PETATA: Fakt kuzleci? :) promiň za dementní dotaz, ale v zivote jsem o tom neslyšela .. Kde se to kupuje? :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    koupila jsem kuzleci maso, mate a nim nekdo zkusenosti? mam ho uvarit v papinaku, na jak dlouho tak?
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    můžu dát 8m miminu do jídla kokosový mlíko? děkuju
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: Mnam, bych se uzrala :) díte to nejí, ale maminka si dá :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    možná jsem vynalezla kolo, ale dala jsem zamrazit obyč neslazenou jablečnou přesnídávku do nanukových formiček a je to děsně dobrý! ideální svačinka pro malé raubíře v tomhle počasí, zdravá a navíc je to porce ovoce.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: skoro všechno, ale zas nechci ho krmit moc smaženým a ostrým, plus některé kombinace je trochu problém do něj nacpat, když buď nechce spolupracovat nebo se naopak chce krmit sám :-)
    ale s tím zelím to zní dobře, to určitě někdy vyzkouším!
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: cemu rikas batole friendly? Pavel sezere vsechno ne? :)
    moje mama koupi vzdycky tak 3 kruty z domaciho chovu na mrazak a pak ty nohy pece a nejradsi to mame s bramborovym knedlikem a ze zelim .. to by zvladnul?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nemáte nějaký batole-friendly dobrý recept na krůtí stehno?
    Dělám ho na střídačku pečené se zeleninou ve výpeku a pečené s brambory, mrkví a žampiony, chtělo by to nějakou změnu...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    HARIBOKACHNA: Čočka je vhodná, nejlépe začít s červenou. Ostatní luštěniny jsou taky ok, až na tu sóju a výrobky z ní.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ahoj zjistila jsem, ze Tofu je nevhodne pro deti...nevedela jsem to...
    jak je na Tom cocka prosim?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    zase jedna parádní :oD
    KRKA
    KRKA --- ---
    VERONIKA22: kdyby to jedl, tak mu to klide budu delat, ale stejne me s tim posle nekam :)))
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    pro matky co se nudí :oD
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    OXIS: Z dlouhodobýho hlediska nic moc pro ledviny, ale krátkodobě snad žádná hrůza. Teda myslím...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam